Gnezdoto.net
Това ли беше животът, който трябваше да живея?

Това ли беше животът, който трябваше да живея?

Той е млад, дяволски красив и страшно богат. Той управлява милиарди, кара ферари, носи ръчно ушити дрехи и живее в ултрамодерно жилище в един от най-престижните райони на Лондон.

Гейбриъл Вон е интелигентен, притежава остър ум и благодарение на къртовски труд и постоянство успява да се издигне от средната класа до най-високите етажи на финансовата върхушка в Лондон. На 32 години, като един от най-блестящите финансисти в Лондонското сити, вече е висш мениджър на мултимилиарден хедж фонд. Той борави ловко със световните катаклизми и политически проблеми и всичко, което за милиони хора е бедствие, за него се превръща в нови и нови милиони.

И, разбира се, Гейбриъл е циничен, арогантен и безчувствен. За него обикновените хора са незначителни и глупави, а повечето жени са невзрачни и незаслужаващи височайшото му внимание. В неговия живот няма място за сериозна връзка, а единственият му близък човек – баща му – е просто досаден „ангажимент“, с който трябва да поддържа формални отношения.

Неговият ден започва точно в 6:20 всяка сутрин, а основното му „развлечение“ са финансовите новини по телевизията и срещата с луксозна проститутка в петък вечер.

Това е животът на мистър Вон. Това е животът на „младите лъвове“ в Ситито... Една модерната приказка на 21 век, за която мечтае всеки млад мъж.

Но един ден приказният живот на Гейбриъл е помрачен от „дребно неудобство“ – мозъчен тумор. И с него започват да се случват необясними неща. Неуправляем изблик на емоции, неканени сълзи, наченки на необяснима съпричастност...

Една обикновена „невзрачна“ жена – цигуларката Кейтлин – го привлича по необясним начин. За първи път в живота си Гейбриъл изпитва нещо, което прилича на привързаност и любов... За първи път егоцентричният финансист започва да забелязва лицата на хората около себе си – на своя анонимен шофьор, на секретарката си, на полицая на улицата. Започва да се вслушва в гласовете им, да се вълнува от съдбата им. А перфектният му и лишен от емоции живот започва да му изглежда студен и потискащ.

Нещо разбърква съставките на сложния коктейл от емоции в главата му. Туморът ли е виновникът? Или нещо се случва със самия него?

Изведнъж той се вглежда в собствения си 32-годишен живот. И някъде дълбоко в душата му кънтят въпросите: Това ли беше животът, който трябваше да живея? Добър човек ли съм аз? Какво направих за света, който обитавам? Имам ли време за втори шанс?

Тези въпроси вероятно си задава всеки от нас в даден момент от живота си – независимо каква професия има, коя точка на планетата обитава и колко нули има в банковото си извлечение.

Защото рано или късно нещо се случва и душата започва да се „бунтува“, пъстрите късчета от пъзела на живота се преподреждат. И тогава изведнъж виждаме това, за което си струва да живеем...

Ако тази история ви е заинтригувала, не пропускайте вълнуващото пътешествие, на което ще ви отведе романът „Проблемът с емпатията“. Ще се разходите в сърцето на Лондон в годината след катастрофалната финансова криза от 2008-а. Ще срещнете ярки и живи герои, ще преосмислите проблемите на нашето време.

Със своя остроумен и топъл глас Гавин Екстенс ще ви разкаже една чудесна история, която ще помните дълго. А може би и ще промени из основи живота ви.

Един роман, в който ще се влюбите!

Вижте мнения и отзиви за романа:  www.goodreads.com

Посетете нашата Фейсбук страница за още интересни статии.

 
 

Още публикации от категория "ПРОМЕНИ СЕБЕ СИ, ПРОМЕНИ ЖИВОТА СИ"

vig vsi4ki