Gnezdoto.net
Слепи ли сме за красотата около себе си? снимка: digital-art-gallery.com

Слепи ли сме за красотата около себе си?

САЩ, Вашингтон, станция на метрото. Хладно януарско утро.
Вече около 45 минути неизвестен цигулар свири едно след друго шест произведения на Бах. За това време покрай него преминават около две хиляди човека. Повечето от тези хора бързат за работа.

На 3-тата минута някакъв мъж забелязва музиканта. Забавя ход за малко и после отново забързва.
На 4-тата минута: Музикантът най-накрая заработва първия си долар. Някаква жена, без да спира, го хвърля в шапката му.
На 6-тата минута: Млад човек се спира да послуша, като се обляга на стената. След известно време поглежда часовника си и продължава нататък.
На 45-тата минута: Музикантът все още свири. За това време са се спрели да го слушат за малко шест човека, а около двадесет са му хвърлили пари, без да забавят ход. Заработил е 32 долара.
Цигуларят престава да свири и настава тишина. Аплодисменти няма...

Само една жена разпознава, че цигуларят е Джошуа Бел - един от най-великите музиканти в света. Той изпълнява на цигулка някои от най-сложните произведения, създавани някога. Два дни по-рано изнася концерт пред препълнена зала в Бостън. Билетите струват средно по 100 долара.
Неговото изпълнение в метрото е организирано от вестника "Washington Post" като част от социален експеримент, който цели да установи забелязват ли хората красотата в ежедневието, могат ли да разпознаят таланта при необичайни обстоятелства.

Ето и самото видео:

източник: prit4ite.blogspot.com

Вижте още: Музикална приказка в метрото


НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НАЙ-НОВАТА КНИГА НА ИЗДАТЕЛСТВО ГНЕЗДОТО "ИНСТИНКТЪТ НА ВОЛЯТА" ОТ КЕЛИ МАКГОНИГЪЛ - СЕГА С 30% ОТСТЪПКА /до 31 май 2020 г./

Всички сме родени с воля, но някои я използват повече от други. Хората, които имат по-добър контрол върху вниманието, емоциите и действията си, се справят по-добре във всяко отношение. Те са по-щастливи и по-богати. Любовните им връзки са по-удовлетворяващи и по-дълготрайни. Те печелят повече пари и напредват повече в кариерата. По-добре се справят със стреса, излизат от конфликти и преодоляват нещастията. Те дори живеят по-дълго...

1 animiran instinktyt na volyiata 650x650

Силата на волята е биологичен инстинкт, реакция на ума и тялото, а не добродетел, която отсъства. Как да освободим този инстинкт, за да се справяме с вредните си навици, да спрем да отлагаме важните задачи и да следваме истинските си цели...

 


ГОЛЯМОТО ЧЕТЕНЕ ПРОДЪЛЖАВА... 30% ОТСТЪПКА ЗА КНИГИТЕ НА ГНЕЗДОТО!

"Не съществува трудност, която един час четене да не смекчи." Шарл дьо Монтескьо

animiran chetene 2020

Промоцията е валидна до 31 май 2020 г. или до изчерпване на наличните количества! /само при поръчка онлайн/ 

Посетете нашата Фейсбук страница за още интересни статии.

 
 

Още публикации от категория "ВДЪХНОВЕНИЕ"

vig vsi4ki