Gnezdoto.net
Познавам те

Познавам те

С колко ли хора сме се разминали случайно по улиците, отнесени от задълбочени мисли или просто от сивото ежедневие, без да подозираме колко тясно свързани може да са съдбите ни с тези хора?

Човекът, с когото се размина вчера, докато си проверяваше известията в телефона, а той се беше взрял в някаква птичка встрани, утре може да се окаже приятел на приятел, след години може да е твой съпруг, но никога никой няма да е сигурен кога и как е започнало всичко.
Човек, с когото си се сблъскал преди 5 години на улицата, или човек, който ти е направил място в автобуса, днес може да те срещне и да си помисли, че те е обикнал от пръв поглед. Но това няма да е първият поглед...

Десетки, стотици, хиляди, милиони, милиарди хора по целия свят... съдбите ни неимоверно са свързани, преплетени, зависими... но никога няма да разберем най-сладките им тайни: кога е започнало всичко? Защо точно ние? Как...

Може би не трябва да разбираме. Може би трябва да съществува загадка, за да вярваме, че сме се влюбили от пръв поглед и да не предполагаме, че този поглед съвсем не е пръв.

Аз си мисля, че и ние сме се срещали.
Но не в този живот.
Но безспорно те познавам и знам, че и ти мен също.
Познах те, когато ми каза да си тръгна и да гледам напред, да не се обръщам и да не позволявам на нищо да ме дърпа назад.
Познах обичта по тази готовност да се откажеш от онова, което ти самият обичаш, защото се заблуждаваш, че ще помогнеш. Някому, някога.

Познах те, когато ми помогна.
Да разбера, че думите са нищо. Че тежат точно толкова, колкото тежи едно колибри. Че не е нужно да си казваме нищо. Че мразя, когато хората използват прекалено често и прекалено красиви думи, опитвайки се да убедят някого, някога в силата им, омаловажавайки значението им.

„остани“
„обичам те“
„недей да си тръгваш“
„обичам те“
„ти промени живота ми“
„винаги ще те обичам“
Мразя тези думи почти толкова, колкото мразех мълчанието, когато очаквах да ги чуя. От някого.
Но сега не възразявам мълчанието.
Познах го и тази среща с него съвсем не беше тягостна. Когато опознаеш нещо, към което си подхождал с предубеждение, осъзнаваш колко красиво различно може да се окаже. Осъзнаваш колко може да си грешил, и да си се ограбвал. Но аз познах мълчанието.

Също както познах и теб, когато протегна ръка и за пореден път тя беше моят спасителен пояс. Отново ми помогна.
Да разбера, че любовта съществува. Че ти съществуваш.
Че думите всъщност означават нещо, единствено когато не се злоупотребява с тях.
Че думите съществуват дори когато не ги изричаме.
Че може да тежат 1,8 грама и понякога да искат да бъдат напълно сами. Неизречени. Несподелени.

Също като колибрито.
О, но красотата им е отвъд всичко.

Вижте още статии на Биана Гунчева и допълнителна информация за нея...

Вижте ощеОсвободи се от миналото. Живей в настоящето. Посрещни бъдещето.


НЕ ПРОПУСКАЙТЕ "КАЛЕЙДОСКОП НА ЖИВОТА" ОТ АННА КИРЯНОВА - НАЙ-НОВАТА КНИГА НА ИЗДАТЕЛСТВО "ГНЕЗДОТО". СЕГА С 30% ОТСТЪПКА!

Как да живеем? Да приемем ли Съдбата, или да се борим с нея? Как да обичаме и да градим отношенията си с другите? Как да бъдем щастливи? Каква е личната ни мисия? Как да преживеем труден период от живота си? Как да започнем да ценим и уважаваме самите себе си?

kaleidoskop na jivota gif

Анна Кирянова е известен психотерапевт и философ, писател и автор на уникални методи за решаване на психологически проблеми. Нейните дълбоки и мъдри истории ще ви помогнат да погледнете на света по нов начин.

 


ЕСЕННА ПРОМОЦИЯ - 30% ОТСТЪПКА ЗА КНИГИТЕ НА ИЗДАТЕЛСТВО "ГНЕЗДОТО"!

"Не съществува трудност, която един час четене да не смекчи." Шарл дьо Монтескьо

1 esenna promocia 2022 650x650 min

 


ДВЕ ПРЕКРАСНИ КНИГИ ОТ Д-Р ЛИСА РАНКИН, КОИТО ЩЕ ВИ ПОМОГНАТ ПО ПЪТЯ КЪМ ИЗЦЕЛЕНИЕТО!: "ИЗЦЕЛЕНИЕ ОТ СТРАХА" И "ПОБЕДА НА УМА НАД МЕДИЦИНАТА" - СЕГА С 30% ОТСТЪПКА!

„В самоизцелението няма нищо мистично и свръхестествено! Всичко е най-проста биохимия. Просто в човешкия организъм е заложен механизъм за самовъзстановяване и той очаква само да му създадем подходящи условия да направи това, което му е присъщо по природа – да твори чудеса!“ д-р Кели Макгонигъл!

2 knigi lisa rankin

Методи за лечение без лекарства! Научни доказателства за това, че човешкият организъм е способен да се излекува сам! 

Промоцията продължава до 31 октомври 2023 г.

Посетете нашата Фейсбук страница за още интересни статии.

 
 

Още публикации от категория "ВДЪХНОВЕНИЕ"

vig vsi4ki