Gnezdoto.net
Спри! Огледай се! Виж малките неща -  най-важни в живота ти! снимка: dreamstimefree

Спри! Огледай се! Виж малките неща - най-важни в живота ти!

Не е необходимо постоянно да се стремим към велики постижения. Всъщност, велики са дори малките неща, които правим успешно и с любов в живота си. Добре свършените малки неща ни водят към големите. Те са първите стъпки, без които не можем да направим голямата крачка след това.

Не е задължително условие, всъщност, малките неща да водят към нещо голямо...

Достатъчно е да се чувстваме добре, докато ги вършим. Това, само по себе си, е голямо постижение. Обикновено, когато свършим нещо дребно с желание, то ни се "отблагодарява", водейки ни към нещо по-голямо и значимо за нас.

Много често така силно се фиксираме върху мечтаните от нас големи и важни неща, че занемаряваме или съвсем преставаме да обръщаме внимание на дребните неща в живота ни. Така силно желаем да изградим блестяща кариера, че сме способни да нарушим морални правила в живота си, които преди това са били ценни за нас, но вече ни се струват незначителни на фона на останалото. Можем да забравим, че трябва да се грижим за себе си дори. Това е нещо "дребно", което трябва да правим в ежедневието си, а не винаги остава време за това, нали? Вторачили сме се в мечтата за "идеална" връзка, а всъщност дори не намираме достатъчно време, за да обръщаме внимание на партньора до нас. Искаме денят ни да бъде страхотен, а дори не отвръщаме на усмивката от непознатата жена на улицата, която ни поздрави сутринта...

Искаме, искаме, искаме... а всъщност, какво друго правим освен, че искаме?

Спрете се, огледайте се и забележете дребните, но важни неща в живота си. Помилвайте ги, погрижете се за тях и ги обичайте. Заниманието с дребни неща не е губене на време, то е връзката с ключове, които служат за отваряне на много врати.

Ако вече сте се запитали кои са малките и големите неща в живота ви, то вие значи сте на път да се усъвършенствате във вършенето на малките неща добре. А това е още едно условие в живота ви, което ще го направи по-хубав!

Публикувано в брой 14 на списание "Посока".

Анелиа Дудина е психолог, психодрама асистент и водещ на групи за личностно развитие, създател на Е-списание за психология "Посока". Вижте още нейни статии и допълнителна информация за нея ...

Вижте още: Врагът в мен или как да престана да се саботирам

Посетете нашата Фейсбук страница за още интересни статии.

 
 

Още публикации от категория "ВДЪХНОВЕНИЕ"

vig vsi4ki