Archive.Gnezdoto.net
Мястото, на което мечтите се сбъдват снимки: Ivan Di

Мястото, на което мечтите се сбъдват

Действието се разви в окръг Съмит, щата Колорадо, САЩ. Заедно с мой приятел тъкмо бяхме пристигнали в едно от градчетата и трябваше да отскочим до съседно, за да открием небезизвестния магазин Walmart.

Нямахме представа къде се намираме и попитахме една възрастна дама за посоката, която тя любезно ни посочи. Времето беше слънчево, но един от девизите на този красив, изцяло планински щат е: „Ако времето не ти допада, изчакай 5 минути и то ще се промени". Така и стана – не бяхме и на половината на пътя до магазина и заваля силен дъжд, но ние продължихме да си вървим, докато същата жена, която заговорихме, не пресече пътя ни с колата си и ни каза: „Сигурно ще ме помислите за луда, но нека ви закарам до магазина, защото много вали, а той (приятелят ми) е по тениска!". За части от секундата ни минаха заръките от детството – "Не се качвай при непознати...камоли в чужд континент!", но жената беше толкова мила, а дъждът толкова силен....

След като й разказахме кои сме, откъде сме и защо сме там тя реши да ни разведе из района. Показа ни различни магазини, банки и места, които биха ни били полезни и интересни, показа ни дори къде живее и каза, ако имаме нужда от нещо, да я потърсим. Поговорихме за политика, икономика, за нейното семейство и както ни разказваше защо преди доста години е решила да се премести тук, в този окръг, сама с тогава още малките й синове, тя каза нещо, на което в онзи момент не обърнахме много внимание, но в последствие се убедихме, че е истина. Думите й бяха, че има нещо вълшебно в този район и че тук мечтите наистина се сбъдват. Отдаваше го на факта, че е много високо (средната надморска височина в региона е около 3000м.) и е близо до небето и Бог.

unnamed 9

За краткото време, което бяхме прекарали в Колорадо преди срещата с тази дама, също ни се бяха сбъднали доста желания. Дори тази среща донякъде беше сбъднато желание, защото много искахме някой да ни разведе в района. Но от този ден до остатъка от престоя ни в този планински рай ние непрекъснато се убеждавахме в истината на думите на възрастната жена. Дори в един момент започнахме да внимаваме какво точно искаме, защото се сбъдваха както хубавите, така и лошите неща. И за да ми повярвате, ще ви дам два от безбройните ни примери.

Позитивният – планувахме екскурзия из САЩ след края на лятото и смятайки колко пари ще са ни нужни си казахме: „Ех, ако имаше как да изкарваме малко повече или да взимаме повече часове работа!". И познайте..няколко дни след това получихме повишение на заплащането, а хората, които работят там от дълги години, казаха, че не помнят кога е било последното увеличение! И отделно започнахме да получаваме повече часове!

Негативният – един ден мои приятели бяха организирали рафтинг, горещи басейни и спане на къмпинг, но всички имаха почивен ден с изключение на мен и тъй като непрекъснато ни се разминаваха почивните дни и ми отказаха смяна, се наложи да излъжа, че съм болна. И да, по време на забавленията наистина се разболях, но така пък и шефовете ми повярваха, че съм била болна. 

Някои от вас сигурно ще кажат, че е чиста проба внушение и едно благоприятно стечение на обстоятелствата, че всичко е случайно и се превъзнасям... Но след безбройните желания, които ми се сбъднаха, аз вярвам, че има някаква магия на това място. Не знам дали е, защото си близо до небето, защото планините, с които си обграден на 360⁰, те зареждат с невероятна енергия или просто защото местните успяват да те накарат да повярваш в магията и тази вяра ти помага да сбъднеш мечтите си. Наистина не знам, но аз вярвам, а тези, които не вярват, бих посъветвала да отидат и да проверят. Дори да ме оборят, ще посетят едно прелестно кътче от красивата на планета, което вярвам, пак е сбъднато желание за всеки. 

И малко снимки, заснети от 4 226 м. Надявам се, че чрез тях ще придобиете поне малка представа за това колко наистина променливо е времето в Колорадо.

unnamed 6

unnamed 4

unnamed 5

unnamed 3

unnamed 8

unnamed 7

unnamed 10

unnamed 11

unnamed 12

unnamed

Вижте още: ИСКАМ ДА СИ КУПЯ ЧУДО

Посетете нашата Фейсбук страница за още интересни статии.

 
 

Още публикации от категория "ВДЪХНОВЕНИЕ"

vig vsi4ki