Gnezdoto.net
Валентин Начев

Валентин Начев

Хубаво е да познаваме себе си и да знаем кои сме, но е добре да ни познават и другите хора! И Айнщайн е казал, че: „Човек започва да живее тогава, когато разбере, че може да живее извън себе си."

Извън себе си, за другите хора съм Валентин Начев и по професия съм икономист. Професионално винаги съм се занимавал със счетоводство и финанси, но винаги съм обичал книгите и литературата. Още от ученическите си години много обичах да пиша и да разказвам истории, а когато децата ми бяха малки постоянно им разказвах десетки измислени от мен приказки. Може би съм наследил това умение от любимата ми баба, която пък на мен е разказала безброй приказки и най-различни истории.

Написал съм много притчи и стихове. Някои от произведенията ми са публикувани в моя блог и в различни сайтове и електронни издания, а малка част от тях са издадени в една книжка, която е в удобен джобен формат. В сборника със съвременни притчи "Къде се ражда любовта?" са включени 28 притчи и 5 стихотворения. Повечето от притчите са напълно основани на истински истории, но и останалите по някакъв начин са свързани с моя скромен половин-вековен живот.

Тук отново ще използвам случая да благодаря на всички хора, с които ме срещна Животът, защото всеки от тях по уникален и неповторим начин ми показа пътя към Любовта! Благодарен съм, че ми помогнаха да разбера и да осъзная, че думите Бог, Любов и Живот имат еднакъв смисъл и описват едно и също Нещо. Нещото, което е винаги в нас, а понякога много трудно го усещаме и намираме. Всяка притча, която ще прочетете в тази книга е указателна табела по пътя към любовта.

Мечтата ми бе да напиша и роман. Роман, който да бъде не само интересен, но и полезен за хората, които го четат. Книга, която да предаде на читателя добра енергия и положителен заряд. Написах го преди три години, но все още не е издаден. Не ми остава време да го „ремонтирам", за да стане по-комерсиален за издателите, но един ден и това ще стане. Толкова за мен! Мисля, че е достатъчно, а ако пък ви се вижда малко - четете написаните от мен произведения и ще научите още много неща, които може да са ви интересни, а някои от тях дори и полезни.

_________________________________________________________________________________________

Намерете Валентин Начев

уебсайт: vnachevblog.wordpress.com

 

 
 

ОЩЕ ОТ ВАЛЕНТИН НАЧЕВ