Logo
Печат на тази страница
9 причини да оставаме насаме с душата си снимка: magic4walls.com

9 причини да оставаме насаме с душата си

В живота си прекарваме много време, опитвайки се бъдем със семейството и приятелите си, и забравяме да обръщаме внимание на себе си и да оставаме насаме със собствената си душа.

Ето и девет причини от време на време да се изолираме от външния свят:

1. Да бъдем сами изчиства ума ни.
Информацията, която получаваме от медиите, семейството си, колеги, приятели, изразява техните мисли и становища и често допринасят за формирането на нашите собствени мисли и мнения. Когато прекарваме време сами, можем да изчистим съзнанието си от шума и да си дадем възможност да чуем вътрешния си глас.

2. Да  стимулираме творческата си енергия.
Творческата ни енергия успява да се изяви, когато умът ни спре да блуждае. Когато сме сами, можем да се освободим от конкретни размисли и програми, което пък дава на ума ни свободата да предприеме пътуване, следвайки истинското вдъхновение.

3. Да сме сами изгражда увереност.
Трудно е да се изгради доверие към себе си, когато сме под въздействието на много външни фактори. Когато сме сами, позволяваме да се развива нашата автентична същност и глас въз основа на нашите ценности. Този глас става по-силен и непоколебим, когато осъзнаем кои важни принципи са вкоренени дълбоко в нашата същност, а не се уповаваме на ценностите на другите.

4. Да бъдем сами насърчава независимостта.
Да се чувстваш добре заедно с всички свои мисли и действия, независимо от това кой и как те подкрепя, е най-добрият начин на живот. Когато прекарваме време сами със себе си, си позволяваме да мечтаем смело, което ни позволява да се развиваме независимо от другите около нас.

5. Да сме сами позволява на възприятията ни да се изяснят.
Възприятията ни се определят на база нашия опит и емоции в даден момент. Когато отделяме време, в което сме сами и обработваме дадена ситуация, освободени от чужди емоции и влияние, успяваме да постигнем яснота относно евентуални решения.

6. Когато сме сами, това намалява стреса и тревожността.
Стресът и тревожността се проявяват най-често под въздействието на очаквания, които другите имат към нас. Значимостта на тези очаквания ни се струват по-малко плашещи, ако можем да ги погледнем обективно, а това може да се случи, когато ги обмислим насаме със себе си.

7. Когато сме сами, можем да изясним и установим приоритетите си.
Важно е постоянно да изясняваме и оценяваме това, което е важно и значимо за нас, Най-добрият начин да стигнем до същността си и истинските си нужди и желания, е когато сме сами. Когато не сме обградени от личности, с които се конкурираме, можем да получим реална представа за собствените си приоритети и за истинските си желания.

8. Когато сме сами, повишаваме своята производителност.
Когато сме сами, можем да получим ясна картина за своите мечти, цели и приоритети, както и за всичко, което ни вълнува. Това е мотивацията, която ни тласка към конкретни действия за осъществяване на тези цели и приоритети. Тя ни прави нетърпеливи да ги реализираме и ни дава сили да вършим нещата, които реализират големите планове в нашия живот.

9. Да бъдем сами укрепва отношенията ни.
Вярвате или не, времето, което инвестираме да сме насаме със себе си, поддържа и укрепва отношенията с хората, които са най-важни за нас. Когато имаме достатъчно време да опознаем и ценим себе си, ние ще опознаем и ценим повече и другите.

Източник: adme.ru Превод: Гнездото

Вижте още: НАУЧИХ, ЧЕ ...


НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НАЙ-НОВАТА КНИГА НА ИЗДАТЕЛСТВО ГНЕЗДОТО "ФАНТОМНА БОЛКА" ОТ ОЛЕГ РОЙ - СЕГА С 30% ОТСТЪПКА ДО 31 ЮЛИ 2019 г.

Представете си, че след смъртта си, попадайки в отвъдното, получавате шанс да се върнете към живота и да изживеете още 33 години!
Само че има едно условие – трябва да поправите своя фатална грешка. Не знаете каква е тя и не помните нищо за себе си и за живота си. Но за да поправите миналото, трябва да се превъплътите последователно в трима души и да изберете живота на един от тях за следващите 33 години. Да погледнете през техните очи, да изживеете техните емоции… Трима души, загинали едновременно. И един от тях сте вие!
Дали ще успеете да преначертаете миналото? Как ще видите света през очите на другите хора?

animiran fantomna bolka 650x650

Роман, който ще ви зададе много въпроси и ще ви даде изненадващи отговори.

 


ПРОМОЦИЯ "ВАКАНЦИЯ": - 30% ЗА ВСИЧКИ КНИГИ НА ИЗДАТЕЛСТВО ГНЕЗДОТО!

"Всичко добро, всичко вълшебно се случва между юни и август" Джени Хан

animiran pomocia vakancia obsht 650x650
Промоцията продължава до 24.00 часа на 31 юли 2019 г.!

Посетете нашата Фейсбук страница за още интересни статии.


©2014 -2015 GneZdoto. Всички права запазени