Gnezdoto.net
Хоризонтът

Хоризонтът

Пътят напред е онзи хоризонт, който пазиш в сърцето си. Той не зависи от бури, мъгли, задънени улици... А те понякога са толкова много! Горчи от преглътнати надежди, люти от праха в очите, а умората пъпли из душата ти по вените на времето...

Но ето го там – онзи упорит до наивност хоризонт, който изгрява отново и отново след всяка тъма. Жилав, светъл, безпаметен, той ти шепне пак да се изправиш, да изтръскаш пепелта от поредния изгорял мост, от поредните опърлени криле, и просто да направиш една крачка напред. Само една. Толкова е нужно... днес. Крачка напред и поглед в небето. Може би утре – още една. И още една. Докато без да усетиш, вече бързаш в онази мечтана посока, която е вътре в теб и не умира. За щастие, възкръсва по напълно нелогичен начин. За щастие, е лично твоя и никой не може да ти я отнеме. Вярата, желанието за живот, любовта към себе си – те са там, в кладенеца на твоето същество, което понякога се отклонява от пътя, понякога спира изтощено или дори ляга и затваря очи за възможностите, за бъдещето, за себе си. Но това е само миг изгубеност, само мигване на Вселената. Ти си тук и си толкова жив, колкото може да бъде само осъзнато и чувстващо същество. Не си крехък, не си чуплив. Може би малко, но далеч не толкова, колкото се опасяваш. Напротив, безкрайно силен и светъл си, безкрайно съзидателен! Непрекъснато променящ се, вървящ напред, неспиращ! И там, зад всеки ъгъл, дебне нещо ново и прекрасно! Неочаквано, задъхващо, трансформиращо! Не го пропускай заради затворените очи! Не гледай назад или в калта по пътеката. Няма смисъл да се гневиш на камъчетата в обувките си, ако отдясно изгрява дъга. Събуй се бос, затичай се със смях и мини под дъгата. Тя е там сега и не чака. Днешното никога не чака. То е младо, нахално и на една идея разстояние! Протегнеш ли вяра напред, тя ще ти се върне гарнирана с прекрасно случване, с наниз от възможности. Те не се интересуват от пътищата зад теб, от старите ти дрехи, кожи и маски, от сенките на миналото. Те са сега и утре и можеш да влезеш в тях друг, изчистен, пренаписан от прераждането. Можеш да изхвърлиш предишната си версия, ако тя не иска или не може да бъде щастлива. Можеш!

Изгревът стъпва върху нощта, контрастира й прекрасно, но не е носталгичен, той е нов и самоуверен. И така трябва да бъде. Животът има една посока, последвай я! Компасът тупти в теб и няма да те подведе...

Вижте повече за Антония Нотева и още статии от нея

Вижте още: ДАВАЙТЕ, И ЩЕ ВИ СЕ ДАДЕ...


НОВА КНИГА! "ПРЕДАЙ НАТАТЪК ЛЮБОВТА" - 150 СЪВРЕМЕННИ ПРИТЧИ ЗА ЧУДОТО НА ЖИВОТА - СЕГА С 30% ОТСТЪПКА!

150 истории със сюжети от нашето съвремие, които споделят мъдрост, подсказват решение, успокояват и вдъхват надежда. И предават своето послание: Не позволявайте огънят на любовта в сърцето ви да загасне. Той ще осветява пътя ви и ще бъде като здрава скала под краката ви в трудни моменти. Раздавайте щедро от този огън на хората около вас. Не прекъсвайте веригата на доброто... Предавайте нататък любовта!

animiran predai natatyk lubovta 650x650

"Не търси любовта, тя е навсякъде. Търси вътре в себе си покривалото, с което сам си я забулил..." Руми

 


ДВЕ КНИГИ! 300 ПРИТЧИ! МЪДРОСТ, ПРЕНЕСЕНА ПРЕЗ ВЕКОВЕТЕ! - СЕГА С 30% ОТСТЪПКА /при поръчка онлайн/

Безценна колекция от 300 притчи - отговори на всички въпроси, които човек си задава през живота си.

2 knigi pritchi promo january 2021 650x650 min

"Най-важната истина може да откриеш с помощта на един прост разказ, както изгубената златна монета - на светлината на най-евтината свещ."

gold button all promo min

Промоцията е валидна при поръчка онлайн!

Посетете нашата Фейсбук страница за още интересни статии.

 
 

Още публикации от категория "ПРОМЕНИ СЕБЕ СИ, ПРОМЕНИ ЖИВОТА СИ"

vig vsi4ki