Gnezdoto.net
Дейл Карнеги: 10 стъпки, които ще ви покажат, че животът ви може да е прекрасен! снимка: gabrielefitness.com

Дейл Карнеги: 10 стъпки, които ще ви покажат, че животът ви може да е прекрасен!

10 стъпки, които ще ви помогнат да се чувствате щастливи точно такива, каквито сте. 10 стъпки, които ще ви покажат, че животът ви наистина си струва да се живее, точно такъв, какъвто е!

1. Именно днес аз ще бъда щастлив.

Това означава, че ще се ръководя от думите на Абрахам Линкълн, който е казал, че "болшинството хора са щастливи толкова, колкото са пълни с решимост да бъдат щастливи". Щастието е заключено вътре в нас, то не е резултат от външни обстоятелства.

2. Именно днес аз ще се постарая да се приспособя към този живот, който ме обкръжава, а няма да се опитвам да приспособя всичко към своите желания.

Ще приема моето семейство, моята работа и обстоятелствата на моя живот такива, каквито са, и ще се постарая да се приравня към тях.

3. Именно днес аз ще се погрижа за своя организъм.

Ще направя гимнастика, ще се погрижа за тялото си, правилно ще се храня, ще се постарая да не принасям вреда на своето здраве и да не го пренебрегвам, за да стане моят организъм идеална машина за изпълнение на моите изисквания.

4. Именно днес аз ще се постарая да отделя внимание на развитието на своя разум.

Ще изуча нещо полезно. Няма да бъда лентяй в умствено отношение. Ще прочета това, което изисква усилия, размисъл и съсредоточаване.

5. Именно днес ще се заема с нравствено самоусъвършенстване.

За това разчитам да осъществя следните неща: ще направя за някой нещо полезно, но така, че той да не знае за това; ще направя поне две неща, които не ми се иска да правя - просто за упражнение, както съветва Уйлям Джеймс.

6. Ще се постарая да изглеждам колкото се може по-добре.

По възможност ще облека онова, което най-много ми отива, ще разговарям с тих глас, ще се държа любезно, ще бъда щедър на похвали, ще се постарая да не критикувам, да нямам претенции към никого и да не се опитвам никого да управлявам или да превъзпитавам.

7. Именно днес аз ще се постарая да живея само за днешния ден.

Няма да се стремя да решавам проблемите на целия си живот изведнъж. В течение на дванадесет часа ще мога да правя такива неща, които биха ме хвърлили в ужас, ако би ми се наложило да се занимавам с тях цял живот.

8. Именно днес аз ще набележа програма за своята работа.

Ще си запиша какво имам да направя всеки час. Възможно е да не мога да следвам точно тази програма, но ще я съставя. Това ще ме избави от две злини - прибързаност и нерешителност.

9. Именно днес ще прекарам половин час в спокойствие и самота и ще се постарая да се отпусна.

10. Именно днес няма да се страхувам.

Особено няма да се страхувам да бъда щастлив, да се наслаждавам на красотата, да обичам и да вярвам, че онези, които обичам, ме обичат.

Мислете и се дръжте жизнерадостно и ще се почувствате жизнерадостно!

Дейл Карнеги

Вижте още: 26 безценни съвета, за които сме благодарни на Дейл Карнеги


НЕ ПРОПУСКАЙТЕ СВЕТОВНИЯ БЕСТСЕЛЪР "12 ПРАВИЛА ЗА ЖИВОТА: ПРОТИВООТРОВА СРЕЩУ ХАОСА" - СЕГА С 30% ОТСТЪПКА!

Авторът Джордан Питърсън е определян като „един от най-значителните съвременни мислители“ и „най-влиятелният интелектуалец на западния свят“, а милиони хора са вдъхновени от личността и словото му. На лекциите и публичните му изяви се стичат десетки хиляди, последователите му в YouTube надхвърлят 2,3 милиона души, в Twitter – 1,3 милиона, в Instagram – 1 милион, а видеоклиповете, създадени от негови почитатели, които циркулират в мрежата, наближават милиард.

animiran 12 pravila 30 650x650

12 правила за смислен и пълноценен живот. 12 правила, в които се преплитат хилядолетната човешка мъдрост, изумителните открития на авангардната наука и посланията на великата литература и философията.

 


5 КНИГИ, КОИТО ВДЪХНОВЯВАТ ЗА НОВО НАЧАЛО -30%

Преживявате криза, чувствате се изгубени, животът ви буксува...? Може би е време да преподредите приоритетите и да съберете куража за едно ново начало през 2020 година. Вижте 5 книги, които ще ви помогнат да погледнете нещата от друг ъгъл, да видите най-често срещаните капани по пътя към щастието и да изградите ваш собствен план за действие.

animiran 5 knigi nov start promo 2020
Промоцията продължава до 24.00 часа на 3 февруари 2020 г. /понеделник/!

Посетете нашата Фейсбук страница за още интересни статии.

 
 

Още публикации от категория "ВДЪХНОВЕНИЕ"

vig vsi4ki