Gnezdoto.net
10 книги, които вдъхновяват за ново начало

10 книги, които вдъхновяват за ново начало

Преживяваш криза, чувстваш се изгубен, животът ти буксува...? Може би е време да преподредиш приоритетите и да събереш кураж за ново начало.

Следващите 10 книги ще ти помогнат да погледнеш нещата от друг ъгъл, да видиш най-често срещаните капани по пътя към щастието и да изградиш свой собствен план за действие.

А добрата новина е, че всичко е възможно. И всичко е в твоите ръце!

ovladei jivota si ariana hyfingtyn minОВЛАДЕЙ ЖИВОТА СИ от Ариана Хъфингтън

„Просто смени канала. Ти контролираш дистанционното, недей да гледаш все същия лош и страшен филм.“

Това ни припомня Ариана Хъфингтън и ни предлага да се вслушаме в собствения си глас, да загърбим социалните клишета за успех в живота и да обърнем внимание на четири простички неща, които могат да ни дадат нова перспектива, за да живеем живота, който желаем.

А те са наистина прости: благоденствие, мъдрост, способност да се учудваш и да даваш.

andy pronic minПРОНИЦАТЕЛЯТ от Анди Андрюс

Като вълшебно хапче срещу отчаянието и безпътицата, тази книга ще ви припомни, че понякога всичко, от което човек се нуждае, е нова гледна точка.

Проницателят - старият скитник, благословен с дарбата да вижда онова, което другите пропускат, ще ви хване за ръка и ще ви поведе на едно незабравимо пътешествие, посявайки в душават ви мъдрост и надежда...

И ще ви изпрати с думите: „Не забравяйте, че преди зазоряване е най-тъмно. Не забравяйте, че никоя буря не трае вечно. Не забравяйте, че винаги ще има утре. Не забравяйте, че животът е чудесен!“

59 sekundi pomisli malko promeni mnogo richard uajzman min59 СЕКУНДИ: ПОМИСЛИ МАЛКО, ПРОМЕНИ МНОГО от Ричард Уайзман

Ако вече сте опитали всико, но се нуждаете от наистина новаторски подход за осъществяване на промяна в жиовта си, тази книга е за вас.

Едно от нещата, които ще научите, е защо позитивното мислене често търпи провал; как верният път към успеха минава през молива, грижливо водене на дневник, малки жестове на доброжелателство и приучване да се отнасяме с благодарност.

 

osvobodi jivota si minОСВОБОДИ ЖИВОТА СИ си от Лучия Джованини

Тази книга ще ви даде отговор на въпроса: „Защо не успяваме да се радваме на живота и сме толкова неудовлетворени?“ и ще ви помогне да излезете от капана на собствените си стереотипи, които ви подтикват към пагубни модели на поведение.

Щастието може да бъде изучавано и развивано, а промяната е възможна на всяка възраст – в това ни убеждава авторката и ни предлага отговори на универсални екзистенциални въпроси.

Отговори, които дават утеха, поощрение и опора.

shtastie v trudni vremena minЩАСТИЕ В ТРУДНИ ВРЕМЕНА от Андрю Матюс

С чувство за хумор и весели рисунки, тази книга ще ви залее с вълна от оптимизъм и ще ви докаже, че щастието не е дар от съдбата, а наш собствен избор.

Авторът ни призовава да се радваме на това, което имаме, вместо да страдаме за онова, което нямаме. И да разпознаваме хубавото, което животът всекидневно ни поднася.

 

da poemesh otgovornost nataniyl brandyn minДА ПОЕМЕШ ОТГОВОРНОСТ от Натаниъл Брандън

Тази книга ще ви помогне да осъзнаете, че вашето щастие е във вашите ръце, а не плод на външни обсотятелства.

Аналзирайки психологията на щастието, авторът ще ви убеди, че собствената ви нагласа има много по-голяма роля в това, доколко сте щастливи и че най-добре е вместо да се възприемате като безпомощни жертви да поемете отговорността за собствената си съдба.

 

dyer sbogom izvineniq minСБОГОМ, ИЗВИНЕНИЯ! от Уейн Дайър

В тази основополагаща книга Уейн Дайър показва, че обясненията от типа „Твърде стар съм... Твърде зает и уморен съм... Не мога да си позволя нещата, които истински желая... Винаги съм си бил такъв...“ може и да са верни, но са всъщност извинения.

Това са пагубни мисловни модели, които ви пречат да живеете живота, който заслужавате, смята той. И ви помага да скъсате с тях веднъж завинаги...

За да се събудите за един нов живот, изпълнен с щастие и успех.

101 naistina vajni neshta koito znaem no neprekusnato zabravqme min101 НАИСТИНА ВАЖНИ НЕЩА, КОИТО ЗНАЕМ, НО НЕПРЕКЪСНАТО ЗАБРАВЯМЕ от Ърни Зелински

Можеш да направиш живота си по-смислен и по-щастлив, независимо от обстоятелствата и възрастта!

Просто престани да повтаряш едни и същи грешки и най-после си вземи поука от тях!

Ърни Зелински ни припомня много от житейските уроци, които сме научили след изпитания и бури, но непрекъснато забравяме и и как да ги прилагаме, за да не ги научаваме по трудния начин.

gigantski krachki minГИГАНТСКИ КРАЧКИ. 365 УРОКА ПО САМОУСЪВЪРШЕНСТВАНЕ от Антъни Робинс

Ето и малко ударна доза ежедневно вдъхновение!

Тони Робинс – най-добрият специалисти в областта на личностното развитие и върхови постижения ще ви хване за ръка и ще бъде ваш гид по пътя към новия ви живот.
Тази книга ще подкрепи желанието ви за промяна с всекидневни вдъхновения и малки действия – упражнения – които ще ви подтикнат да направите гигантски крачки към подобряването на качеството на вашия живот.

pojelah i uspqh minПОЖЕЛАХ И УСПЯХ! от Владимир Яковлев

Няма нищо по-вдъхновяващо от личния разказ на хора, намерили своето ново начало и сбъднали своите мечти... дори на 70 години...

В тази книга са събрани 31 удивителни истории за жени, доказали, че никога не е късно да реализираш своята най-невероятна мечта - да намериш своето призвание, да оправиш личния си живот, да свалите излишните килограми, да започнеш нова работа. Всичко това е напълно възможно, независимо на колко години сте.

 
 

Още публикации от категория "ЧИТАЛНЯ"