Gnezdoto.net
7 стъпки как да използвате успешно Закона за привличането

7 стъпки как да използвате успешно Закона за привличането

Всеки от нас е изпитвал влиянието на Закона за привличането върху себе си, макар не винаги да го съзнава. Законът гласи, че всяко положително или отрицателно събитие, което ни се случва, всъщност е привлечено от самите нас и по-конкретно от нашите мисли. Например близък приятел ви дава пари назаем, когато се нуждаете от тях или пък точно в момента, в който трябва да паркирате автомобила си, се освобождава място точно за вас в препълнения паркинг.

Истината е, че вие всъщност привличате това, без да осъзнавате, че използвате закона на привличането. Ако например през деня имате тежки моменти на работното място, това също е свързано със закона на привличането и зависи от вас. Този вселенски закон е валиден и действа всеки ден, всеки час, всяка секунда и оказва въздействие върху вас, дори докато четете тази статия. Най-общо Законът се състои от три основни позиции – ПОИСКАЙ, ВЯРВАЙ, ПОЛУЧИ. В настоящата статия ви представям и конкретните стъпки, за да го използвате успешно.

1. Отпуснете съзнанието си
Започнете да медитирате всеки ден, за около 5-10 минути – рано сутрин или късно вечер, когато си легнете. Така ще увеличите силата на мозъка си и съзнанието ви ще се наслаждава на едно приятно и отпуснато състояние. Тази стъпка не е задължителна, но е препоръчителна и важна, за да създадете подходяща среда за действие.

2. Решете точно какво желаете и не се колебайте
Можете да изпращате вашите желания на Вселената, която е създадена от мисловна енергия и следователно отговаря на вашите мисли. Затова трябва да знаете точно какво искате, за да не изпращате неясни сигнали, тъй като логично ще получите и нежелани резултати. Колкото по-конкретно и ясно е вашето желание, толкова по-добре.

3. Помолете Вселената за това, което желаете
Визуализирайте това, което желаете и го изпратете на Вселената, и тя със сигурност ще ви отговори. Представяйте си, че нещата, които желаете, са вече ваши. Колкото по-детайлна е визуализацията ви, толкова по-добри резултати ще постигнете. Ако например сте си харесали нова кола си представете как стоите зад волана й, превключвате скоростите и се наслаждавате на пътя.

4. Водете си списък с желанията
Започнете изречението с „Аз съм толкова щастлив и благодарен, че сега...." и довършете като кажете на Вселената какво желаете. Напишете го в сегашно време, все едно, че вече го имате. Всеки ден, докато желанието ви се сбъдне затваряйте очи и си представяйте, че се случва точно в този момент.

5. Усетете го
Емоцията е „горивото" на целия процес, затова усетете начина, по който бихте се чувствали, когато желанието ви се сбъдне. Трябва да действате, да говорите и да мислите все едно се случва точно сега, в този момент. Това всъщност е най-важната и мощна стъпка в използването на закона на привличането. По този начин вие не се чувствате все едно се нуждаете от това нещо, а все едно, че вече го притежавате, т.е. изпращате сигнали на удовлетворение, на радост, а не на нужда. Вселената ще усети тези ваши мисли и в крайна сметка вашите желания ще се проявят физически.

6. Покажете благодарност
Направете си бележник на благодарността и всяка вечер записвайте всички неща, които сте получили пред отминалия ден и за които сте благодарни. Показването на благодарност ще съдейства за това още повече положителни неща да бъдат привлечени към живота ви, тъй като по-този начин вие, бидейки благодарни, засилвате вибрациите, които излъчвате на ниво „изобилие", а не на „нужда". Показването на благодарност ще даде тласък на Вселената да изпълни вашите желания по-бързо.

