Gnezdoto.net
И тогава започват да валят Чудеса!

И тогава започват да валят Чудеса!

За мъдростите, които четем всеки ден и умението ни да се променяме.

Наскоро, по повод философията, която е водеща в живота ми и позитивизма, който определя дните ми, ме попитаха - "За кого са измислени тези сентенции? За родените под щастлива звезда? За орисаните да страдат цял живот? За оправдания на някои действия?"

Мисля си обаче, че тези сентенции няма да променят ничий живот, като с магическа пръчка, но могат да помогнат да промениш мирогледа си, а това само по себе си води до вътрешен мир и мир с всички останали, със света, който те заобикаля. И тогава всичко започва да се подрежда по необикновен и необичаен начин. Може да не е точно така, както на човек му се иска в момента, но ако повярваш, че е за добро... Защото на фона на това, което ние си мислим за проблеми - липсата на работа, любим човек, обич, разбиране, незадоволителна житейска среда, недостиг на пари или други подобни битовизми, има доста по-страшни и сериозни.

А и аз нито съм родена под щастлива звезда, нито се приемам като доживотна страдалка. Животът ми нанесе несправедливо жестоко наказание - преждевременната, мъчителна и особено болезнена загуба на най-най-близки за мен хора, но никога няма да спра да си създавам душевен комфорт, пък било то и с помощта на тези сентенции.

Важното обаче е, не само да четеш и да можеш да цитираш заучените фрази, а да вникваш дълбоко в същността им и най-вече да се опиташ да живееш според смисъла вложен в думите.
Защото такова нещо като "родени под щастлива звезда" или "орисани да страдат цял живот" няма. Вярвам в предопределеността - което е писано ще се случи, но всеки сам кове тази своя предопределеност и само в неговите ръце е решението да променя обстоятелствата и начина по който се чувства, живее и мисли в дадена ситуация.

Защото може съдбата да ти е поднесла всичко на тепсия - да си се родил в невъзможно богато семейство, късметът да те е споходил изведнъж под формата на неочаквано голяма печалба от лотарията, високопрестижна и добре платена работа или божествен талант, но ако човек няма волята, желанието и стремежа да съхрани, развие и увеличи това богатство като инвестира в себе си, в собственото си израстване, в бизнеса или нещо полезно и за другите - никоя щастлива звезда няма да гарантира оставането му на върха...

Защото ако нещо те кара да се чувстваш нещастен, неудовлетворен, не на собственото си място или "орисан вечно да страдаш" - пак само твое е решението да промениш това - да смениш средата, работата си, дори мястото където живееш, да се освободиш от хора, чувства и емоции, които те карат да страдаш или те нараняват. Човек винаги може сам да направи най-доброто за себе си, независимо от всичко.
Животът е постоянно движение и промяна и само и единствено смъртта в него ни е напълно гарантирана, неизбежна и неподвластна на ума и сърцето.

Защото никога и пред никого не трябва да се оправдавате за действията, които сте предприели в даден момент, особено онези, които сте сторили само защото целта им е била да предпазите себе си, да съхраните достойнството си, самоуважението си и живота си като цяло.

Когато сте усетили, че нещо или някой ви вреди, натоварва прекалено или просто се чувствате некомфортно - решението е само едно - освобождавате се от него и това е най-правилното действие, за което пред никого не трябва да се извинявате или оправдавате!

Сентенциите са се родили по повод преживени неща, в тях има много мъдрост, истина и целенасоченост. Най-важното е да имаме очи да ги видим и най-вече смелостта да им се доверим.

Защото ако нещо, което много искаш, не се случва точно в този момент или точно по начина, по който си го представяш - то тогава това или не е твоето нещо или просто още не си готов за него и не му е дошло времето. Ако се научиш да приемаш това, то тогава продължаваш напред с такава лекота, че душата ти пее и не спира да се усмихва по пътя към заветната цел.

И запомнете - нито щастливата звезда, нито доживотното страдание са ви гарантирани. Сигурно и само ваше е онова, което носите в себе си, и най-хубавият подарък, който можете да си направите, е да го развивате към по-добро.

И тогава започват да валят Чудеса!

И се нарича Щастие!

Вижте още: ЗАЩО СМЕ ТУК? ЗА ДА СЕ НАУЧИМ НА ВЗАИМНА ЛЮБОВ


НЕ ПРОПУСКАЙТЕ "КАЛЕЙДОСКОП НА ЖИВОТА" ОТ АННА КИРЯНОВА - НАЙ-НОВАТА КНИГА НА ИЗДАТЕЛСТВО "ГНЕЗДОТО". СЕГА С 30% ОТСТЪПКА!

Как да живеем? Да приемем ли Съдбата, или да се борим с нея? Как да обичаме и да градим отношенията си с другите? Как да бъдем щастливи? Каква е личната ни мисия? Как да преживеем труден период от живота си? Как да започнем да ценим и уважаваме самите себе си?

kaleidoskop na jivota gif

Анна Кирянова е известен психотерапевт и философ, писател и автор на уникални методи за решаване на психологически проблеми. Нейните дълбоки и мъдри истории ще ви помогнат да погледнете на света по нов начин.

 


ЕСЕННА ПРОМОЦИЯ - 30% ОТСТЪПКА ЗА КНИГИТЕ НА ИЗДАТЕЛСТВО "ГНЕЗДОТО"!

"Не съществува трудност, която един час четене да не смекчи." Шарл дьо Монтескьо

1 esenna promocia 2022 650x650 min

 


ДВЕ ПРЕКРАСНИ КНИГИ ОТ Д-Р ЛИСА РАНКИН, КОИТО ЩЕ ВИ ПОМОГНАТ ПО ПЪТЯ КЪМ ИЗЦЕЛЕНИЕТО!: "ИЗЦЕЛЕНИЕ ОТ СТРАХА" И "ПОБЕДА НА УМА НАД МЕДИЦИНАТА" - СЕГА С 30% ОТСТЪПКА!

„В самоизцелението няма нищо мистично и свръхестествено! Всичко е най-проста биохимия. Просто в човешкия организъм е заложен механизъм за самовъзстановяване и той очаква само да му създадем подходящи условия да направи това, което му е присъщо по природа – да твори чудеса!“ д-р Кели Макгонигъл!

2 knigi lisa rankin

Методи за лечение без лекарства! Научни доказателства за това, че човешкият организъм е способен да се излекува сам! 

Промоцията продължава до 31 октомври 2023 г.

Посетете нашата Фейсбук страница за още интересни статии.

 
 

Още публикации от категория "ПРОМЕНИ СЕБЕ СИ, ПРОМЕНИ ЖИВОТА СИ"

vig vsi4ki