Gnezdoto.net
По-добрият начин да живееш

По-добрият начин да живееш

Най-добрият начин да живееш е да не се страхуваш нито от живота, нито от смъртта.

Да не се страхуваш от нищо.

Да вършиш всеки ден (и най-вече) онова, за което имаш призвание – тоест за което чувстваш зов в сърцето си. И да даваш най-доброто от себе си, ден след ден...

Да прегръщаш често хората – и най-близките си, а и непознати, които са готови да отвърнат на топлотата ти.

Да посрещаш с усмивка, искрена и блага, колкото може повече неща в деня и в живота си.

Да плачеш само от радост, или от трогване от красотата, която виждаш, чуваш или чувстваш...

Да осъзнаваш и да си благодарен за ударите на сърцето си, както и за ритъма на сърцата на тези, които са най-близо до теб.

Да преживяваш всеки ден поне по един миг като Вечност. Най-красивият и благословен миг от деня...

Да живееш без вина, без срам, гняв и без нужда от прошка. Без престъпление и без наказание. А само с обич. Само със Сърце.

Да правиш нещо добро всеки ден за някого, и радостта на другите да е и твоя радост... Да умееш да даваш насърчение и утеха, защото повечето хора (също като децата) се нуждаят от това.

Да живееш чисто и открито. Без тайни. Освен една – най-красивата, която и сам не знаеш или не можеш да изразиш с думи – коя е и откъде идва Душата ти...

Най-добрият начин да живееш е да присъстваш в света така, сякаш утре няма да те има в него, и същевременно – сякаш ще си свидетел на Всичкото Време... Тоест на Вечността.

Вижте повече за Кристина Митева и още статии от нея 

Вижте още: КАК РАБОТИ ДЯВОЛЪТ


НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НАЙ-НОВАТА КНИГА НА ИЗДАТЕЛСТВО ГНЕЗДОТО "12 ПРАВИЛА ЗА ЖИВОТА: ПРОТИВООТРОВА СРЕЩУ ХАОСА" - СЕГА С 30% ОТСТЪПКА!

Авторът Джордан Питърсън е определян като „един от най-значителните съвременни мислители“ и „най-влиятелният интелектуалец на западния свят“, а милиони хора са вдъхновени от личността и словото му. На лекциите и публичните му изяви се стичат десетки хиляди, последователите му в YouTube надхвърлят 2,3 милиона души, в Twitter – 1,3 милиона, в Instagram – 1 милион, а видеоклиповете, създадени от негови почитатели, които циркулират в мрежата, наближават милиард.

animiran 12 pravila 30 650x650

12 правила за смислен и пълноценен живот. 12 правила, в които се преплитат хилядолетната човешка мъдрост, изумителните открития на авангардната наука и посланията на великата литература и философията.

 


-30% ПРЕДПРАЗНИЧНО: ХАРЕСАЙ КНИГА, НАПРАВИ ПОДАРЪК

Книгата не е обикновен подарък. Чрез нея подаряваш слово, подаряваш история, подаряваш чувство. Тя носи уют и доверие, носи магия. Книгата, която подаряваш, казва: „познавам те, слушам те, интересувам се от теб". А когато подариш някому своя любима книга, ти му доверяваш парченце от себе си...

animiran kvadraten koleda 2019 650x650
Промоцията продължава до 31 декември 2019 г.

Посетете нашата Фейсбук страница за още интересни статии.

 
 

Още публикации от категория "ВДЪХНОВЕНИЕ"

vig vsi4ki