Gnezdoto.net
Моята молитва снимка: galleryhip.com

Моята молитва

"Господи, благодаря ти за това което имам и за онова, което нямам!
Това, което имам, ме прави щастлива!
Онова, което нямам, ме кара да продължа напред!"

- Какво правиш, дъще?
- Моля се, дядо.
- За какво се молиш, чедо?
- За всичко, което не ми достига в този живот, дядо...
- Не трябва да се молиш, моето момиче. А да Благодариш!
- Да благодаря?! Как така да благодаря, като имам нужда от толкова много неща... И то огромна нужда...?!
- И от какво толкова мислиш, че се нуждаеш, детето ми?
- От нова по-добра работа, например, за да имам повече време за себе си и за приятелите си, която да ми носи и по-добро заплащане. С парите, които изкарвам от нея да мога да си позволявам повече неща.
От по-голям и красив дом също, такъв, който да ми носи задоволство и удовлетворение, с много красиви и удобни вещи в него.
И не на последно място - от любовта, топлината и грижата на близък човек. Че децата са си деца, но всяко от тях вече пое по пътя си... и често вечер оставам сама...
- Пак ти казвам, чедо, не трябва да се молиш, а да Благодариш!
- Ти май не ме разбра...?!
- Много добре те разбрах, момичето ми. Щом се молиш да получиш по-добри от тези неща, значи ти вече имаш повечето от тях. Просто не си ги оценила или огледала добре.

Защото много хора и толкова нямат. Ровят в кофите за късче хляб, спят под балконите на някой като теб, върху постели от стари и непотребни кашони, и единственото, за което се молят, е, ако се разболеят, да има кой да им направи поне чаша чай, защото или нямат пари да си го купят, или деца, които да се погрижат за това. Единственото, за което молят, е, да са здрави и да има какво да сложат в устата си на другия ден.

Ето защо, моето момиче, трябва да Благодариш за това, което все пак имаш. Трябва да се научиш да откриваш дребните радости, които се крият в работата ти, в дома ти, в присъствието на децата ти в моментите, когато са около теб. Само така ще разбереш какво въобще нямат другите.

И за онова, което нямаш, също трябва да Благодариш. Защото точно то те кара всяка сутрин да се будиш с мисълта как да го откриеш и постигнеш и всъщност те прави по-мъдър, по-добър и по-ценен човек във всичко и за всички.

А какво по-хубаво от това – липсата на нещо да води до пълнота в самата теб и да те кара да живееш достойно.

Затова всеки ден се моли с Благодарност за всичко – и за това което имаш, и за онова което нямаш.
АМИН!

Moже да намерите Марияна Дживтерова в нейната facebook страница: facebook.com/ednasiti. Информация за нея и още нейни текстове ще намерите ТУК.

Вижте още: Желая ти време!


НЕ ПРОПУСКАЙТЕ "КАЛЕЙДОСКОП НА ЖИВОТА" ОТ АННА КИРЯНОВА - НАЙ-НОВАТА КНИГА НА ИЗДАТЕЛСТВО "ГНЕЗДОТО". СЕГА С 30% ОТСТЪПКА!

Как да живеем? Да приемем ли Съдбата, или да се борим с нея? Как да обичаме и да градим отношенията си с другите? Как да бъдем щастливи? Каква е личната ни мисия? Как да преживеем труден период от живота си? Как да започнем да ценим и уважаваме самите себе си?

kaleidoskop na jivota gif

Анна Кирянова е известен психотерапевт и философ, писател и автор на уникални методи за решаване на психологически проблеми. Нейните дълбоки и мъдри истории ще ви помогнат да погледнете на света по нов начин.

 


ЕСЕННА ПРОМОЦИЯ - 30% ОТСТЪПКА ЗА КНИГИТЕ НА ИЗДАТЕЛСТВО "ГНЕЗДОТО"!

"Не съществува трудност, която един час четене да не смекчи." Шарл дьо Монтескьо

1 esenna promocia 2022 650x650 min

 


ДВЕ ПРЕКРАСНИ КНИГИ ОТ Д-Р ЛИСА РАНКИН, КОИТО ЩЕ ВИ ПОМОГНАТ ПО ПЪТЯ КЪМ ИЗЦЕЛЕНИЕТО!: "ИЗЦЕЛЕНИЕ ОТ СТРАХА" И "ПОБЕДА НА УМА НАД МЕДИЦИНАТА" - СЕГА С 30% ОТСТЪПКА!

„В самоизцелението няма нищо мистично и свръхестествено! Всичко е най-проста биохимия. Просто в човешкия организъм е заложен механизъм за самовъзстановяване и той очаква само да му създадем подходящи условия да направи това, което му е присъщо по природа – да твори чудеса!“ д-р Кели Макгонигъл!

2 knigi lisa rankin

Методи за лечение без лекарства! Научни доказателства за това, че човешкият организъм е способен да се излекува сам! 

Промоцията продължава до 31 октомври 2023 г.

Посетете нашата Фейсбук страница за още интересни статии.

 
 

Още публикации от категория "ВДЪХНОВЕНИЕ"

vig vsi4ki