Gnezdoto.net
Какви са тайните на истински щастливите хора? снимка: magic4walls.com

Какви са тайните на истински щастливите хора?

Мнозина мислят, че са сравнително щастливи, но дълбоко в себе си не се чувстват така. Когато се огледаш и видиш, че хората, с които си израснал, живеят по-пълноценно, докато ти вършиш работа, която не обичаш, повтаряки едно и също всеки ден, тогава е лесно да се почувстваш недоволен от живота си.

Какви тогава са тайните на истински щастливите хора? Какво правят те, за да изпълнят живота си със смисъл, което останалите подминаваме?

1. Те дават

Да се фокусираш върху парите е сигурен начин да бъдеш нещастен. В редица изследвания, посветени на щастието, учените са установили, че след като човек има достатъчно пари, за да задоволи основните си нужди, има само два начина, по които парите могат да помогнат. Един от тях е да подобриш социалния си статус, а другият е възможността да ги дариш. Използвайки парите си, за да помагат на другите, вместо да ги трупат самоцелно, щастливите хора чувстват, че дават своя принос към света.

2. Избягват драмите

Щастливите хора са склонни да гледат собствения си живот. Докато другите хора се оплитат във взаимооотношенията на околните и се напрягат от това кой какво на кого е казал, щастливите хора избират да се съсредоточат върху нещата, върху които имат по-голям контрол. Да обръщаш внимание на собствения си живот и да оставяш на другите да живеят своя е лесен начин да бъдеш по-щастлив.

3. Благодарни са

Въпреки че не парадират с това, щастливите хора са благодарни за нещата, които имат. Те не прекарват цялото си време да копнеят по онова, което другите притежават, или да мечтаят за по-добър живот. Опитайте поне за няколко минути всеки ден да си припомните всички неща, които имате и цените, и се почувствайте бладорни за тях - това със сигурност ще ви накара да се почувствате по-добре.

4. Гледат на нещата откъм светлата страна

Често и в най-сложните ситуации истински щастливите хора са непоклатими. Зациклянето върху неуспехите и прожектирането на най-лошия сценарий може да върви по подразбиране за повечето хора, но ако наистина искате да бъдете щастливи, трябва да заложите на вярата, че можете да изведете нещата до благоприятен изход. Опитайте се да поддържате погледа си в перспектива и помнете, че без значение какво се случва, можете да се съвземете.

5. Ценят взаимоотношенията

Вместо да се концентрират върху парите и амбициозното преследване на кариера, работейки безмилостно дълги часове, най-щастливите хора отделят повече време за личния си живот. В края на живота си няма да помним кой знае колко от времето, прекарано на работното място. По-скоро ще ценим семейните вечери и споделеното с приятели време. Поставянето на хората преди парите е мощен инструмент за постигане на щастие.

6. Развиват различни области от живота си

Въпреки че посвещават много на взаимоотношенията си с близките, щастливи хора не позволяват един аспект от живота им да ги определя. Вършат работа, която обичат, имат хобита, обичат да учат и израстват като личности. Като обръщат внимание на много аспекти на живота си, щастливите хора не изпадат в депресия, когато един елемент от всекидневието им излезе извън релси. Ако любимият човек ги изоставил, те все още имат удовлетворението от работата си. Ако се контузят и не могат да играят любимия си спорт за известно време, все още имат приятели, с които да излизат. „Да не слагаш всички яйца в една кошница" е от ключово значение, за да бъдеш дълготрайно щастлив.

7. Не се фокусират върху материалното

Докато мнозина мислят, че пазаруването е чудесен начин за облекчаване на стреса и че трупането на материални придобивки ще ни направи по-щастливи в дългосрочен план, други предпочитат да трупат преживявания. Новите дрехи са страхотно нещо, но е трудно да получиш толкова удоволствие от един пуловер, колкото от това да се върнеш от екстремно приключение и имаш куп истории за разказване.

8. Следват увлеченията си

И накрая, щастливите хора следват онова, което ги влече. Ако се събудят и да осъзнаят, че са недоволни от работата си, те не се страхуват да я напуснат, за да се насочат към нещо, което действително ги вълнува. Често в това има риск. Може да доведе до огромен провал. Но щастливите хора не се боят от рисковете и преследват нещата, от които всички останали се страхуват.

Източник: Obekti

Вижте още: ЩАСТИЕТО Е В ТОВА ДА ДАВАШ

Посетете нашата Фейсбук страница за още интересни статии.

 

 
 

Още публикации от категория "ПРОМЕНИ СЕБЕ СИ, ПРОМЕНИ ЖИВОТА СИ"

vig vsi4ki