Gnezdoto.net
Моите малки истини

Моите малки истини

Настъпват все по-забележими времена с промени, когато все повече хора откриват динамичното доближаване до пълното щастие, до ясната и свободна изява на себе си. Има истини, които научаваме чрез преживяванията и които правят промените по-лесни. Ето част от моите наблюдения:

Нямате нужда от нечие внимание или одобрение, за да се чувствате добре

Или както се казваше „не приемай нищо лично“. Недостатъчното самочувствие и голямата доза несигурност са наистина едни от големите спънки за постигането на развитие и свободата да бъдеш независим. Вашата стойност като човек не бива да зависи от чуждо одобрение, нито от това дали ви приемат. Често хора използват различни маски, за да прикрият истинската си същност поради страха, че няма да бъдат одобрени, приети. Страхът от отхвърляне е нещо, което се базира на преживявания в детството, но това може да бъде променено.

Това ограничава дори следването на лични желания и мечти, защото мнението на хората не може да бъде толкова обективно и подходящо за вас. Чуждото мнение може да е полезно, ако е изразено от компетентен по темата човек. Можете да го чуете и да използвате онова, което най-добре устройва промяната ви към по-добро.

Не се променяйте, за да удовлетворите някой друг

Човек, добре центриран в себе си, който успешно може да даде на другите без да очаква нещо в замяна, може да бъде участник в хармонична лична връзка, точно защото знае как да живее без да очаква външни фактори да осигурят щастието му. Само такъв човек знае, че задоволяването на собствените му нужди зависи от него и е достатъчно отговорен да поеме действия и отговорност за получаването им.

Човек, който се променя, за да доставя удоволствие на някой друг, е човек, изгубил самозависимостта си и изпаднал в болната зависимост да удовлетвори чуждите желания, по различни причини. Променяйте се, само когато вие поискате и само в насоката, която вие усещате. Животът е подарък, но изборът в него е личен.

По време на по-интензивната ви промяна се разделяте с близки досега хора

Не е задължително тази раздяла да е физическа или да имате спорове с близките си. По време на вътрешната ви промяна е възможно да се промени светогледът ви, мисленето ви, дори усещанията ви. Понякога отдръпването от близки приятели става дори незабележимо и без обясними причини. Просто, ако хората са на различни нива на възприятие, неминуемо се отдалечават един от друг. Енергиите не могат да работят с несъвместими за тях. Няма нищо тъжно в разделите колкото и да е трудно на моменти. Идва момент да се отблагодариш за времето, прекарано с тези хора и да приемеш зряло, че всеки следва собствения си път.

Да се научиш да обичаш себе си и да държиш на интересите си може да е трудно

Обичта към себе си е всекидневен акт на проявление. И понякога може да е трудно. Основното е да го усещаш, да знаеш кое е полезно за теб, как да се погрижиш за тялото си, за почивката си, как да си даваш необходимото. Всичко започва от нас. Грижите изискват постоянност и последователност.

Определете какво според вас е обичта към себе си, с кои действия я показвате, как да я приложите. Човек, обичащ себе си, може да постигне всичко, той е наясно как да си осигури всичко необходимо и не се дразни от други хора. Обичта към себе си идва наравно с осъзнатостта, че всеки има право да живее както желае. Такъв човек уважава и чуждото право на избор, липсват драмите и очакванията. Човек, обичащ себе си, свети. Отвътре – навън работи с пълна сила.

При промяната изоставяте и променяте дори собствените си убеждения и мнение за себе си

Има един момент, когато човек си мисли, че знае кой е, знае кой не е, знае дори при какви ситуации как би реагирал, какви са изискванията му за перфектната връзка, знае всичко. Незнайно в кой момент на силна промяна, тези убеждения започват да се променят. Точно защото убеждения, базирани само на мислене, не могат да бъдат истински, те са ограничени единствено в това, което умът е бил способен да сътвори. Само вярвания и изводи, базирани на опит, могат да са ви полезни, могат да бъдат обективни и то отново само за онзи конкретен момент. Вливайки се в промяната можете да усетите как дори мъдростта и уроците от един случай не могат да ви послужат изобщо в друга обстановка. Точно защото самата промяна се променя.

Хората, с които не се разбираме, не са непременно „лоши“ хора

Това, че ние не си допадаме с някои хора, не означава, че те са неспособни да имат хармонични отношения с някой друг. Може да има хора, които са много дразнещи за нас, с които не можем да общуваме, които все едно са от друга планета, но това единствено може да означава, че не сме подходящи един за друг. Често и учим взаимно с такива хора, но това е много индивидуално.

Идеята тук е, че животът е прекалено къс, за да общуваме с хора, с които не си допадаме, с които сме на различна вълна. Има такива хора, в отношенията с които, колкото и усилия да полагаме, не се получава. Вече е личен избор дали човек ще стои мазохистично и търпеливо в такива отношения, или просто ще избере да бъде някъде, където душата му лети от радост. Много личен и индивидуален избор.

Още статии на Видислава Тодорова и допълнителна информация за нея.

Вижте още: 8 НЕЩА, КОИТО ДА ПОМНИТЕ, КОГАТО НИЩО НЕ Е НАРЕД


НЕ ПРОПУСКАЙТЕ "КАЛЕЙДОСКОП НА ЖИВОТА" ОТ АННА КИРЯНОВА - НАЙ-НОВАТА КНИГА НА ИЗДАТЕЛСТВО "ГНЕЗДОТО". СЕГА С 30% ОТСТЪПКА!

Как да живеем? Да приемем ли Съдбата, или да се борим с нея? Как да обичаме и да градим отношенията си с другите? Как да бъдем щастливи? Каква е личната ни мисия? Как да преживеем труден период от живота си? Как да започнем да ценим и уважаваме самите себе си?

kaleidoskop na jivota gif

Анна Кирянова е известен психотерапевт и философ, писател и автор на уникални методи за решаване на психологически проблеми. Нейните дълбоки и мъдри истории ще ви помогнат да погледнете на света по нов начин.

 


ПРОМОЦИЯ "СЕПТЕМВРИ" - 30% ОТСТЪПКА ЗА КНИГИТЕ НА ИЗДАТЕЛСТВО "ГНЕЗДОТО"!

"Не съществува трудност, която един час четене да не смекчи." Шарл дьо Монтескьо

promocia septemvri2022 kvadraten 650x650 min

 


ДВЕ ПРЕКРАСНИ КНИГИ ОТ Д-Р ЛИСА РАНКИН, КОИТО ЩЕ ВИ ПОМОГНАТ ПО ПЪТЯ КЪМ ИЗЦЕЛЕНИЕТО!: "ИЗЦЕЛЕНИЕ ОТ СТРАХА" И "ПОБЕДА НА УМА НАД МЕДИЦИНАТА" - СЕГА С 30% ОТСТЪПКА!

„В самоизцелението няма нищо мистично и свръхестествено! Всичко е най-проста биохимия. Просто в човешкия организъм е заложен механизъм за самовъзстановяване и той очаква само да му създадем подходящи условия да направи това, което му е присъщо по природа – да твори чудеса!“ д-р Кели Макгонигъл!

2 knigi lisa rankin

Методи за лечение без лекарства! Научни доказателства за това, че човешкият организъм е способен да се излекува сам! 

Промоцията продължава до 2 октомври 2023 г.

Посетете нашата Фейсбук страница за още интересни статии.

 
 

Още публикации от категория "ПРОМЕНИ СЕБЕ СИ, ПРОМЕНИ ЖИВОТА СИ"

vig vsi4ki