Gnezdoto.net
Моята молитва снимка: galleryhip.com

Моята молитва

"Господи, благодаря ти за това което имам и за онова, което нямам!
Това, което имам, ме прави щастлива!
Онова, което нямам, ме кара да продължа напред!"

- Какво правиш, дъще?
- Моля се, дядо.
- За какво се молиш, чедо?
- За всичко, което не ми достига в този живот, дядо...
- Не трябва да се молиш, моето момиче. А да Благодариш!
- Да благодаря?! Как така да благодаря, като имам нужда от толкова много неща... И то огромна нужда...?!
- И от какво толкова мислиш, че се нуждаеш, детето ми?
- От нова по-добра работа, например, за да имам повече време за себе си и за приятелите си, която да ми носи и по-добро заплащане. С парите, които изкарвам от нея да мога да си позволявам повече неща.
От по-голям и красив дом също, такъв, който да ми носи задоволство и удовлетворение, с много красиви и удобни вещи в него.
И не на последно място - от любовта, топлината и грижата на близък човек. Че децата са си деца, но всяко от тях вече пое по пътя си... и често вечер оставам сама...
- Пак ти казвам, чедо, не трябва да се молиш, а да Благодариш!
- Ти май не ме разбра...?!
- Много добре те разбрах, момичето ми. Щом се молиш да получиш по-добри от тези неща, значи ти вече имаш повечето от тях. Просто не си ги оценила или огледала добре.

Защото много хора и толкова нямат. Ровят в кофите за късче хляб, спят под балконите на някой като теб, върху постели от стари и непотребни кашони, и единственото, за което се молят, е, ако се разболеят, да има кой да им направи поне чаша чай, защото или нямат пари да си го купят, или деца, които да се погрижат за това. Единственото, за което молят, е, да са здрави и да има какво да сложат в устата си на другия ден.

Ето защо, моето момиче, трябва да Благодариш за това, което все пак имаш. Трябва да се научиш да откриваш дребните радости, които се крият в работата ти, в дома ти, в присъствието на децата ти в моментите, когато са около теб. Само така ще разбереш какво въобще нямат другите.

И за онова, което нямаш, също трябва да Благодариш. Защото точно то те кара всяка сутрин да се будиш с мисълта как да го откриеш и постигнеш и всъщност те прави по-мъдър, по-добър и по-ценен човек във всичко и за всички.

А какво по-хубаво от това – липсата на нещо да води до пълнота в самата теб и да те кара да живееш достойно.

Затова всеки ден се моли с Благодарност за всичко – и за това което имаш, и за онова което нямаш.
АМИН!

Moже да намерите Марияна Дживтерова в нейната facebook страница: facebook.com/ednasiti. Информация за нея и още нейни текстове ще намерите ТУК.

Вижте още: Желая ти време!


НЕ ПРОПУСКАЙТЕ СВЕТОВНИЯ БЕСТСЕЛЪР "12 ПРАВИЛА ЗА ЖИВОТА: ПРОТИВООТРОВА СРЕЩУ ХАОСА" - СЕГА С 30% ОТСТЪПКА!

Авторът Джордан Питърсън е определян като „един от най-значителните съвременни мислители“ и „най-влиятелният интелектуалец на западния свят“, а милиони хора са вдъхновени от личността и словото му. На лекциите и публичните му изяви се стичат десетки хиляди, последователите му в YouTube надхвърлят 2,3 милиона души, в Twitter – 1,3 милиона, в Instagram – 1 милион, а видеоклиповете, създадени от негови почитатели, които циркулират в мрежата, наближават милиард.

animiran 12 pravila 30 650x650

12 правила за смислен и пълноценен живот. 12 правила, в които се преплитат хилядолетната човешка мъдрост, изумителните открития на авангардната наука и посланията на великата литература и философията.

 


5 КНИГИ, КОИТО ВДЪХНОВЯВАТ ЗА НОВО НАЧАЛО -30%

Преживявате криза, чувствате се изгубени, животът ви буксува...? Може би е време да преподредите приоритетите и да съберете куража за едно ново начало през 2020 година. Вижте 5 книги, които ще ви помогнат да погледнете нещата от друг ъгъл, да видите най-често срещаните капани по пътя към щастието и да изградите ваш собствен план за действие.

animiran 5 knigi nov start promo 2020
Промоцията продължава до 24.00 часа на 3 февруари 2020 г. /понеделник/!

Посетете нашата Фейсбук страница за още интересни статии.

 
 

Още публикации от категория "ВДЪХНОВЕНИЕ"

vig vsi4ki