Gnezdoto.net
Meрил Стрийп: Освобождаващо е да обърнеш гръб на притесненията за външния си вид снимка: playbuzz.com

Meрил Стрийп: Освобождаващо е да обърнеш гръб на притесненията за външния си вид

Публикация, която посвещаваме на нашата любимка Мерил Стрийп, считана за най-великата жива актриса и една от най-великите актриси на всички времена! Една жена-вдъхновение! 

002 1

Ако имате мозък, сте длъжни да го използвате.

Добре е, че Земята е кръгла. Така не можем да виждаме твърде напред.

Най-великият дар за човека е способността да проявява състрадание.

Всичко, което ни прави щастливи, е много просто: любовта, сексът, храната. Всичко останало - властта, влиянието, силата - всички тези неща могат да вземат превес над това, което наистина си струва в живота. Но докато имаме какво да ядем и покрив над главата си, докато жизнените ни нужди са задоволени, това, което ни прави най-щастливи, е много просто.

003 3

Няма да ти навреди, ако сам си гладиш дрехите.

Като по-млада нямах никакво самочувствие относно хубостта си. Най-освобождаващото нещо, което някога съм правила за себе си, беше да обърна гръб на всякакви притеснения относно външния си вид.

Никога не съм считала външността за силен коз и не съм играла с тази карта. Оказва се, че е много освобождаващо – да не зависиш от своя външен вид.

003 4
снимка: galleryhip.com

Младите жени не трябва да се притесняват толкова много за теглото си. Момичетата прекарват твърде много време в притеснения за това. Има много по-важни неща за мислене. На младите мъже, а също и жени, ще кажа, че това, което ви прави различни и странни, е всъщност вашата сила. Всеки иска да изглежда като изваден от калъп, но всъщност хората, които изглеждат различно, биват забелязвани. Преди мразех носа си. Вече не. Сега го приемам такъв, какъвто е.

Моят съвет: не губете време да се тревожите за кожата или теглото си. Развивайте способностите си, това, което ви е дадено на тази земя.

009
снимка: puraproducts.com 

Когато бях на 40, получих наведнъж три предложения на играя вещица. Съвпадение?!

Трябва да приемете остаряването. Животът е скъпоценен и когато сте загубили много хора, тогава осъзнавате, че всеки ден е подарък.

Аз винаги си спомням думите на Катрин Деньов: "На определена възраст жената трябва да избира – или лицето, или фигурата". Избрах лицето. А останалото... Седя върху останалата част.

005
снимка: fanpop.com

Ние сме тези, които ще бъдем, когато остареем. А когато станем много възрастни, ще бъдем тези, които бяхме на 8.

Майчинството те кара да видиш кое е наистина важното.

Няма правило как да имаш успешно семейство. Всичко опира до преговорите и взаимните компромиси.

За мен семейството винаги е било и ще бъде на първо място.

Интересното да си майка е, че всички искат домашен любимец, но само ти чистиш тоалетната на котето.

006
снимка: hdwallpapersinn.com

Никога не съм се чувствала уютно в холивудското общество. Не обичат този блясък, суета и тържества. За мен истинското удоволствие идва, когато общувам със семейството си. Предпочитам разходка в планината с приятели, отколкото лъскава вечеринка. Всичко това е пълна загуба на време.

004 14

Вярвам в силата на смеха. Мисля, че лесно да обезоръжите всеки, ако успеете да го разсмеете.

Мисля, че трябва да намериш собствения си път. Собствените си правила. Всеки има собствено разбиране за себе си и на него трябва да разчита. В крайна сметка, важното е това, което изглежда правилно за теб. Не това, което майка ви е казала. Не това, което една актриса ви казва. Не това, което някой си ни е казал, освен ако не е онова малко спокойно гласче вътре в нас.

010
снимки: justjared.com

Просто продължавай да правиш това, което правиш. Това е урок, който научих от съпруга си. Той просто казва: "Продължавай! Започни, като поставиш началото."

За мен дрехите изразяват характера ти. Затова не следвам модата и не разбирам от тенденции.

Нали не мислите, че винаги съм щастлива? Просто пред журналистите и публиката винаги се старая да изглеждам такава. Не мога да бъда и ужасно ядосана, питайте мъжа ми...

011
снимка: hfpa.org

Искам да живея живота си, докато съм жива.

Всичко, което правим и казваме, оставя следа след нас.

Просто се отпуснете и се възползвайте от всичко.

007
снимка: fanpop.com

Да слушаш – това е всичко. Да слушаш – това е цялата тайна. Преди и по време на работа, с децата си, със съпруга си, с майка си, с баща си... Това е всичко, защото така можеш да научиш всичко!

008
снимка: fanpop.com

Стремежът към съвършенство отличава добрия живот от успешния.

Благодарна съм на Бог, че съм жива. Много мои приятели се разболяха, много починаха, а аз все още съм тук. Така че няма за какво да се жалвам.

Вижте още: Шарън Стоун: Най-интересната жена е тази, в чийто живот има възходи и падения

Посетете нашата Фейсбук страница за още интересни статии.

 
 

Още публикации от категория "ВДЪХНОВЕНИЕ"

vig vsi4ki