Gnezdoto.net
Приказка за балоните, мечтите и още нещо…. снимка: freeths.co.uk

Приказка за балоните, мечтите и още нещо….

Когато преди почти три години, съпругът ми се разболя и почина от чумата на века – рака, на една твърде "смешна и жалка възраст", както тогава каза една позната – само на 47, в разцвета на силите и живота си, а аз останах сама, когато най–малко бях подготвена за това, децата ни бяха вече пораснали и поели съдбата си в собствени ръце – се почувствах изгубена, сама и насред нищото.
Тогава, водена от желание да се спася от настъпващата лудост, самотата и болката, реших и аз, като повечето си приятелки, да си направя профил в популярна социална мрежа. А малко по-късно открих там един текст, който даде нов старт на живота ми и ме накара да продължа смело напред. Една приказка, която промени настроението ми и се превърна в една от идеите на живота ми.

"Приказка за балоните"
(Из писмо, намерено в болнична стая с прикрепен до него балон...)

Ако скоро си тръгна, ти не плачи...
Ще е глупаво...
Ще ме натъжиш,
защото ще виждам всичко...
Ако скоро се случи,
ти се усмихни!
Ще имам нужда да виждам усмивки, не сълзи...
Балони, не въздишки...
Хвърчила, не тежко мълчание...
Ако скоро ти съобщят (в крайна сметка това е валидно за всички ни, нали?),
не бързай, поспри и си кажи:
"Така е трябвало... Бог си има причини..."
Ако скоро разбереш, пусни си музика!
Сериозно!
Пусни любимите песни, прочети нещо любимо.
Стига! Какво толкова?... Аз ще те обичам отвсякъде!
И винаги!
И не забравяй балоните!...

И си дадох сметка, че с края на един живот не свършва и животът на близките на напусналия ни човек.
И се научих да мечтая! Смело и решително. И да не се отказвам от мечтите си! И ако не друго, това поне ме кара да се усмихвам широко и да вярвам, че най-хубавото тепърва предстои. И си го повтарям непрестанно. Кой знае, един ден може и да се окажа права.

Затова, каквото и да се случва в живота ви – колкото и черни да изглеждат нещата, колкото и непоправими да ви се струват в момента – МЕЧТАЙТЕ!

Мечтайте! Само мечтите в този живот все още са безплатни и има за всички - независимо от пол, раса и религиозни възгледи.
Те са единствено човешка привилегия и точно те ни отличават от всички други живи същества на този свят! Те нямат лимит и ограничения, могат да бъдат прекрасни и неповторими! Всеки човек има своя мечта! Това ни прави живи!

Затова - Мечтайте! Без мечти човек е едно изгубено същество на тази земя!

И не се страхувайте да преследвате мечтите си, колкото и трудни и недостижими да ви се струват те!
Недостижими са само звездите, а дори и това вече не е толкова сигурно...

Затова - Мечтайте!

Moже да намерите Марияна Дживтерова в нейната facebook страница: facebook.com/ednasiti. Информация за нея и още нейни текстове ще намерите ТУК.

Вижте още: Не се ядосвам за нищо!


НЕ ПРОПУСКАЙТЕ "КАЛЕЙДОСКОП НА ЖИВОТА" ОТ АННА КИРЯНОВА - НАЙ-НОВАТА КНИГА НА ИЗДАТЕЛСТВО "ГНЕЗДОТО". СЕГА С 30% ОТСТЪПКА!

Как да живеем? Да приемем ли Съдбата, или да се борим с нея? Как да обичаме и да градим отношенията си с другите? Как да бъдем щастливи? Каква е личната ни мисия? Как да преживеем труден период от живота си? Как да започнем да ценим и уважаваме самите себе си?

kaleidoskop na jivota gif

Анна Кирянова е известен психотерапевт и философ, писател и автор на уникални методи за решаване на психологически проблеми. Нейните дълбоки и мъдри истории ще ви помогнат да погледнете на света по нов начин.

 


ЕСЕННА ПРОМОЦИЯ - 30% ОТСТЪПКА ЗА КНИГИТЕ НА ИЗДАТЕЛСТВО "ГНЕЗДОТО"!

"Не съществува трудност, която един час четене да не смекчи." Шарл дьо Монтескьо

1 esenna promocia 2022 650x650 min

 


ДВЕ ПРЕКРАСНИ КНИГИ ОТ Д-Р ЛИСА РАНКИН, КОИТО ЩЕ ВИ ПОМОГНАТ ПО ПЪТЯ КЪМ ИЗЦЕЛЕНИЕТО!: "ИЗЦЕЛЕНИЕ ОТ СТРАХА" И "ПОБЕДА НА УМА НАД МЕДИЦИНАТА" - СЕГА С 30% ОТСТЪПКА!

„В самоизцелението няма нищо мистично и свръхестествено! Всичко е най-проста биохимия. Просто в човешкия организъм е заложен механизъм за самовъзстановяване и той очаква само да му създадем подходящи условия да направи това, което му е присъщо по природа – да твори чудеса!“ д-р Кели Макгонигъл!

2 knigi lisa rankin

Методи за лечение без лекарства! Научни доказателства за това, че човешкият организъм е способен да се излекува сам! 

Промоцията продължава до 31 октомври 2023 г.

Посетете нашата Фейсбук страница за още интересни статии.

 
 

Още публикации от категория "ВДЪХНОВЕНИЕ"

vig vsi4ki