Gnezdoto.net
Просто любов...

Просто любов...

Възрастен мъж влязъл в болницата и се насочил към един от кабинетите. Имал назначен час за преглед, но се появил там един час по-рано.

– Знам, че съм подранил, но ви моля да ме приемете – казал той с треперещ глас. – Просто в 9 часа имам изключително важ­на работа, която не мога да отложа по никакъв начин.

– Заповядайте, няма проблем – казал лекарят.

След като свършил с прегледа, лекарят, който през цялото време наблюдавал напрегнатото изражение на мъжа, не се стърпял и го попитал:

– Извинете за любопитството, но бихте ли ми казали защо бързате толкова? На вашите години човек няма кой знае колко неотложни и спешни задачи.

– Ще ви кажа – уморено отговорил възрастният човек. – Трябва да успея да се прибера навреме, за да нахраня болната си съпруга. Винаги ѝ давам закуската по едно и също време. Откриха ѝ болестта на Алцхаймер и трябва да се грижа много внимателно за нея.

– О, съжалявам... Но при това заболяване... извинете, че го казвам, за нея едва ли е толкова важно в колко часа ще си получи закуската. Предполагам, че тя дори не знае кой сте...

– Да, наистина не знае кой съм... – въздъхнал мъжът. – Но аз знам коя е тя. Тя е любовта на живота ми, с която прекарах над петдесет прекрасни години от живота си.

Не е странно да видиш двама млади влюбени, но да видиш двама възрастни, които продължават да се обичат, е най-чудната гледка на света.
Уилям Такъри

Притчата е част от сборника "Предай нататък любовта. 150 истории за чудото на живота"

Ако тихият глас на сърцето ви е заглушен от хилядите незначителни и безсмислени неща, с които е пълен животът ни, тази книга ще ви помогне да си припомните онези истински и важни неща, които са в най-съкровените кътчета на сърцето. Защото те съществуват и винаги са били там.
Книга, която ще зареди деня ви с енергия, ще стопли сърцето ви и ще успокои вечерта ви след дългия ден...


ТРИ КНИГИ! 450 ПРИТЧИ! МЪДРОСТ, ПРЕНЕСЕНА ПРЕЗ ВЕКОВЕТЕ! СЕГА С 30% ОТСТЪПКА! БЕЗЦЕННИ КНИГИ ЗА ВСЕКИ ДОМ!

Безценна колекция от 450 притчи - отговори на всички въпроси, които човек си задава през живота си.

3 pritchi new price650x650 30 min

"Най-важната истина може да откриеш с помощта на един прост разказ, както изгубената златна монета - на светлината на най-евтината свещ."

 


НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НАЙ-НОВАТА КНИГА НА ИЗДАТЕЛСТВО "ГНЕЗДОТО": "НАМАСТЕ: ИНДИЙСКИЯТ ПЪТ КЪМ ЩАСТИЕТО, УДОВЛЕТВОРЕНИЕТО И УСПЕХА" - СЕГА С 30% ОТСТЪПКА!

Древна мъдрост и мистични тайни, които ще ви помогнат да изградите настоящето, което заслужавате, и бъдещето, за което мечтаете.

namaste 650x650 min

За всички онези въпроси, които индийските мистици са си задавали през последните пет хилядолетия и на които са намерили отговори! 

 


ПРОЛЕТНА ПРОМОЦИЯ - 30% ОТСТЪПКА ЗА КНИГИТЕ НА ИЗДАТЕЛСТВО "ГНЕЗДОТО"!

"Не съществува трудност, която един час четене да не смекчи." Шарл дьо Монтескьо

proletna promocia 2024 650x650 min

Промоцията продължава до 15 април 2024 г.

Посетете нашата Фейсбук страница за още интересни статии.

 
 

Още публикации от категория "ПРИТЧИ И МОТИВИРАЩИ ИСТОРИИ"

vig vsi4ki