Gnezdoto.net
Предизвикателство за деня

Предизвикателство за деня

На кой от вас се е случвало да се опита да спре прииждащи негативни мисли и да не може? А има ли такива сред вас, които се изнервят на блъсканицата в метрото или бавната касиерка в супермаркета?

Научно доказано е, че е по-лесно да допуснем отрицателните мисли в главата си, отколкото положителните. Дълги години, вие сте "тренирали" мозъка си да вижда първо НЕ хубавата страна на нещата и при всеки удобен случай, той Ви подава това, на което е научен - бързо влошаване на настроението и драми от тип "О, не!Ами сега?". Истината е, че този процес е контролируем и зависи само и единствено от вас. Е, не казваме, че ще е лесно. Превключване от режим "А, сега накъде?" към режим "Над нещата съм!", няма да стане с едно щракване на пръсти.

Всички сме попадали в този капан, аз също! Преди години, бях "жертва" на собствения си грешен мисловен модел. Една дребна случка можеше да провали целия ми ден. С течение на времето и трупане на знания и опит, сега знам, че това са "бели кахъри" и всичко зависи изцяло от моите мисли и нагласа.

Давам ви и един конкретен пример. Преди около 2 седмици бях на път за университета. Дръжката на любимата ми чанта се скъса, влакът ми закъсня и стигайки пред университета, разбрах, че съм забравила картата си за достъп. Какво направих? Преосмислих ситуацията. Естествено, дойде друг влак, бях наясно, че мога да си купя абсолютно същата чанта, а екипът на психологическия отдел ми издаде дневен пропуск. Защо ви казвам всичко това? За да сте наясно, че от такива дребни недоразумения не може да се избяга, но може да се погледне по друг начин.

Хубавата новина е, че тези неща, подлежат на промени, но откъде да започнем?

Нека ви дадем едно предизвикателство. Определете си един ден, в който да НЕ допускате нито една отрицателна мисъл. Мислете си за хубави неща, мечтайте и се препрограмирайте да допускате само положителни мисли.

Е, няма да стане от първия път, но опитайте. И когато сте готови и "обучите" мозъка си, той ще е длъжен да Ви се подчинява.

След това продължете с два дни, а после три....

Дайте си шанс!

Автори: Ваня и Нина / Positive Psychology Net.

Вижте повече за Ваня и Нина и още статии от тях

Вижте още: МЕТОДЪТ НА ЛАСТИКА И КАК ДА ПРОГОНИМ НЕГАТИВНИТЕ МИСЛИ


НЕ ПРОПУСКАЙТЕ "КАЛЕЙДОСКОП НА ЖИВОТА" ОТ АННА КИРЯНОВА - НАЙ-НОВАТА КНИГА НА ИЗДАТЕЛСТВО "ГНЕЗДОТО". СЕГА С 30% ОТСТЪПКА!

Как да живеем? Да приемем ли Съдбата, или да се борим с нея? Как да обичаме и да градим отношенията си с другите? Как да бъдем щастливи? Каква е личната ни мисия? Как да преживеем труден период от живота си? Как да започнем да ценим и уважаваме самите себе си?

kaleidoskop na jivota gif

Анна Кирянова е известен руски психотерапевт и философ, писател и автор на уникални методи за решаване на психологически проблеми. Нейните дълбоки и мъдри истории ще ви помогнат да погледнете на света по нов начин.

 


ПРОМОЦИЯ - 30% ОТСТЪПКА ЗА КНИГИТЕ НА ИЗДАТЕЛСТВО "ГНЕЗДОТО"!

"Не съществува трудност, която един час четене да не смекчи." Шарл дьо Монтескьо

promociq june 2023 min

 


ДВЕ ПРЕКРАСНИ КНИГИ ОТ Д-Р ЛИСА РАНКИН, КОИТО ЩЕ ВИ ПОМОГНАТ ПО ПЪТЯ КЪМ ИЗЦЕЛЕНИЕТО!: "ИЗЦЕЛЕНИЕ ОТ СТРАХА" И "ПОБЕДА НА УМА НАД МЕДИЦИНАТА" - СЕГА С 30% ОТСТЪПКА!

„В самоизцелението няма нищо мистично и свръхестествено! Всичко е най-проста биохимия. Просто в човешкия организъм е заложен механизъм за самовъзстановяване и той очаква само да му създадем подходящи условия да направи това, което му е присъщо по природа – да твори чудеса!“ д-р Кели Макгонигъл!

2 knigi lisa rankin

Методи за лечение без лекарства! Научни доказателства за това, че човешкият организъм е способен да се излекува сам! 

Промоцията продължава до 12 юни 2023 г.

Посетете нашата Фейсбук страница за още интересни статии.

 
 

Още публикации от категория "ПРОМЕНИ СЕБЕ СИ, ПРОМЕНИ ЖИВОТА СИ"

vig vsi4ki