Logo
Печат на тази страница
9 причини да оставаме насаме с душата си снимка: magic4walls.com

9 причини да оставаме насаме с душата си

В живота си прекарваме много време, опитвайки се бъдем със семейството и приятелите си, и забравяме да обръщаме внимание на себе си и да оставаме насаме със собствената си душа.

Ето и девет причини от време на време да се изолираме от външния свят:

1. Да бъдем сами изчиства ума ни.
Информацията, която получаваме от медиите, семейството си, колеги, приятели, изразява техните мисли и становища и често допринасят за формирането на нашите собствени мисли и мнения. Когато прекарваме време сами, можем да изчистим съзнанието си от шума и да си дадем възможност да чуем вътрешния си глас.

2. Да  стимулираме творческата си енергия.
Творческата ни енергия успява да се изяви, когато умът ни спре да блуждае. Когато сме сами, можем да се освободим от конкретни размисли и програми, което пък дава на ума ни свободата да предприеме пътуване, следвайки истинското вдъхновение.

3. Да сме сами изгражда увереност.
Трудно е да се изгради доверие към себе си, когато сме под въздействието на много външни фактори. Когато сме сами, позволяваме да се развива нашата автентична същност и глас въз основа на нашите ценности. Този глас става по-силен и непоколебим, когато осъзнаем кои важни принципи са вкоренени дълбоко в нашата същност, а не се уповаваме на ценностите на другите.

4. Да бъдем сами насърчава независимостта.
Да се чувстваш добре заедно с всички свои мисли и действия, независимо от това кой и как те подкрепя, е най-добрият начин на живот. Когато прекарваме време сами със себе си, си позволяваме да мечтаем смело, което ни позволява да се развиваме независимо от другите около нас.

5. Да сме сами позволява на възприятията ни да се изяснят.
Възприятията ни се определят на база нашия опит и емоции в даден момент. Когато отделяме време, в което сме сами и обработваме дадена ситуация, освободени от чужди емоции и влияние, успяваме да постигнем яснота относно евентуални решения.

6. Когато сме сами, това намалява стреса и тревожността.
Стресът и тревожността се проявяват най-често под въздействието на очаквания, които другите имат към нас. Значимостта на тези очаквания ни се струват по-малко плашещи, ако можем да ги погледнем обективно, а това може да се случи, когато ги обмислим насаме със себе си.

7. Когато сме сами, можем да изясним и установим приоритетите си.
Важно е постоянно да изясняваме и оценяваме това, което е важно и значимо за нас, Най-добрият начин да стигнем до същността си и истинските си нужди и желания, е когато сме сами. Когато не сме обградени от личности, с които се конкурираме, можем да получим реална представа за собствените си приоритети и за истинските си желания.

8. Когато сме сами, повишаваме своята производителност.
Когато сме сами, можем да получим ясна картина за своите мечти, цели и приоритети, както и за всичко, което ни вълнува. Това е мотивацията, която ни тласка към конкретни действия за осъществяване на тези цели и приоритети. Тя ни прави нетърпеливи да ги реализираме и ни дава сили да вършим нещата, които реализират големите планове в нашия живот.

9. Да бъдем сами укрепва отношенията ни.
Вярвате или не, времето, което инвестираме да сме насаме със себе си, поддържа и укрепва отношенията с хората, които са най-важни за нас. Когато имаме достатъчно време да опознаем и ценим себе си, ние ще опознаем и ценим повече и другите.

Източник: adme.ru Превод: Гнездото

Вижте още: НАУЧИХ, ЧЕ ...


НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НАЙ-НОВАТА КНИГА НА ИЗДАТЕЛСТВО ГНЕЗДОТО "ИНСТИНКТЪТ НА ВОЛЯТА" ОТ КЕЛИ МАКГОНИГЪЛ - СЕГА С 30% ОТСТЪПКА /до 31 май 2020 г./

Всички сме родени с воля, но някои я използват повече от други. Хората, които имат по-добър контрол върху вниманието, емоциите и действията си, се справят по-добре във всяко отношение. Те са по-щастливи и по-богати. Любовните им връзки са по-удовлетворяващи и по-дълготрайни. Те печелят повече пари и напредват повече в кариерата. По-добре се справят със стреса, излизат от конфликти и преодоляват нещастията. Те дори живеят по-дълго...

1 animiran instinktyt na volyiata 650x650

Силата на волята е биологичен инстинкт, реакция на ума и тялото, а не добродетел, която отсъства. Как да освободим този инстинкт, за да се справяме с вредните си навици, да спрем да отлагаме важните задачи и да следваме истинските си цели...

 


ГОЛЯМОТО ЧЕТЕНЕ ПРОДЪЛЖАВА... 30% ОТСТЪПКА ЗА КНИГИТЕ НА ГНЕЗДОТО!

"Не съществува трудност, която един час четене да не смекчи." Шарл дьо Монтескьо

animiran chetene 2020

Промоцията е валидна до 31 май 2020 г. или до изчерпване на наличните количества! /само при поръчка онлайн/ 

Посетете нашата Фейсбук страница за още интересни статии.


©2014 -2015 GneZdoto. Всички права запазени