7. Доверете се на Вселената
Представете си едно друго измерение, което е точно като реалния свят, но всичко, което си пожелаете, се сбъдва на мига. Вижте себе си в това измерение. Не търсете това, което искате - точно тук хората се объркват най-много. Ако постоянно търсите това, което искате, вие все едно казвате на Вселената, че го нямате и ще го привлечете..., но няма да го имате. Бъдете търпеливи. Не се разстройвайте, когато нещата не се случват веднага. Не пресилвайте нещата, оставете Вселената да направи всичко за вас. Когато се тормозите с въпроси от рода на: „Как ще се случи всичко това?" вие показвате липса на вяра и все едно задължавате Вселената да направи нещо. Не забравяйте, че тя има много по-големи знания и сила от човешките същества.

Съвети свързани със Закона на Привличането

- Ако реалността не ви харесва, опитайте се да не мислите прекалено много за нея. Повечето хора обръщат внимание на моментното си състояние и по този начин привличат едни и същи неща в живота си. Съсредоточете се само върху това, което желаете, а не върху това, което преживявате и резултатите няма да закъснеят.

- Ако дадено събитие ви прави много щастливи и искате да привлечете още от него в живота си, се опитайте да си спомните вътрешната емоция, която сте изпитали. Това ще възпроизведе вибрационната енергия, която сте почувствали в радостния миг и ще помогне за това да го привлечете отново.

- Добрите чувства носят добра реалност. Правете каквото трябва, за да се чувствате добре. Пуснете любимата си песен, забавлявайте се с домашния си любимец, мислете за любимия човек или неща, които ви правят щастливи. Просто затворете очи и си ги представете.

- Най-добре е да се съсредоточите само върху едно желание в даден момент.

- В началото може да отнеме доста време, докато се постигне някакъв положителен резултат. Това не бива да ви отчайва с течение на времето ще се усъвършенствате и нещата ще се случват по-бързо.

- Започнете с желания, които са по-лесни за изпълнение. По-този начин ще засилите своята вяра и последващите желания ще се сбъдват по-лесно.

Анна Крантова е консултант по личностно развитие.
Вижте повече за Анна Крантова и още нейни статии

ПРЕПОРЪЧАНО ПО ТАЗИ ТЕМА: "КАК РАБОТИ ЖИВОТЪТ" И "КАК РАБОТИ ЩАСТИЕТО"  ОТ АНДРЮ МАТЮС


ДВЕ КНИГИ, КОИТО ЩЕ ВИ ПОМОГНАТ ДА УПРАВЛЯВАТЕ СЪДБАТА СИ: "СТРЕСЪТ - ПРИЯТЕЛ ИЛИ ВРАГ" И "ИНСТИНКТЪТ НА ВОЛЯТА" ОТ КЕЛИ МАКГОНИГЪЛ - СЕГА С 30% ОТСТЪПКА!

Ако фразите "Нямам воля" и "Стресът ме убива" тровят живота ви, тези книги са за вас! Две практически ръководства, основани на авангардни научни изследвания, от д-р Кели Макгонигъл!

animiran promopaket kelly mcgonigal

Кели Макгонигъл e доктор на науките, психолог, изследовател, преподавател в Станфордския университет и автор и водещ на два от най-популярните курсове в Станфорд – „Наука за силата на волята“ и „Новата наука за стреса“.

 


ЗИМНА ПРОМОЦИЯ - 30% ОТСТЪПКА ЗА КНИГИТЕ НА ИЗДАТЕЛСТВО "ГНЕЗДОТО"!

"Не съществува трудност, която един час четене да не смекчи." Шарл дьо Монтескьо

zimna promociq min
Промоцията продължава до 28 февруари 2023 г.

 


ВСЕКИ ДЕН ДО 28 ФЕВРУАРИ 2023 Г. - ДВЕ КНИГИ НА ЦЕНАТА НА ЕДНА!

"Да четеш хубава книга е като непрекъснат диалог, в който книгата говори, а душата отговаря…" Андре Мороа

kniga s podaryk animiran new price

Посетете нашата Фейсбук страница за още интересни статии.

 
 

Още публикации от категория "ВДЪХНОВЕНИЕ"

vig vsi4ki