Gnezdoto.net
Simply Тина! Simply the best!

Simply Тина! Simply the best!

На 26 ноември 1939 е родена кралицата на рокендрола Тина Търнър. Едно от най-популярните имена в шоубизнеса, Търнър е определяна като най-успялата жена в рока, печелейки осем награди Грами и продавайки повече концертни билети от всеки друг солов изпълнител в историята.

Нейна запазена марка е енергичното и магнетично сценично присъствие и мощни вокали. Музикалната й кариера продължава повече от 60 години! Музикалното списание „Ролинг Стоун" я нарежда на 63-то място в списъка на 100-те най-велики творци за всички времена. През 1991 г. получава място в Залата на славата на рокендрола.

Споделяме ви някои нейни мисли за възрастта и живота и разбира се, нейното култово Simply The Best!

Никога няма да се предам в ръцете на старостта. Аз съм ОК с начина, по който старея.

За мен възрастта няма значение. 50 са днешните 30, а 70 - днешните 50. Няма правила, които гласят, че трябва да се обличаш по определен начин или да се държиш по точно определено. Живеем в интересни женски времена - aко изглеждаш добре и още можеш да правиш шоу. Ами иди и го направи!

Никога не съм имала проблем с това, че съм черна. Ако целият свят беше по този начин, може би щеше да има повече хармония и любов.

Преминала съм през всички разновидности на ада. Но никога не позволих това да ме сломи. Никога! Не удавих трудностите в алкохол, нито ги замъглих с наркотици. Никога не съм пушила дори. Успях да изплувам от морето на миналото си без последици и сега съм тук непокътната!

Може би щях да се предам през годините, ако си бях направила толкова много фейслифтинги, за да бъда Тина Търнър, че кожата ми вече падаше от лицето. Но аз не съм го направила! Аз съм силна!

Хората си мислят, че животът ми е бил труден, но за мен той беше едно прекрасно пътуване. Колкото по-възрастен ставаш, толкова повече осъзнаваш, че няма особено значение какво се случва, а как ти реагираш в ситуацията.

Източник: Маги С.

Вижте още: ДА КАЖЕШ "ОБИЧАМ ТЕ" – ЕДИН НЕВЕРОЯТЕН СПЕКТАКЪЛ НА ЛАРА ФАБИАН


БИОГРАФИИ НА ГОЛЕМИТЕ В МУЗИКАТА, КОИТО МОЖЕ ДА ХАРЕСАТЕ: 

ЕДИТ ПИАФ от Симон Берто

edit-piaf-simon-berto-min"Животът ѝ бе толкова тъжен и толкова красив, че изглежда невероятен." Тези думи на Саша Гитри сякаш описват по най-добрия начин земния път на Едит Пиаф.
За бурните ѝ дни и за феноменалния ѝ успех на сцената разказва нейната полусестра Симон Берто.
Изключително увлекателно тя ни прави свидетели на кариерата на Пиаф, която започва да пее по улиците на петнадесет години и стига до най-скъпите вариетета на Франция и САЩ и до най-големите зали в света.

Вижте цялата презентация на книгата в книжарница Гнездото.

 


ОТПЛАВАНЕ. ФАНТАСТИЧНОТО ПЪТЕШЕСТВИЕ НА УАЙТСНЕЙК от Мартин Попов

otplavane-fantastichnoto-pyteshestvie-na-uaitsneik-minМного се е изписало досега за „Бялата змия”, но никой не се е осмелявал да събере на едно място фактите от дългия живот на групата – от корените на Ковърдейл в „Дийп Пърпъл” до световните турнета, които продължават и до днес. 

С тази задача се е заел канадският журналист от руски произход Мартин Попов.
Той от десетилетия следи историята на рок музиката и многократно е разговарял с бивши и настоящи членове на „Уайтснейк”, които в неговите интервюта разказват от първо лице за нея.

Вижте цялата презентация на книгата в книжарница Гнездото.

 


ДЖОН БОН ДЖОУВИ. БИОГРАФИЯТА от Лора Джаксън

djon-bon-djouvi-biografiqta-lora-djaksyn-minОт слаб ученик до рок икона, която разчупва стереотипа за шеметния живот от типа "секс, наркотици и рокендрол". 
От покорител на женските сърца до отдаден на семейството баща на четири деца.
Това е историята на мегазвездата на рока Джон Бон Джоуви.

Пътят на групата Бон Джоуви до върховете на славата, изпъстрен и с любопитни факти от живота на Джон Бон Джоуви, като тайната му сватба с неговата любима от гимназията Доротея или активното му участие в предизборната кампания на американския президент Барак Обама

Вижте цялата презентация на книгата в книжарница Гнездото.

 

Посетете нашата Фейсбук страница за още интересни статии.

 

 
 

Още публикации от категория "ВДЪХНОВЕНИЕ"

vig vsi4ki