Gnezdoto.net
Да бъдеш на своето място под слънцето

Да бъдеш на своето място под слънцето

Живял ли е на този свят човек, който никога за нищо да не е завиждал на друг човек? Дори само за миг...

Напълно естествено човешко чувство е завистта. Но и напълно безсмислено. Защото онова, което е твое, не може да бъде на някой друг, и обратното. Но човек е склонен да завижда, заради липсите в своя собствен живот, докато не разбере това и докато не почувства дълбоко в сърцето си, че може да бъде единствено и само на своето място под Слънцето и че наистина има такова място за него на света.

Хората казват, че има и „бяла завист" или иначе казано – благородна. Но това няма значение. Завистта е мъчително чувство. То е болестно състояние. И като такова има своя лек.

Каква е противоотровата? Именно да осъзнаеш, че имаш свое място под Слънцето и ако „застанеш" точно на него, образно казано, вече няма да има кой да те замени. А точно това носи душевен мир и дълбоко чувство за вътрешен покой – че може да нямаш много неща и да ти липсват много прекрасни качества, които виждаш у други хора, но имаш някое положително умение или черта, които са специфични тъкмо за теб и с които можеш да бъдеш от полза на всички хора, тоест на Цялото (човечество). Макар и с мъничко.

Ако не открие това качество у себе си, човек винаги остава нещастен, дори да не го признава и осъзнава. Може би защото това е връзката ни с Бога, а и с другите хора... Личната връзка, уникална за всеки един от нас. Който търси – намира. Но има хора, които не търсят... И никога не намират това безценно нещо у себе си, уви. Никога не го проявяват. И цял живот всъщност са като паразити в човешкото общество. Само вземат и никога не дават нещо добро от себе си. И всъщност тъкмо те не успяват никога да се отърсят от чувството на завист към другите хора – за техните успехи и притежания.

Нека намерим безценното у себе си. Нека го търсим, ако още не сме го намерили. И нека го дарим на другите, когато го намерим.

Безпогрешно и лесно се разпознава „безценното" – по чувството на мир и покой, което ни обзема. Чувството, че сме именно на своя личен път и на ничий друг. Чувството, че сме на своето място под Слънцето.

Само с това вътрешно усещане можем да живеем в мир и без завист сред другите хора, които винаги имат нещо повече от нас. Само така можем да живеем достойно. И да сме добри един с друг, като братя и сестри.

Вижте повече за Кристина Митева и още статии от нея

Вижте още: ВАШИТЕ МИСЛИ СЪЗДАВАТ ВАШАТА РЕАЛНОСТ


НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НАЙ-НОВАТА КНИГА НА ИЗДАТЕЛСТВО ГНЕЗДОТО "ФАНТОМНА БОЛКА" ОТ ОЛЕГ РОЙ - СЕГА С 30% ОТСТЪПКА ДО 31 ЮЛИ 2019 г.

Представете си, че след смъртта си, попадайки в отвъдното, получавате шанс да се върнете към живота и да изживеете още 33 години!
Само че има едно условие – трябва да поправите своя фатална грешка. Не знаете каква е тя и не помните нищо за себе си и за живота си. Но за да поправите миналото, трябва да се превъплътите последователно в трима души и да изберете живота на един от тях за следващите 33 години. Да погледнете през техните очи, да изживеете техните емоции… Трима души, загинали едновременно. И един от тях сте вие!
Дали ще успеете да преначертаете миналото? Как ще видите света през очите на другите хора?

animiran fantomna bolka 650x650

Роман, който ще ви зададе много въпроси и ще ви даде изненадващи отговори.

 


ПРОМОЦИЯ "ВАКАНЦИЯ": - 30% ЗА ВСИЧКИ КНИГИ НА ИЗДАТЕЛСТВО ГНЕЗДОТО!

"Всичко добро, всичко вълшебно се случва между юни и август" Джени Хан

animiran pomocia vakancia obsht 650x650
Промоцията продължава до 24.00 часа на 31 юли 2019 г.!

Посетете нашата Фейсбук страница за още интересни статии.

 
 

Още публикации от категория "ПРОМЕНИ СЕБЕ СИ, ПРОМЕНИ ЖИВОТА СИ"

vig vsi4ki