Gnezdoto.net
10 неща, които ограбват жизнената сила

10 неща, които ограбват жизнената сила

В източната медицина се отделя голямо внимание не само на физическото, но и на духовното здраве. Именно то се явява първопричина за доброто здраве и съответно за много болести, които на практика са нелечими. И човек си живее с тях, а те го изтощават допълнително и буквално изпиват жизнената му сила... докато не реши сам да се освободи от тях.

Вижте 10 неща, които крадат в най-голяма степен от енергията ви. И се опитайте да ги преразгледате и промените.

1. Недовършените работи
Всеки път, когато се захващате с нещо, но не го довеждате до край, освен че е вероятно да понесете материални загуби, вие изразходвате и голяма част от психическия си ресурс. В съзнанието ви, подобно на компютъра, остава незавършен процес, който незабележимо черпи ресурси от системата, а в случая – вашето внимание и сила.
Тук се включват – неизпълнените обещания, дълговете, започнатите и недовършени дейности, поемането на свръхангажимнти, които не са по силите ви.

2. Лъжата
Когато лъжете другите (а също и себе си), вие изразходвате много енергия за поддържане на измислени образи. Освен това, се изкривява енергийният поток между чакрата на гърлото и чакрата на сърцето. Затова и казваме на някой, който лъже: „Не си криви душата!“. Лъжата наистина я изкривява.
Затова, освен лъжата в чистия й вид, опитайте се да изкорените от поведението и живота си лицемерието, самозаблудата, опита да се представяте не за това, което сте...

3. Обидата и всички форми на самоизолация
Човекът е отворена енергийна система. И ако е изолиран, той отслабва. Вижте какво се случва например, с един град или държава, които са в икономическа и информационна изолация... Същото се случва и с човек – неговите физически и психически запаси намаляват и той става слаб и уязвим.
Кога се случва това? Когато например, прекъсвате роднински връзки, откъсвате се от своя произход и род, пренебрегвате родната си земя, таите обида и не поддържате никакви социални и обществени контакти. Когато човек не участва в никаква общност или група от хора, когато изгуби връзка със своята култура, също губи от енергията си и отслабва.

4. Страхът, недоверието и ненужната враждебност
Тези чувства предизвикват същото, което и обидата. Освен огромният разход на жизнена енергия, целият организъм непрекъснато се намира в режим на „война“, в готовност да се сражава или да бяга. А това е изключително изтощително.

5. Физическото, емоционално или информационно претоварване или недостатъчната физическа активност и контакт с природата
Когато човек се натоварва прекомерно с работа или емоции, също губи много бързо от силите и енергията си. Мозъкът изразходва огромни ресурси за обработка на свръх информацията, а напразно изразходените чувства водят до разход на хормоните на надбъбречната жлеза, което води до заболявания на бъбреците.

6. Неправилният и недостатъчен сън
Ако спите в неправилното време и ако редовно не си доспивате, организмът не може пълноценно да се възстанови, натрупват се токсини, биоритмите се объркват, а мозъкът се претоварва с неусвоена информация.

7. Преяждането и интоксикацията с алкохол и наркотици
Бидейки перфектна система, човешкият организъм винаги се стреми да се възстанови и пречисти от ненужното, затова и злоупотребата с храна и упойващи вещества го заставя да изразходва допълнителна енергия и ресурси за обезвреждането и отстраняването на токсините. Претоварва се нервната система, бъбреците и червата.

8. Излишните разговори и вътрешни диалози, дребнавостта
Дори и да ви изглежда на пръв поглед незначително, на практика за това се изразходват колосални количества енергия, най-често напразно. Това се усеща най-осезаемо след практикуване на мълчание.

9. Болестите, лошата външна среда и обкръжение
Тук се включват неприятните и вредни хора в обкръжението ви, геопатогенните зони, промишленото замърсяване, неизлекуваните травми и други увреждания.

10. Сексуалните излишъци
Това е най-мощният канал за разпиляване на енергия. Ниската култура по отношение на секса и неразбирането на същността на процесите, свързани с него (безразборните връзки и честото самозадоволяване) водят до това, че човек изразходва своите най-мощни резерви – сексуалните, а за възстановяването им се губи колосално количество енергия. Затова бъдете внимателни с този ценен ресурс!

ПРЕПОРЪЧАНО: ПОБЕДА НА УМА НАД МЕДИЦИНАТА

Посетете нашата Фейсбук страница за още интересни статии.

 
 

Още публикации от категория "ПРОМЕНИ СЕБЕ СИ, ПРОМЕНИ ЖИВОТА СИ"

vig vsi4ki