Gnezdoto.net
Благодаря за онова, което не ми се даде

Благодаря за онова, което не ми се даде

Имах момент, когато ме озари силната благодарност за всичко онова, което съм искала, но не ми е било дадено. Какво щастие, че не съм имала всичко, което съм искала!!! Ах, къде ли щях да съм сега и как ли щеше да е животът ми, ако всичко, поискано от мен ми беше дадено?! Как ли щеше да е да остана закотвена за първата ми връзка, за първата ми безнадежно-луда любов? Или ситуациите да се бяха получили точно както моето тогава ограничено виждане и мислене ги искаше?! Е, сега, гледайки хората от моето минало, онези, които съм желала, си казвам „добре, че ми е било отказано“. Наистина. Не че с нещо ги умаловажавам, но с тях не е бил моят път, невъзможно е било аз да бъда до подобни хора.

Радвам се за разбитите ми планове, желания, копнежи. На тяхно място идват все по-хубави и подходящи за мен. Радвам се за всяко нещо, което си е отишло въпреки моите усилия да остане, защото ми е донесло много красиви промени. Промени, които тогава, в моментите на загуба не съм мислила, че идват, била съм засенчена от отиващото си, без да помисля за новото, което идва. Сега с все по-голяма увереност и благодарност пускам и изпращам онова, което си отива, защото опитът ми шепне, че трябва да освободя пространство, да отворя обятия, сърце, за да получа даровете на новото. Иначе колкото и да идва, ако не си подготвен, ако не си празен от стари енергии, емоции и спомени, няма как да получиш новото.

След време, обръщайки се назад сигурно имате моменти, когато си казвате „добре, че не ми се случи онова, което исках. В моментите на отказ, на „провал“, на раздяла, на неслучването на желаното, го има онова разочарование, тъга, яд, каквото и да е чувство, свързано с несправедливостта, че толкова много сме го искали, пък виж не ни се е дало.

Да се радвате! Да се радвате за всичко, което ви е било отказано. Сетете се за всичките си желания и вижте, ако се бяха случили къде щяхте да бъдете сега! Да, сигурно сте мечтали и искали прекрасни неща, можело е да бъдете на тропически остров или в желаната компания. Но няма да сте били на вашия път.

Дори и сега да сте в момент на преход и „загуба“. Радвайте се, преживейте тъгата, както и колкото време е необходимо, но помнете, че най-доброто за вас тепърва ще дойде и сте по пътя да го получите. Имайте вярата, че нещо ни се отказва, защото не е нашето нещо, не е достатъчно подходящо за нас. Имайте вяра в процеса и онова, което се случва. Както се казва, всяко зло за добро. И е така! Понякога егото иска, имаме желания, но може да не са в синхрон с онова, от което душата има нужда. Затова имайте доверие. Колкото и трудни, нелепи, без решение да изглеждат нещата за вас, помнете, че си отива само онова, което му е дошло време да си отиде. Понякога има хора, ситуации, които трябва да ни напуснат, когато си свършат работата.Ситуациите приключват, кръгът се затваря, научили сме се и сме други.

Бъдете благодарни. Защото всеки върви по неговият си уникален път, по който среща чудеса и промени, които ги няма нито в моят, нито в нечий друг живот, или поне не в същата версия. Бъди щастлив, че животът ти е уникален и не си нечие копие, че носиш своите белези, че дори да загубиш хора, ще дойдат други, които ще останат завинаги. Иска се вяра, че нашето нещо, ще се получи по най-добрия за нас начин.

В един момент, колкото по-лесно пускате и благодарите за наученото и правите място за новото, толкова по-леко ще се случват чудесата в живота ви!

Още статии на Видислава Тодорова и допълнителна информация за нея.

Вижте още: КАКВО ТИ ЛИПСВА?

Посетете нашата Фейсбук страница за още интересни статии.

 
 

Още публикации от категория "ПРОМЕНИ СЕБЕ СИ, ПРОМЕНИ ЖИВОТА СИ"

vig vsi4ki