Gnezdoto.net
Джулия Робъртс: Повече няма да слагам грим. Уморих се да нося чуждо лице!

Джулия Робъртс: Повече няма да слагам грим. Уморих се да нося чуждо лице!

Актрисата Джулия Робъртс закри профила си в Инстаграм и отправи сензационно послание. В него тя се обърна към жените с молба да застанат на активни позиции и да престанат да влагат средства и усилия, за да подобрят външния си вид, пренебрегвайки същественото – естествената хубост и себе си.

„Съвършенството е съвременната болест на много нации. Покриваме лицата си с тонове макиаж. Редовно се помпаме с ботокс и се изтезаваме с глад, за да стигнем "идеалните размери“.

Опитваме се да поправим нещо, което въобще не се нуждае от корекция. А в същото време това, което трябва да е във фокуса на вниманието ни, остава на заден план. Това е нашата душа. Душата, която има нужда от грижа и много работа. Дойде време да се заемем с това.

Кажете честно – как може да чакате някой да се влюби във вас, ако сами не обичате себе си?

Искам ясно да разберете – няма значение как изглежда човек отвън, ако е кух отвътре.

Днес искам ясно да заявя пред всички – повече няма да слагам грим. Не искам да използвам макиаж, защото се уморих да нося чуждо лице.

Дойде време да свалим маските.

Знам, че имам бръчки, но искам да ги гледам. Това съм аз – истинската. Искам да ме приемате такава, каквато съм.

Светът днес е луд по външното. Дори не може да си представите какъв оборот въртят компаниите, които са ви внушили да влагате парите си, за да заличите неизбежните признаци на старостта, като прибягвате до несигурни и неестествени антиейджинг продукти.

Нормите за красота на 21-и век могат да бъдат определени като ненормални. Това е красота със стероиди, които като вирус се разпространяват из целия свят. И това е ужасно.

Разберете, че изкуствената естетика моделира света, като ни държи заложници на илюзиите за външността ни. И вместо да живеем и да следваме нашия естествен път, ние сме принудени да следваме някакви канони на красотата, които са ни натрапени.

И знаете ли какво? Аз съм уморена. Казвам си: стига. И призовавам всички вас да спрете и да си спомните какви сте вие в действителност, и какво наистина искате да правите.

Спомнете си кои сте вие.

Никой никога не може на 100 процента да отговори на критериите за красота. Външният вид - това е последното нещо, което трябва да цените в даден човек.

Защото това, което има истинско значение – е душата. Не забравяйте това."

Източник: Thejizn.com / Превод: Diana.bg

Посетете нашата Фейсбук страница за още интересни статии.

 
 

Още публикации от категория "СИЛАТА НА ЖЕНСКАТА СЪЩНОСТ"

vig vsi4ki