Logo
Печат на тази страница
Благодарността е най-здравословната от всички човешки емоции снимка: pixabay.com

Благодарността е най-здравословната от всички човешки емоции

„Трябва да изградим чувство на благодарност и да сме признателни за всичко, което се случва с нас, знаейки, че всяка стъпка напред е крачка към постигане на нещо по-голямо и по-добро от сегашното ни положение." - Брайън Трейси

Силата на благодарността е толкова голяма, че е неделим елемент по пътя към щастието и просветлението. Именно това чувството ни кара да се усещаме в своя център и в хармония с всичко около себе си. А нали именно това е щастието!

Най-простичкото определение за думата благодарност (съставена от думите „благо" и „дарявам") е: Чувство на уважение към някого или нещо, на признание на заслугата му за сторено добро, помощ или за добре извършено нещо; признателност.

„Благодарността е най-здравословната от всички човешки емоции. Колкото повече се изразява благодарност за това, което притежаваш, толкова по-вероятно е в бъдеще да се увеличи това, за което да благодариш." – Зиг Зиглър

Благодарността е изключително мощен източник на позитивна енергия. Всеки от нас знае, че в живота няма нищо случайно и Вселената откликва на нашите мисли, думи и действия. Следователно това, което излъчваш, това и ще получиш като отговор. Казано по друг начин: „Каквото повикало, такова се обадило." Ако не си благодарен за това, което имаш, то ти бива отнето. Простичък закон. Следователно, за да работи и формулата за щастие, неизменна част от нея е да оценяваме стойността на това, което притежаваме, и да сме признателни. Хората, които не изпитват благодарност, в повечето случаи подхранват своето его и поради тази причина са нещастни.

Когато в сърцата ни отсъства благодарността, там се настанява трайно завистта. Вторачваме се във всичко, което другите притежават, без да си даваме ясна сметка за цената, която тези хора са платили, за да притежават всичко това. А това е много порочен кръг. Защото бидейки неблагодарни за това, което вече притежаваме, каквото и да получим няма да ни е достатъчно.

Всеки от нас има за какво да изрече „Благодаря!" на Бог, Вселената, всеки има своята вяра и разбирания. Има толкова много неща, хора, събития, дарби, които притежаваме, за които можем да сме благодарни. Можем всеки ден да отделяме части от минутата, за да изкажем своята признателност. И всекидневно можем да намираме нови и нови неща, за които да изпълваме сърцето си с това светло чувство.

Проявлението (излъчването) на благодарност е установяване на пряка връзка с Вселената (Бог), благодарение на които се случва всичко около и в нас. Когато благодарите, благото ви се връща.

„Често хората ме питат как успявам да бъда щастлив, въпреки че съм без ръце и без крака. Отговарям им набързо, че имам избор. Мога да бъда ядосан, защото нямам крайници, или мога да бъда благодарен, че имам воля и цел. Аз избрах благодарността." – Ник Вуйчич

Животът е прекрасен. Сутрин можете да се събудите и да сте щастливи, защото е нов ден изпълнен с нови предизвикателства и изживявания! Практикувайте признателност! Убедете се сами в силата на благодарността. Благодаря!

Вижте още: ВСИЧКИ ОБИЧАМЕ ЩАСТИЕТО!

Посетете нашата Фейсбук страница за още интересни статии.


©2020 -2024 GneZdoto. Всички права запазени