Gnezdoto.net
За невидимите ни криле или колко големи сме всъщност снимка: hdwallpapers.cat

За невидимите ни криле или колко големи сме всъщност

Чували сте да казват: ние, хората, сме като прашинки във Вселената. Не, не е вярно! Не съвсем. Никога не позволявайте на някой да ви „смали". А и вие се старайте да не „смалявате" другите (с думи, мисли и внушения). Телата ни са ограничени, но душите – не!

Защото „човек е толкова голям, колкото са големи мечтите му". И колкото е голям вътрешния му свят – светът на мислите и чувствата, на стремежите, надеждите и ... любовта. А един човек може да обича целия свят, и дори цялата Вселена и значи я побира в душата си! И значи не е по-малък от нея...

Ние събираме в този свой вътрешен свят всички красиви гледки, които очите ни виждат насън и наяве, всички добри жестове, които сме сторили или са сторили за нас, всяка добра дума... за да ни помогне да се изправим отново, ако се случи да се спънем и паднем нейде по Пътя си. Но не само от нас зависи как изглежда този вътрешен свят. И дали успяваме да сбъдваме мечтите си или онова, което всъщност не искаме да се случва.

Човекът не е птица. Но въпреки това има криле. Крилете на човека са невидими - те са крилете на душата му. И колко тъжно е, ако един човек е останал без криле! Тогава няма мечти, няма „полет на духа" над ежедневието, няма живот с вдъхновение, а по задължение... Може би най-тежкото престъпление на един човек спрямо друг е именно това – да отнемеш крилете на някого – тези, невидимите. Да го „смалиш" и да пресечеш пътя на мечтите и себеразгръщането му чрез любов и творчество... Но, за щастие, както има хора, които „отрязват" нечии криле, така има и хора, които умеят да ги връщат на мястото им. Да ги „пришиват" обратно към тялото с много любов, грижа и внимание. Това са хората, които (те) обичат... Които умеят това и не искат нищо в замяна. Стига им да видят, че отново летиш... Че отново живееш вдъхновено и щастливо.

Нека всички ние се стараем да бъдем от втория тип човешки същества – онези, които връщат изгубени криле. Онези, които връщат живота в очите! Защото са изпълнени с обич. И умеят да се радват на сбъднатите мечти на другите хора...

Вижте повече за Кристина Митева и още статии от нея 

Вижте още: АКО ИМАШ МЕЧТА, НЕ Я ОТЛАГАЙ. БЪДЕЩЕ МОЖЕ И ДА НЯМА

Посетете нашата Фейсбук страница за още интересни статии.

 
 

Още публикации от категория "ПРОМЕНИ СЕБЕ СИ, ПРОМЕНИ ЖИВОТА СИ"

vig vsi4ki