Gnezdoto.net
Спри! Огледай се! Виж малките неща -  най-важни в живота ти! снимка: dreamstimefree

Спри! Огледай се! Виж малките неща - най-важни в живота ти!

Не е необходимо постоянно да се стремим към велики постижения. Всъщност, велики са дори малките неща, които правим успешно и с любов в живота си. Добре свършените малки неща ни водят към големите. Те са първите стъпки, без които не можем да направим голямата крачка след това.

Не е задължително условие, всъщност, малките неща да водят към нещо голямо...

Достатъчно е да се чувстваме добре, докато ги вършим. Това, само по себе си, е голямо постижение. Обикновено, когато свършим нещо дребно с желание, то ни се "отблагодарява", водейки ни към нещо по-голямо и значимо за нас.

Много често така силно се фиксираме върху мечтаните от нас големи и важни неща, че занемаряваме или съвсем преставаме да обръщаме внимание на дребните неща в живота ни. Така силно желаем да изградим блестяща кариера, че сме способни да нарушим морални правила в живота си, които преди това са били ценни за нас, но вече ни се струват незначителни на фона на останалото. Можем да забравим, че трябва да се грижим за себе си дори. Това е нещо "дребно", което трябва да правим в ежедневието си, а не винаги остава време за това, нали? Вторачили сме се в мечтата за "идеална" връзка, а всъщност дори не намираме достатъчно време, за да обръщаме внимание на партньора до нас. Искаме денят ни да бъде страхотен, а дори не отвръщаме на усмивката от непознатата жена на улицата, която ни поздрави сутринта...

Искаме, искаме, искаме... а всъщност, какво друго правим освен, че искаме?

Спрете се, огледайте се и забележете дребните, но важни неща в живота си. Помилвайте ги, погрижете се за тях и ги обичайте. Заниманието с дребни неща не е губене на време, то е връзката с ключове, които служат за отваряне на много врати.

Ако вече сте се запитали кои са малките и големите неща в живота ви, то вие значи сте на път да се усъвършенствате във вършенето на малките неща добре. А това е още едно условие в живота ви, което ще го направи по-хубав!

Публикувано в брой 14 на списание "Посока".

Анелиа Дудина е психолог, психодрама асистент и водещ на групи за личностно развитие, създател на Е-списание за психология "Посока". Вижте още нейни статии и допълнителна информация за нея ...

Вижте още: Врагът в мен или как да престана да се саботирам


НЕ ПРОПУСКАЙТЕ "КАЛЕЙДОСКОП НА ЖИВОТА" ОТ АННА КИРЯНОВА - НАЙ-НОВАТА КНИГА НА ИЗДАТЕЛСТВО "ГНЕЗДОТО". СЕГА С 30% ОТСТЪПКА!

Как да живеем? Да приемем ли Съдбата, или да се борим с нея? Как да обичаме и да градим отношенията си с другите? Как да бъдем щастливи? Каква е личната ни мисия? Как да преживеем труден период от живота си? Как да започнем да ценим и уважаваме самите себе си?

kaleidoskop na jivota gif

Анна Кирянова е известен психотерапевт и философ, писател и автор на уникални методи за решаване на психологически проблеми. Нейните дълбоки и мъдри истории ще ви помогнат да погледнете на света по нов начин.

 


ПРОМОЦИЯ - 30% ОТСТЪПКА ЗА КНИГИТЕ НА ИЗДАТЕЛСТВО "ГНЕЗДОТО"!

"Не съществува трудност, която един час четене да не смекчи." Шарл дьо Монтескьо

promociq june 2023 min

 


ДВЕ ПРЕКРАСНИ КНИГИ ОТ Д-Р ЛИСА РАНКИН, КОИТО ЩЕ ВИ ПОМОГНАТ ПО ПЪТЯ КЪМ ИЗЦЕЛЕНИЕТО!: "ИЗЦЕЛЕНИЕ ОТ СТРАХА" И "ПОБЕДА НА УМА НАД МЕДИЦИНАТА" - СЕГА С 30% ОТСТЪПКА!

„В самоизцелението няма нищо мистично и свръхестествено! Всичко е най-проста биохимия. Просто в човешкия организъм е заложен механизъм за самовъзстановяване и той очаква само да му създадем подходящи условия да направи това, което му е присъщо по природа – да твори чудеса!“ д-р Кели Макгонигъл!

2 knigi lisa rankin

Методи за лечение без лекарства! Научни доказателства за това, че човешкият организъм е способен да се излекува сам! 

Промоцията продължава до 12 юни 2023 г.

Посетете нашата Фейсбук страница за още интересни статии.

 
 

Още публикации от категория "ВДЪХНОВЕНИЕ"

vig vsi4ki