Gnezdoto.net
Всяка твоя мисъл преподрежда вселената. Ето как се случва...

Всяка твоя мисъл преподрежда вселената. Ето как се случва...

Всяко нещо във Вселената има уникална вибрация. Възможно ли е това? Според квантовата физика и професор Волфганг Паули отговорът е: абсолютно!

Волфганг Паули печели Нобелова награда (и уважението на Алберт Айнщайн) за своята роля в откриването на нов физичен закон, познат днес като Принцип на забраната на Паули.

От физиката знаем, че всички електрони притежават три свойства: а) енергийно ниво; б) спин; и в) орбитала. Физиците умножават енергийното ниво, спина и орбиталата, за да изчислят „квантовото число“ на електрона.

Паули открива, че В ЦЯЛАТА ВСЕЛЕНА НЕ СЪЩЕСТВУВАТ ДВА ЕЛЕКТРОНА С ЕДНО И СЪЩО КВАНТОВО ЧИСЛО!

И какво от това?
Нека разгледаме този закон, като вземем за пример една ябълка, и да фокусираме вниманието си върху един от милиардите електрони в нея. Ще го наречем електрона Ерик. Квантовото число на Ерик би било невъобразимо дълго, но за да не усложняваме излишно нещата, нека приемем, че е равно на 23.

Паули доказва, че никъде в цялата Вселена – в коя да е ябълка по света, на някоя далечна падаща звезда или в мустачките на арктическата мишка – не би могъл да съществува друг електрон с квантово число 23.
Сякаш всички електрони във Вселената принадлежат към един и същи футболен отбор, в който е недопустимо да има два електрона с еднакъв номер!

Но какво става, щом потрием ябълката? Триенето създава допълнителна енергия. А енергията повишава квантово число на Ерик. Изведнъж то скача, да кажем, на 26.
В мига, в който числото на Ерик става 26, единственият електрон във Вселената с квантово число 26 – все едно дали се намира оттатък Млечния път или в овесената ти каша – тутакси ще се промени.

Верижни реакции
Когато потриеш една ябълка, целунеш любимия, нагрубиш съседа си, простиш на брат си или се почешеш по гърба, отключваш верижна реакция във Вселената. С всяка мимолетна мисъл, пробягала през съзнанието на някой от седемте милиарда жители на Земята, електроните във Вселената се преподреждат. Всеки път, когато си помислиш нещо, електроните в Космоса се преподреждат.

На всяка милисекунда вселената ни се реорганизира и възстановява равновесието в себе си. Но тази научна идея, доказана от професор Паули, дори не е авангардна. Паули печели Нобелова награда през 1945 година.

Ние не сме изолирани брънки в структурата на гигантска машина. Всички сме загърнати в едно необятно живо и дишащо покривало. Някои го наричат съзнание.

Ако всеки електрон притежава уникална вибрация, тогава всеки обект също притежава своя уникална вибрация. Науката потвърждава:
- Всичко във Вселената е свързано.
- Мисълта не просто въздейства върху материята; мисълта е материя.

Имам една добра новина.

Всяко нещо, което се случва в живота ти тук и сега, е създадено от теб. Привлякъл си го сам с вибрацията си. А това означава, че променяйки начина, по който се чувстваш, променяш онова, което се проявява.

Ще попиташ: „Как мога да променя вибрацията си?“ Като откриеш начин:
- да намираш положителното всеки божи ден;
- да спреш да обвиняваш останалите;
- да спреш да обвиняваш себе си;
- да спреш да се тревожиш;
- да забелязваш най-доброто в хората.

По всяка вероятност ще направиш едно откритие. Нещо, което великите духовни учители винаги са проповядвали: БЪДИ БЛАГОДАРЕН, ПРОЩАВАЙ НА ХОРАТА, ОБИЧАЙ ПОВЕЧЕ, ОБВИНЯВАЙ ПО-МАЛКО И ВЯРВАЙ В ПОЛОЖИТЕЛНИЯ РЕЗУЛТАТ!

По този начин се превръщаш в магнит за всичко, което желаеш.

Откъс от книгата „Как работи животът“, Андрю Матюс

Посетете нашата Фейсбук страница за още интересни статии.

 
 

Още публикации от категория "ПРОМЕНИ СЕБЕ СИ, ПРОМЕНИ ЖИВОТА СИ"

vig vsi4ki