Gnezdoto.net
7 правила за справяне с изпитания от Робин Шарма

7 правила за справяне с изпитания от Робин Шарма

Правило №1: Помни, че животът е поредица от сезони. Всяко човешко същество трябва да изтърпи студовете на няколко зими, за да стигне до красотата на най-хубавото лято. Никога не забравяй, че зимата не продължава вечно.

Правило №2: Запиши се в клуба на надеждата. Големите, красиви и привидно невъзможни цели са прекрасно средство за вдъхновение, когато вървиш през трудности. Веднъж цитирах думите на Леонардо да Винчи : "Избери си пътеводна звезда, не се отклонявай от курса и ще преминеш през всяка буря". Ако се стремиш към велики и благородни цели, които пробуждат най-доброто в теб, желанието ти да ги достигнеш ще те преведе през трудностите по пътя ти.

Правило №3: Винаги помни, че най-голямото страдание ни носи най-голям растеж. То е болезнено, докато минаваме през него. Но в същото време то лекува. Когато каната с вода падне на пода и се счупи, съдържанието й се излива навън. Когато животът ти изпрати някоя от своите превратности, помни че то е, за да ти помогне да се разчупиш и цялата любов, сила и възможности, дремещи в теб, да могат да се излеят навън. И също като счупена кост, ние ставаме по-силни на счупените места.

Правило №4: Провалът е вид избор. Нищо не може да спре мъжа или жената, които просто отказват да бъдат държани в подчинение. Книгата - "Постигай неща" - ще ти бъде много полезна в това отношение. Препрочитай я често. Вземи решение от дъното на сърцето си, че каквото и да ти се случи, ще продължиш по автентичен път. Това ще ти гарантира истински успех в живота.

Правило №5: В трудни времена човек е склонен да губи самообладание. Когато срещнеш пречки, прояви дисциплина и поддържай режима си. Ставай рано. Спазвай свещеният си час отделен за теб и душевността ти. Храни се правилно. Прави упражнения. Прекарвай достатъчно време сред природата и непременно прави всичко, което зависи от теб, за да поддържаш и четирите си централни измерения - ума, тялото, емоциите и духа - в добра форма.

Правило №6 : Изживявай чувствата си докрай. Когато се изправиш пред трудности, някои хора ще ти кажат "да мислиш само позитивни мисли". Това не е полезен съвет. Макар да съм съгласен, че не можеш да караш колата напред, ако гледаш само в огледалото за обратно виждане, и че да живееш в миналото е нездравословно, човек не трябва прибързано да преоформя така нареченото негативно събитие в позитивно. Ако постъпваш така, ще изпаднеш в отрицание, изживявай докрай чувствата на обида, гняв и тъга, които се надигат естествено от теб. Няма нищо лошо да ги изпитваш. Това всъщност е здравословно. Ако ги преработиш, ще получиш възможност да ги освободиш. Само не потъвай в тях. Най-важното е да намериш баланса.
Изживявай чувствата, които се надигат в теб докрай, така че да не ги преглътнеш и да не загноят в теб. В същото време използвай силата на интелекта си, за да видиш, че всяко зло е за добро. Това не е научен процес и в крайна сметка трябва да постъпваш така, както ти се струва правилно.

Правило №7: Помни, че каквито и трудности да срещнеш, ти никога не си сам !


Канадският лектор и автор Робин Шарма е един е най-известните и уважавани експерти по лидерство, мотивация и личностно развитие в света. Той се е посветил на мисията да помогне на организациите да изграждат хора, които да бъдат лидери без титла, за да постигнат успех в този период на големи промени.

Автор: Калоян Божанов www.kaloyanbozhanov.com


НЕ ПРОПУСКАЙТЕ "КАЛЕЙДОСКОП НА ЖИВОТА" ОТ АННА КИРЯНОВА - НАЙ-НОВАТА КНИГА НА ИЗДАТЕЛСТВО "ГНЕЗДОТО". СЕГА С 30% ОТСТЪПКА!

Как да живеем? Да приемем ли Съдбата, или да се борим с нея? Как да обичаме и да градим отношенията си с другите? Как да бъдем щастливи? Каква е личната ни мисия? Как да преживеем труден период от живота си? Как да започнем да ценим и уважаваме самите себе си?

kaleidoskop na jivota gif

Анна Кирянова е известен психотерапевт и философ, писател и автор на уникални методи за решаване на психологически проблеми. Нейните дълбоки и мъдри истории ще ви помогнат да погледнете на света по нов начин.

 


ЕСЕННА ПРОМОЦИЯ - 30% ОТСТЪПКА ЗА КНИГИТЕ НА ИЗДАТЕЛСТВО "ГНЕЗДОТО"!

"Не съществува трудност, която един час четене да не смекчи." Шарл дьо Монтескьо

1 esenna promocia 2022 650x650 min

 


ДВЕ ПРЕКРАСНИ КНИГИ ОТ Д-Р ЛИСА РАНКИН, КОИТО ЩЕ ВИ ПОМОГНАТ ПО ПЪТЯ КЪМ ИЗЦЕЛЕНИЕТО!: "ИЗЦЕЛЕНИЕ ОТ СТРАХА" И "ПОБЕДА НА УМА НАД МЕДИЦИНАТА" - СЕГА С 30% ОТСТЪПКА!

„В самоизцелението няма нищо мистично и свръхестествено! Всичко е най-проста биохимия. Просто в човешкия организъм е заложен механизъм за самовъзстановяване и той очаква само да му създадем подходящи условия да направи това, което му е присъщо по природа – да твори чудеса!“ д-р Кели Макгонигъл!

2 knigi lisa rankin new pr 650x650 30 min

Методи за лечение без лекарства! Научни доказателства за това, че човешкият организъм е способен да се излекува сам! 

Промоцията продължава до 30 ноември 2023 г.

Посетете нашата Фейсбук страница за още интересни статии.

 
 

Още публикации от категория "ПРОМЕНИ СЕБЕ СИ, ПРОМЕНИ ЖИВОТА СИ"

vig vsi4ki