Gnezdoto.net
Хоризонтът

Хоризонтът

Пътят напред е онзи хоризонт, който пазиш в сърцето си. Той не зависи от бури, мъгли, задънени улици... А те понякога са толкова много! Горчи от преглътнати надежди, люти от праха в очите, а умората пъпли из душата ти по вените на времето...

Но ето го там – онзи упорит до наивност хоризонт, който изгрява отново и отново след всяка тъма. Жилав, светъл, безпаметен, той ти шепне пак да се изправиш, да изтръскаш пепелта от поредния изгорял мост, от поредните опърлени криле, и просто да направиш една крачка напред. Само една. Толкова е нужно... днес. Крачка напред и поглед в небето. Може би утре – още една. И още една. Докато без да усетиш, вече бързаш в онази мечтана посока, която е вътре в теб и не умира. За щастие, възкръсва по напълно нелогичен начин. За щастие, е лично твоя и никой не може да ти я отнеме. Вярата, желанието за живот, любовта към себе си – те са там, в кладенеца на твоето същество, което понякога се отклонява от пътя, понякога спира изтощено или дори ляга и затваря очи за възможностите, за бъдещето, за себе си. Но това е само миг изгубеност, само мигване на Вселената. Ти си тук и си толкова жив, колкото може да бъде само осъзнато и чувстващо същество. Не си крехък, не си чуплив. Може би малко, но далеч не толкова, колкото се опасяваш. Напротив, безкрайно силен и светъл си, безкрайно съзидателен! Непрекъснато променящ се, вървящ напред, неспиращ! И там, зад всеки ъгъл, дебне нещо ново и прекрасно! Неочаквано, задъхващо, трансформиращо! Не го пропускай заради затворените очи! Не гледай назад или в калта по пътеката. Няма смисъл да се гневиш на камъчетата в обувките си, ако отдясно изгрява дъга. Събуй се бос, затичай се със смях и мини под дъгата. Тя е там сега и не чака. Днешното никога не чака. То е младо, нахално и на една идея разстояние! Протегнеш ли вяра напред, тя ще ти се върне гарнирана с прекрасно случване, с наниз от възможности. Те не се интересуват от пътищата зад теб, от старите ти дрехи, кожи и маски, от сенките на миналото. Те са сега и утре и можеш да влезеш в тях друг, изчистен, пренаписан от прераждането. Можеш да изхвърлиш предишната си версия, ако тя не иска или не може да бъде щастлива. Можеш!

Изгревът стъпва върху нощта, контрастира й прекрасно, но не е носталгичен, той е нов и самоуверен. И така трябва да бъде. Животът има една посока, последвай я! Компасът тупти в теб и няма да те подведе...

Вижте повече за Антония Нотева и още статии от нея

Вижте още: ДАВАЙТЕ, И ЩЕ ВИ СЕ ДАДЕ...


ДВЕ КНИГИ, КОИТО ЩЕ ВИ ПОМОГНАТ ДА УПРАВЛЯВАТЕ СЪДБАТА СИ: "СТРЕСЪТ - ПРИЯТЕЛ ИЛИ ВРАГ" И "ИНСТИНКТЪТ НА ВОЛЯТА" ОТ КЕЛИ МАКГОНИГЪЛ - СЕГА С 30% ОТСТЪПКА!

Ако фразите "Нямам воля" и "Стресът ме убива" тровят живота ви, тези книги са за вас! Две практически ръководства, основани на авангардни научни изследвания, от д-р Кели Макгонигъл!

animiran promopaket kelly mcgonigal

Кели Макгонигъл e доктор на науките, психолог, изследовател, преподавател в Станфордския университет и автор и водещ на два от най-популярните курсове в Станфорд – „Наука за силата на волята“ и „Новата наука за стреса“.

 


ЗИМНА ПРОМОЦИЯ - 30% ОТСТЪПКА ЗА КНИГИТЕ НА ИЗДАТЕЛСТВО "ГНЕЗДОТО"!

"Не съществува трудност, която един час четене да не смекчи." Шарл дьо Монтескьо

zimna promociq min
Промоцията продължава до 28 февруари 2023 г.

 


ВСЕКИ ДЕН ДО 28 ФЕВРУАРИ 2023 Г. - ДВЕ КНИГИ НА ЦЕНАТА НА ЕДНА!

"Да четеш хубава книга е като непрекъснат диалог, в който книгата говори, а душата отговаря…" Андре Мороа

kniga s podaryk animiran new price

Посетете нашата Фейсбук страница за още интересни статии.

 
 

Още публикации от категория "ПРОМЕНИ СЕБЕ СИ, ПРОМЕНИ ЖИВОТА СИ"

vig vsi4ki