Gnezdoto.net
Пробуждането на една домакиня снимка: arabuko.mx

Пробуждането на една домакиня

Eдно послание, което ти и твоите приятелки задължително трябва да прочетете! Защото животът е твърде кратък, за да го пилеем в ненужни "трябва" и в спазването на измислени "правила"...

Мили дами!

Запомнете, че прахът предпазва дървото, което се намира под него. Къщата става дом, само когато можете да напишете върху мебелите "Обичам те".

Всеки уикенд трябваше да прекарвам поне 8 часа, чистейки, защото исках всичко да бъде перфектно, в случай че дойдат внезапни гости. Накрая осъзнах, че никой няма да дойде - всички бяха някъде навън, живеейки и забавлявайки се.

Днес, когато хората ме посещават, не се налага да им обяснявам за чистотата на дома - всички се интересуват от нещата, които правя, как живея и как се забавлявам. Ако още не разбирате това, моля послушайте моя съвет:

Животът е кратък! Наслаждавайте се!

Не би ли било по-добре да направите картина или да напишете писмо, да изпечете бисквитки или да засадите цветя?

Научете разликата между "желая" и "трябва"!

Почиствайте, колкото е необходимо... и колкото ви се иска... Вместо да си повтаряте, че "трябва" да чистите, можете да преплувате реката, която искате, да се изкачите на планината, която искате, да слушате музика, която харесвате, да запазите приятелите, които обичате, и да живеете живота си, както желаете.

Помнете, че нямате твърде много време... 

Почиствайте, щом се налага, но знайте, че животът е там, със слънцето в очите, с вятъра в косите, с дъжда... Този ден няма да се повтори!

Почиствайте, щом се налага, но имайте предвид... Старостта ще дойде и тя не е милостива. Ще ви застигне, преди да се усетите. Ще ви сграбчи, преди да успеете да избягате...

Почиствайте, щом се налага, но не забравяйте - животът ви е даден, за да го живеете. Когато обърнете поглед назад, няма да помните колко чиста е била къщата ви, а колко любов е имало в нея!

източник: highviewart.com

Вижте още: Синдромът "лелка" и щастливата жена

Посетете нашата Фейсбук страница за още интересни статии.

 
 

Още публикации от категория "ВДЪХНОВЕНИЕ"

vig vsi4ki