Archive.Gnezdoto.net
6 неща, които вашата майка никога не ви е казвала илюястрация: фрагмент от "Трите възрасти на жената", Гюстав Климт

6 неща, които вашата майка никога не ви е казвала

Сърцата ни се пълни с благодарност за грижите на мама, за любовта и предаността й. Има обаче няколко неща, които всяка майка прави за своето дете и за които често не подозираме. Докато самите ние не станем родители и не направим същите неща. Ето кои са те...

1. Принуждавали сте я да плаче.

Вие сте я принуждавали да плаче много. Майка ви се е разплакала, когато е разбрала, че е бременна. Тя е плакала, докато ви е раждала. Плакала е, когато ви е видяла за пръв път и когато сте направили първата си крачка. Постоянно се е притеснявала, изпитвала е страх и тревога заради вас.

Тя споделя болката и щастието си с вас, независимо дали вие го осъзнавате.

2. Майка ви се е лишавала заради вас.

Майка ви е искала последното парче от тортата. Но когато е виждала, че я гледате с големите си очи, облизвайки устни, тя се е лишавала и е оставяла парчето за вас.

Вашата майка се чувства по-щастлива, когато вие сте доволни, и често пренебрегва себе си пред вас.

3. Изпитвала е болка заради вас.

Майка ви много пъти е изпитвала болка заради вас. Най-напред от продължилото девет месеца ритане в корема. След това, когато сте дърпали косата или обеците й, когато сте я захапвали. Когато сте я огорчавали...

Тя е преодоляла цялата болка, която сте й причинили, и все още ви обича и се грижи за вас.

4. Винаги се е страхувала за вас.

Вашата майка винаги е изпитвала страх да не ви се случи нещо лошо. От момента, в който сте били заченати, тя прави всичко по силите си, за да ви защити.

Сърцето й е прескачало лудо, когато сте направили първите си стъпки. После е оставала до късно, за да се увери, че ще се приберете у дома и сте в безопасност.

Майка ви винаги е готова да даде всичко за вас, независимо от лишенията, които трябва да понесе, или рисковете, които трябва да поеме.

5. Майка ви е искала да е перфектна.

Вашата майка знае, че не е перфектна и често се критикува сама. Наясно е с всичките си недостатъци и понякога се мрази заради тях. Tя иска да е най-добрата майка и се старае да не допуска никакви грешки, макар че като всеки човек и тя ги допуска. Най-вероятно все още се опитва да си прости за тях и желае с цялото си сърце да се върне назад във времето и да ги поправи.

Знайте, че майка ви се опитва да направи най-доброто за вас през цялото време.

6. Майка ви винаги ви e поставяла на първо място.

Вашата майка е готова да се лиши от храна, почивка, сън, защото винаги поставя вашите нужди на първо място.

Често прекарва целия си ден, за да отговори на вашите нужди. Накрая тя е напълно изтощена, но на следващия ден ще се събуди и ще направи всичко отново, защото вие означавате твърде много за нея.

Трябва да ценим през какво са минали нашите майки, за да ни защитят, и какви лишения са изтърпяли, за да се чувстваме по-добре.

източник: lechenie.bg

Вижте още: Благодаря ти, мамо, и прости!

Посетете нашата Фейсбук страница за още интересни статии.

 
 

Още публикации от категория "ВДЪХНОВЕНИЕ"

vig vsi4ki