Gnezdoto.net
Женска логика

Женска логика

Реших го. Ще направя страхотна салата, за да впечатля семейството довечера. Пилешка салата, тя е лесна. За късмет в хладилника имам остатъци от пиле, които никой не иска да изяде. Ще ми трябва консерва ананас за салатата. Да видим... Използвах ананаса, но сокът остана. Какво мога да направя с него? Да го изпия? Не... Да го изхвърля? Да хабя храна, не.

Да, сетих се! Имам една рецепта за пай със сок от ананас, който се прави лесно. Ето на, готово. Обаче използвах само жълтъците. Белтъците какво да ги правя? Трябва да ги направя сега, иначе ще ги оставя в хладилника, а после ще ги забравя и ще ги изхвърля...

Имам идея! Ще направя целувки. Те са лесни и децата ги обичат. За целувките ще ми трябват лимонови кори. О, Боже... сега какво ще го правя тоя обелен лимон? Ако го оставя така, ще изсъхне.

Или може би... Мога да го използвам в специалния ми сос за салата. В рецептата на соса за салата пише: половин глава лук! Шегувате ли се? Какво ще я правя другата половина?
Хмм... мога да я използвам за доматен сос! Ще върви перфектно със спагети. Намерих рецепта за домашно консервирани домати. Толкова беше забавно, когато правихме консерви домати с майка ми лятото... Но сега използвах половината буркан. Какво да правя с останалото? Ще е жалко да го оставя да се развали в хладилника. Той е съвсем натурален, без добавки, без консерванти...

Оки, хайде да забъркаме една бърза зеленчукова супичка и да ги използваме тези домати! Ох, дяволите го взели, нямам зеленчуци. Добре, ще отида до магазина да купя. Купих зеленчуците, плодове, паста за зъби, конец за зъби, чифт чорапи за мъжа ми (ами да, не можах просто... бяха на промоция), едни сладки чехлички за мен (и те бяха на промоция, какво си мислите), няколко сапуна... нали знаете, за всеки случай. По пътя от магазина спрях за момент в банката и платих няколко сметки, минах през химическото да взема няколко дрехи и купих прясно изпечена франзела от една малка пекарничка.

Когато се прибрах, не си усещах краката. Някак дори успях да сготвя зеленчуковата супа, без да гледам какво е останало неизползвано. Седнах страшно уморена, но доволна от работата, която успях да отметна тая събота. И изведнъж си помислих:

Боже, каква откачалка! Трябваше да изпия проклетия ананасов сок!

Източник: obekti.bg

Вижте още: КАК ПРЕЖИВЯВАТ ЛЮБОВНИТЕ НЕУДАЧИ РАЗЛИЧНИТЕ ЗОДИИ

Посетете нашата Фейсбук страница за още интересни статии.

 
 

Още публикации от категория "ВДЪХНОВЕНИЕ"

vig vsi4ki