Gnezdoto.net
Утрешният ден - нов и непреживян - цитати от Джоко Росич снимка: lifebg.net

Утрешният ден - нов и непреживян - цитати от Джоко Росич

Джоко Росич - легендата на българското кино, с дълбок глас и магнетичен поглед. На 21 февруари 2014 година си замина един от най-въздействащите български актьори. Нека си спомним за него и почетем паметта му с няколко от незабравимите му цитати. Поклон!

1. Хубавите неща рано или късно ще се случат. Историята на човечеството не познава безкрайни кризи. Има упадък, има стагнация, а после следва възходът. Това са обективни закони.

2. За какво му е на един мъж да прави каквото и да било в живота си, ако няма една жена до него, която да му каже: „Браво, страшен си"!

3. Днес всичко се е юрнало нанякъде. Като ми кажат „Ще ходя в Германия или Швеция", питам „Що?". Отговарят „Щото там е хубаво". Чакайте, бе хора! Там не е било вечно хубаво, направили са си го. Което ще рече „Абе, копелета, дайте да запретнем ръкави, и при нас ще стане хубаво".

4. Ако човек е сам на света, няма как да е щастлив, няма от какво да е щастлив. Човек трябва да изгради живота си така, че хората да не го мразят. Да не казват "този е никой". Няма по-голямо щастие от това да си заобиколен от хора, които те обичат и уважават.

5. Когато една жена спре да навестява мислите ти, значи си се излекувал. Има загуби, които не се лекуват. Не е истина, че душата е безсмъртна. Всичко умира, остава само направеното, съграденото. Другото – престанеш ли да го мислиш и преживяваш – умряло е. Но пък тъгата е най-красивото, най-градивното свойство на душата.

6. Човек трябва да бъде отворен и готин и да приеме добрите неща от хората, с които е живял и продължава да живее.

7. Жената трябва да бъде жена с всяко вдишване и издишване. Когато се храни, когато спи, когато се движи. Атмосферата на жената е навсякъде. Не е в демонстративното разголване, то е за мъже без въображение.

8. Не сте ли забелязали, че когато някъде се решава някакъв въпрос – има една типична българска дума „Трябва да се...", а никой не казва това кой, с какви средства и кога трябва да направи това нещо.

9. Но така е с човека. Той никога не пораства. Само остарява. И цял живот гони своите детскижелания, своите детски комплекси, своите детски любови ...

10. На този свят няма сила, която да спре майка, защитаваща децата си, и млад мъж, бранещ любовта си.

11. Утрешният ден – нов и непреживян, той ти носи следващото удоволствие.

Вижте още: НИЕ СМЕ МНОГО ПО-СИЛНИ, ОТКОЛКОТО НЯКОГА СМЕ ПОДОЗИРАЛИ - ВДЪХНОВЯВАЩИ ЦИТАТИ ОТ ЕЙМИ ПАРДИ

Посетете нашата Фейсбук страница за още интересни статии.

 
 

Още публикации от категория "ВДЪХНОВЕНИЕ"

vig vsi4ki