Gnezdoto.net
Защо трябва да имаш здрава основа в душата си?

Защо трябва да имаш здрава основа в душата си?

Душата ти трябва да има здрава основа и ясна вътрешна координатна система, която да съвпада с вселенската. Както Полярната звезда в координатната система на Земята, която винаги сочи на север.

Виждаш ли далечното морско дъно? Не. Там, в най-дълбокото, то е скрито от очите, но ти вярваш, че го има. Повърхността може да кипи от всякакви вълни и бури, но те така или иначе не нарушават стабилността и постоянството на дъното като основа. Същото се случва и с душата.

Състоянието на душата не е поетично словосъчетание, а много дълбока и фундаментална информационно-енергийна субстанция. Всички видими прояви в твоя живот са само периодични вълнения на водата, предизвиквани ту от положителни, ту от отрицателни емоции. Но каквото и да се появява на твоята „повърхност“ – дали ще са големи вълни от истинска буря или просто игрива пяна, никаква суета на суетите няма да наруши здравата ти основа, ако ти сам не я разрушиш.

Нещо подобно се случва при разрушително цунами. Всичко започва от нарушения в самата основа! Движенията на тектоничните плочи на Земята за минути повличат след себе си разрушителната вълна на цунамито, което унищожава стотици хиляди животи.
Така е и в твоя живот. За да не се превърнат вълните в живота ти в разрушително цунами, трябва да имаш в душата си истинска и здрава основа и да не позволяваш да я разклащат обиди, злоба, завист и гняв. Защото това може да се окаже смъртоносно за живота ти.

И това не толкова трудно. Божествената мъдрост и законите на Мирозданието винаги са били достъпни за всички. ТРЯБВА САМО ДА ГИ ОТКРИЕШ В СЪРЦЕТО СИ...

Откъс от книгата „Кръстопът“ на Владимир Чеповой

Ако искате да стоплите душата си, да проясните съзнанието си, прочетете тази книга. Срещата с нея е като приятелска ръка, протегната за помощ. Дори да имаш усещането, че потъваш, че се губиш, след прочита й със сигурност ще се почувстваш отново в безопасност, избрал уверено посоката... след поредния си кръстопът.

Нейният герой – самоуверен млад мъж, ще ви въвлече в своята увлекателна история, неусетно ще ви стане симпатичен и водейки ви през своите житейски кръстопътища, може би ще ви предизвика да се вгледате в своите собствени съдбовни моменти.

Клим е млад, богат, успял, самоуверен и дори леко арогантен бизнесмен, любимец на жените... и на съдбата. Докато не чува една диагноза. И не среща един мистичен и чудат непознат. Точно в момент, в който е тежко болен, съдбата му изпраща „полезните“ хора и „правилните“ ситуации и обстоятелства, които променят целия му живот.

Той ще се върне на много от своите кръстопътища... и ще оцени решенията, които е взимал... На тези кръстопътища ще срещне отново любовта към жената, която е изгубил, детето си, на което не е позволил да се роди, ще погледне за първи път през очите на родителите си, ще се сблъска отново с едно предадено приятелство, ще си спомни изгубените мечти и ще се опита да ги възроди отново, ще промени цялата си ценностна система и отношение към заобикалящата го реалност... И може би, накрая ще разбере смисъла на думичката „Щастие“!
Един роман или по-скоро философски поглед към живота - за неговите ценности, за обидата, за гнева, за страха, за липсата на любов, за потиснатите емоции, за нереализираните желания и мечти, за дружбата, за любовта и предателството, за алчността, за честността...

 

Посетете нашата Фейсбук страница за още интересни статии.

 
 

Още публикации от категория "ПРОМЕНИ СЕБЕ СИ, ПРОМЕНИ ЖИВОТА СИ"

vig vsi4ki