Детски въпрос снимка: desicomments.com

Детски въпрос

Адвокат Джон Л. Харисън седеше в кабинета си и нервно подръпваше от пурата си. По дяволите! Дори това не можеше да го успокои. Все още беше много ядосан. Сякаш не беше достатъчно, че цял ден се разправяше с новия прокурор, но и вкъщи Сюзан го посрещна сърдита.

Днес имаха годишнина от сватбата, а той бе забравил. Добре, издъни се. Но трябваше ли да прави такива драми от това. Не можеше ли поне за малко да се постави на негово място. Знаеше много добре колко важно е това дело за кариерата му.

Скараха се жестоко, а тя, както винаги, се затвори да плаче в банята. Не му беше приятно да я гледа така, но какво можеше да направи. Напоследък нервите й бяха много опънати.
Скандалите у дома бяха почти ежедневни. Той бе изнервен заради делото и често избухваше. А тя бе станала прекалено чувствителна и се засягаше от всяка дума. Вече дори не можеше да си спомни кога за последен път я видя да се усмихва...

- Тати – гласът на дъщеря му го изтръгна от мислите му.

- Принцесо, защо още не си заспала?

- Нали обеща, че тази вечер ще ми почетеш. Чаках те, но ти не дойде.

- Прости ми, миличка. Идвам след минутка.

След края на приказката Лори все още не можеше да заспи. Явно имаше въпрос – един от многото, с които напоследък засипваше и него, и Сюзън.

- Тати, и аз ли ще се омъжа като мама, когато порасна?

Този въпрос го изненанда и с малко тъжна усмивка, баща й отвърна:

- Да, миличка. Колкото й да не ми се иска, един ден ще пораснеш, ще се влюбиш и ще напуснеш този дом, за да създадеш свое семейство.

- Тати, а когато съпругът ми ме кара да плача...

- Ще му счупя главата – не я остави да довърши Джон.

- Защо?

- Защото те обичам повече от всичко на света, миличка и само при мисълта, че някой млад негодник може да те накара да пролееш дори една единствена сълза... сърцето ми се изпълва с гняв.

- Тати, дядо обича мама, нали?

- Разбира се, принцесо, но какъв е този въпрос?

- Ами, зачудих се, как така той още не е счупил твоята глава?

За първи път адвокат Джон Л. Харисън не знаеше какво да отговори.

Вижте всичко написано от Вили Терзиева и допълнителна информация за нея ...

Вижте още: Бяла циклама

Посетете нашата Фейсбук страница за още интересни статии.