Gnezdoto.net
Бащи, НИКОГА не критикувайте външния вид на дъщерите си!

Бащи, НИКОГА не критикувайте външния вид на дъщерите си!

Това е съветът ми към всички бащи*: Запомни, че критиките ти към външния й вид ще са една от най-важните оценки, които тя ще получи за себе си.

Трябва ли да обяснявам защо?


Защото:

- Твоето мнение за нея ще бъде първата оценка от мъж, която тя ще получи през живота си и ще формира до голяма степен мнението й за самата нея. Искаш ли то да е негативно?

- Начинът, по който ти се държиш с нея, до голяма степен ще формира представата й за това как всеки мъж може и трябва да се държи с нея.

- Жените сме особено чувствителни към критика, защото по начало сме свръх критични към самите себе си. Това, че някой важен за нас човек е потвърдил съмненията ни, че не сме достатъчно добри, не ни помага.

- В живота на всяка жена трябва да има поне един мъж, който не я обича, а я обожава – такава каквато е. Докато стане достатъчно голяма, за да си го намери сама. ТИ си единственият, който ще влезе в тази роля.

- Ако тя вярва, че заслужава да бъде уважавана и обичана, мъжете които ще допуска до себе си, ще бъдат само тези, които истински я уважават и обичат. Това ще ти спести търсенето на пушка, патрони и достатъчно добро алиби.

И като казвам никога, наистина го твърдя. Не се допускат никакви изключения!

Може би тя е на 3 и е облякла новата рокля на майка си, за да привлече вниманието ти като се прави на малка госпожица? Няма значение, че в момента гледаш футбол по телевизията! Да я погледнеш и да й кажеш, че е ослепителна е по-важно и не отнема много време.

А може би е на 7, мръсна и потна, и рита топка с момчетата, а ти мислиш, че една дама не трябва да изглежда така? Запази мнението за себе си!

А може да е на 17 и да си е сложила ужасен грим... остави жена ти и приятелките й да коментират кое е стилно и кое не. Спести си коментарите, които напират в теб! Кажи й, че е прекрасна, но най-много я харесваш без грим.

Също толкова важно е и пред нея да не критикуваш и обиждаш майка й или която и да е друга жена, всъщност.

Не е трудно да се отглежда момиченце, особено ако си достоен да изиграеш ролята на принца на бял кон, защото... кой ако не ти.

*както и към дядовците, чичовците, хомосексуалните жени, които отглеждат момиченце с партньорката си – към всеки който е поставен в ролята на бащина фигура в живота на някое малко момиченце, без значение от твоя пол, възраст и биологична връзка с детето, ако ти си в такава позиция.

Мила Петкова е доктор по психоанализа и философия на културата в Мадридския университет Комплутенсе.
Вижте повече за нея и още нейни статии

Вижте още: БАЩИТЕ И ТЕХНИТЕ МАЛКИ ПРИНЦЕСИ - ЕДНА ОЧАРОВАТЕЛНА ФОТОГАЛЕРИЯ


НЕ ПРОПУСКАЙТЕ "КАЛЕЙДОСКОП НА ЖИВОТА" ОТ АННА КИРЯНОВА - НАЙ-НОВАТА КНИГА НА ИЗДАТЕЛСТВО "ГНЕЗДОТО". СЕГА С 30% ОТСТЪПКА!

Как да живеем? Да приемем ли Съдбата, или да се борим с нея? Как да обичаме и да градим отношенията си с другите? Как да бъдем щастливи? Каква е личната ни мисия? Как да преживеем труден период от живота си? Как да започнем да ценим и уважаваме самите себе си?

kaleidoskop na jivota gif

Анна Кирянова е известен психотерапевт и философ, писател и автор на уникални методи за решаване на психологически проблеми. Нейните дълбоки и мъдри истории ще ви помогнат да погледнете на света по нов начин.

 


ПРОМОЦИЯ - 30% ОТСТЪПКА ЗА КНИГИТЕ НА ИЗДАТЕЛСТВО "ГНЕЗДОТО"!

"Не съществува трудност, която един час четене да не смекчи." Шарл дьо Монтескьо

lqtna promociq min

 


ДВЕ ПРЕКРАСНИ КНИГИ ОТ Д-Р ЛИСА РАНКИН, КОИТО ЩЕ ВИ ПОМОГНАТ ПО ПЪТЯ КЪМ ИЗЦЕЛЕНИЕТО!: "ИЗЦЕЛЕНИЕ ОТ СТРАХА" И "ПОБЕДА НА УМА НАД МЕДИЦИНАТА" - СЕГА С 30% ОТСТЪПКА!

„В самоизцелението няма нищо мистично и свръхестествено! Всичко е най-проста биохимия. Просто в човешкия организъм е заложен механизъм за самовъзстановяване и той очаква само да му създадем подходящи условия да направи това, което му е присъщо по природа – да твори чудеса!“ д-р Кели Макгонигъл!

2 knigi lisa rankin

Методи за лечение без лекарства! Научни доказателства за това, че човешкият организъм е способен да се излекува сам! 

Промоцията продължава до 30 юни 2023 г.

Посетете нашата Фейсбук страница за още интересни статии.

 
 

Още публикации от категория "ВДЪХНОВЕНИЕ"

vig vsi4ki