Gnezdoto.net
Обичам живота! А вие?

Обичам живота! А вие?

Обичам живота във всичките му противоречиви проявления! Той е като любимия голям град – мръсен, шумен, безкомпромисен, но едновременно с това – нелогично уютен и пълен с изненади зад всеки ъгъл, във всеки нов ден. Чувстваш се у дома, въпреки че сигурността е само илюзия.

Животът е като взаимоотношение с любим човек (партньор, дете, родител, приятел). Колкото по-истинска и голяма е близостта, толкова по-преплетени са положителните и отрицателните емоции. Обичаш някого с цялото си сърце, но това не пречи да му се гневиш, да се разстройваш от негови действия, да се чувстваш неразбран, да искаш да избягаш от него понякога... Близост и отдалечаване се редуват, за да оформят съзидателност и пълнокръвие.

Животът е спортна кола – предоставя ти невероятни усещания и същевременно може да те убие. Разликата от чувството за величие до пълния крах е на разстояние един миг, дори не ден.

Животът е надежда. Крепи ни с вяра, смисъл и илюзии. Понякога е единственото спасение, понякога ни предава по-лошо от всеки друг.

Животът е виенско колело, среща с непознат, участие в телевизионно шоу, шоколадова торта, опит за летене. Той е тук, за да те остави без дъх. И все пак ти решаваш колко от дъха си да влагаш в него.

Животът е като самия човек – ангел и демон в едно, а често и – роботизиран индивид. Многолик и сложен, човекът винаги има още и още пластове за разкриване. Колкото повече го обичаш, толкова по-задълбочено търсиш в него. Колкото повече научаваш за него, толкова повече го обичаш. Човекът е вселена – променлива и непредвидима. В това е чарът му...

Животът е захарен памук в ръката на дете. Животът е първа целувка между влюбени, смях до болки в корема, глътка свобода след ограничение. Животът е страст и страстта е живот. Той бълбука из вените, когато следваш мечтата си, изригва в сърцето ти, когато се влюбиш, и притихва галантно зад заспали детски очи.

Животът е победа над страха, животът е мирисът на люляк, животът е топлината на прегръдка. Животът е музика, цветове, идеи, красота. Той е в усмивката на щастлива жена и в дързостта на силен мъж. Животът е морска вълна и слънчева ласка. Той е златиста коричка хляб в скъп детски спомен. Животът е хубав роман, чрез който живееш назаем. Животът е любопитство, предизвикателство, вдъхновение, надскачане на себе си.

Животът е онзи див импулс за вик в нощта, за танц в дъжда, за снежен ангел до пътя... Животът е в минутите след жарък секс; животът е емоция, копнеж, желание...

Обичам живота! А вие?

Вижте повече за Антония Нотева и още статии от нея

Вижте още: ЖИВОТЪТ Е ПРЕКРАСЕН!


НОВА КНИГА! "ПРЕДАЙ НАТАТЪК ЛЮБОВТА" - 150 СЪВРЕМЕННИ ПРИТЧИ ЗА ЧУДОТО НА ЖИВОТА - СЕГА С 30% ОТСТЪПКА!

150 истории със сюжети от нашето съвремие, които споделят мъдрост, подсказват решение, успокояват и вдъхват надежда. И предават своето послание: Не позволявайте огънят на любовта в сърцето ви да загасне. Той ще осветява пътя ви и ще бъде като здрава скала под краката ви в трудни моменти. Раздавайте щедро от този огън на хората около вас. Не прекъсвайте веригата на доброто... Предавайте нататък любовта!

animiran predai natatyk lubovta 650x650

"Не търси любовта, тя е навсякъде. Търси вътре в себе си покривалото, с което сам си я забулил..." Руми

 


ДВЕ КНИГИ! 300 ПРИТЧИ! МЪДРОСТ, ПРЕНЕСЕНА ПРЕЗ ВЕКОВЕТЕ! - СЕГА С 30% ОТСТЪПКА /при поръчка онлайн/

Безценна колекция от 300 притчи - отговори на всички въпроси, които човек си задава през живота си.

2 knigi pritchi promo january 2021 650x650 min

"Най-важната истина може да откриеш с помощта на един прост разказ, както изгубената златна монета - на светлината на най-евтината свещ."

gold button all promo min

Промоцията е валидна при поръчка онлайн!

Посетете нашата Фейсбук страница за още интересни статии.

 
 

Още публикации от категория "ВДЪХНОВЕНИЕ"

vig vsi4ki