Gnezdoto.net
Какво ни пречи да обичаме себе си? снимка: gesu.at

Какво ни пречи да обичаме себе си?

В моята практика често казвам на клиентите си, че най-доброто нещо, което могат да направят, за да имат хубав живот и хубава връзка, е да се научат да обичат себе си. Те, от своя страна, ме питат - как? И когато им дам няколко идеи за това как да започнат, си тръгват развълнувани и вдъхновени да го направят. Но преди да дойде това "Как?", има един много важен въпрос, на който трябва да са си отговорили: "Какво ми пречи да бъда щастлив/а?" Ето някои от причините...

1. Без вяра няма да успеете! 

Ако не вярвате, че животът и всички прекрасни неща са във вашите ръце и зависят от вас, няма как да ги осъществите! Вие трябва да вярвате, че всеки ден творите живота си и избирате най-доброто за себе си!

2. Без съмнения!

Всички онези оправдания от рода на: "Ох, това е невъзможно!", "О, няма да успея!", "Ааа, това не е за мен!", "Но, как да го направя?!" – това са вашите съмнения, облечени в оправдания! Защо им позволявате да ви водят, да определят живота ви? Освободете се от тях!

3. А страхът? 

Защо му позволявате да ръководи живота ви? Най-страшното нещо е да се страхувате, защото тогава не позволявате на ума и сърцето ви да мечтаят и да бъдат щастливи!

4. Трудните моменти са част от живота!

Не ги игнорирайте и не ги отричайте! Приемете ги така, както приемате щастието, защото иначе няма да имате нито едно от двете!

5. Вие винаги имате избор!

Да се откажете или да продължите зависи само от вас! (другото са страхове и съмнения)

6. Липсата на постоянство. 

Любовта и вниманието към себе си се учат и упражняват всеки ден, докато не станат начин на живот! Не мислете, че като го направите два пъти и животът ви веднага ще се промени. Все едно да отидете два пъти на фитнес и вече да имате фигурата, за която мечтаете. Изисква се време и постоянство!

Сега разбирате ли какво ви пречи да бъдете щастливи и да обичате себе си? Това сте ВИЕ! Вие, които позволявате на всичко, написано по-горе, да ви пречи! След като се освободите от всички пречки, ще усетите колко лесно е останалото и как във всяко малко нещо ще откривате отпечатъка на щастието и любовта! Опитайте!

Неви Боджукова е семеен консултант и сертифициран консултант към "Дружеството по Позитивна психотерапия в България". Вижте още нейни статии и допълнителна информация за нея ...

Вижте още: 11 вредни за самочувствието мисли и как да им се противопоставим


НЕ ПРОПУСКАЙТЕ "КАЛЕЙДОСКОП НА ЖИВОТА" ОТ АННА КИРЯНОВА - НАЙ-НОВАТА КНИГА НА ИЗДАТЕЛСТВО "ГНЕЗДОТО". СЕГА С 30% ОТСТЪПКА!

Как да живеем? Да приемем ли Съдбата, или да се борим с нея? Как да обичаме и да градим отношенията си с другите? Как да бъдем щастливи? Каква е личната ни мисия? Как да преживеем труден период от живота си? Как да започнем да ценим и уважаваме самите себе си?

kaleidoskop na jivota gif

Анна Кирянова е известен психотерапевт и философ, писател и автор на уникални методи за решаване на психологически проблеми. Нейните дълбоки и мъдри истории ще ви помогнат да погледнете на света по нов начин.

 


ПРОМОЦИЯ "СЕПТЕМВРИ" - 30% ОТСТЪПКА ЗА КНИГИТЕ НА ИЗДАТЕЛСТВО "ГНЕЗДОТО"!

"Не съществува трудност, която един час четене да не смекчи." Шарл дьо Монтескьо

promocia septemvri2022 kvadraten 650x650 min

 


ДВЕ ПРЕКРАСНИ КНИГИ ОТ Д-Р ЛИСА РАНКИН, КОИТО ЩЕ ВИ ПОМОГНАТ ПО ПЪТЯ КЪМ ИЗЦЕЛЕНИЕТО!: "ИЗЦЕЛЕНИЕ ОТ СТРАХА" И "ПОБЕДА НА УМА НАД МЕДИЦИНАТА" - СЕГА С 30% ОТСТЪПКА!

„В самоизцелението няма нищо мистично и свръхестествено! Всичко е най-проста биохимия. Просто в човешкия организъм е заложен механизъм за самовъзстановяване и той очаква само да му създадем подходящи условия да направи това, което му е присъщо по природа – да твори чудеса!“ д-р Кели Макгонигъл!

2 knigi lisa rankin

Методи за лечение без лекарства! Научни доказателства за това, че човешкият организъм е способен да се излекува сам! 

Промоцията продължава до 2 октомври 2023 г.

Посетете нашата Фейсбук страница за още интересни статии.

 
 

Още публикации от категория "ВДЪХНОВЕНИЕ"

vig vsi4ki