Gnezdoto.net
Хоризонтът

Хоризонтът

Пътят напред е онзи хоризонт, който пазиш в сърцето си. Той не зависи от бури, мъгли, задънени улици... А те понякога са толкова много! Горчи от преглътнати надежди, люти от праха в очите, а умората пъпли из душата ти по вените на времето...

Но ето го там – онзи упорит до наивност хоризонт, който изгрява отново и отново след всяка тъма. Жилав, светъл, безпаметен, той ти шепне пак да се изправиш, да изтръскаш пепелта от поредния изгорял мост, от поредните опърлени криле, и просто да направиш една крачка напред. Само една. Толкова е нужно... днес. Крачка напред и поглед в небето. Може би утре – още една. И още една. Докато без да усетиш, вече бързаш в онази мечтана посока, която е вътре в теб и не умира. За щастие, възкръсва по напълно нелогичен начин. За щастие, е лично твоя и никой не може да ти я отнеме. Вярата, желанието за живот, любовта към себе си – те са там, в кладенеца на твоето същество, което понякога се отклонява от пътя, понякога спира изтощено или дори ляга и затваря очи за възможностите, за бъдещето, за себе си. Но това е само миг изгубеност, само мигване на Вселената. Ти си тук и си толкова жив, колкото може да бъде само осъзнато и чувстващо същество. Не си крехък, не си чуплив. Може би малко, но далеч не толкова, колкото се опасяваш. Напротив, безкрайно силен и светъл си, безкрайно съзидателен! Непрекъснато променящ се, вървящ напред, неспиращ! И там, зад всеки ъгъл, дебне нещо ново и прекрасно! Неочаквано, задъхващо, трансформиращо! Не го пропускай заради затворените очи! Не гледай назад или в калта по пътеката. Няма смисъл да се гневиш на камъчетата в обувките си, ако отдясно изгрява дъга. Събуй се бос, затичай се със смях и мини под дъгата. Тя е там сега и не чака. Днешното никога не чака. То е младо, нахално и на една идея разстояние! Протегнеш ли вяра напред, тя ще ти се върне гарнирана с прекрасно случване, с наниз от възможности. Те не се интересуват от пътищата зад теб, от старите ти дрехи, кожи и маски, от сенките на миналото. Те са сега и утре и можеш да влезеш в тях друг, изчистен, пренаписан от прераждането. Можеш да изхвърлиш предишната си версия, ако тя не иска или не може да бъде щастлива. Можеш!

Изгревът стъпва върху нощта, контрастира й прекрасно, но не е носталгичен, той е нов и самоуверен. И така трябва да бъде. Животът има една посока, последвай я! Компасът тупти в теб и няма да те подведе...

Вижте повече за Антония Нотева и още статии от нея

Вижте още: ДАВАЙТЕ, И ЩЕ ВИ СЕ ДАДЕ...


НЕ ПРОПУСКАЙТЕ "КАЛЕЙДОСКОП НА ЖИВОТА" ОТ АННА КИРЯНОВА - НАЙ-НОВАТА КНИГА НА ИЗДАТЕЛСТВО "ГНЕЗДОТО". СЕГА С 30% ОТСТЪПКА!

Как да живеем? Да приемем ли Съдбата, или да се борим с нея? Как да обичаме и да градим отношенията си с другите? Как да бъдем щастливи? Каква е личната ни мисия? Как да преживеем труден период от живота си? Как да започнем да ценим и уважаваме самите себе си?

kaleidoskop na jivota gif

Анна Кирянова е известен психотерапевт и философ, писател и автор на уникални методи за решаване на психологически проблеми. Нейните дълбоки и мъдри истории ще ви помогнат да погледнете на света по нов начин.

 


ЕСЕННА ПРОМОЦИЯ - 30% ОТСТЪПКА ЗА КНИГИТЕ НА ИЗДАТЕЛСТВО "ГНЕЗДОТО"!

"Не съществува трудност, която един час четене да не смекчи." Шарл дьо Монтескьо

1 esenna promocia 2022 650x650 min

 


ДВЕ ПРЕКРАСНИ КНИГИ ОТ Д-Р ЛИСА РАНКИН, КОИТО ЩЕ ВИ ПОМОГНАТ ПО ПЪТЯ КЪМ ИЗЦЕЛЕНИЕТО!: "ИЗЦЕЛЕНИЕ ОТ СТРАХА" И "ПОБЕДА НА УМА НАД МЕДИЦИНАТА" - СЕГА С 30% ОТСТЪПКА!

„В самоизцелението няма нищо мистично и свръхестествено! Всичко е най-проста биохимия. Просто в човешкия организъм е заложен механизъм за самовъзстановяване и той очаква само да му създадем подходящи условия да направи това, което му е присъщо по природа – да твори чудеса!“ д-р Кели Макгонигъл!

2 knigi lisa rankin

Методи за лечение без лекарства! Научни доказателства за това, че човешкият организъм е способен да се излекува сам! 

Промоцията продължава до 31 октомври 2023 г.

Посетете нашата Фейсбук страница за още интересни статии.

 
 

Още публикации от категория "ПРОМЕНИ СЕБЕ СИ, ПРОМЕНИ ЖИВОТА СИ"

vig vsi4ki