Gnezdoto.net
Обичам живота! А вие?

Обичам живота! А вие?

Обичам живота във всичките му противоречиви проявления! Той е като любимия голям град – мръсен, шумен, безкомпромисен, но едновременно с това – нелогично уютен и пълен с изненади зад всеки ъгъл, във всеки нов ден. Чувстваш се у дома, въпреки че сигурността е само илюзия.

Животът е като взаимоотношение с любим човек (партньор, дете, родител, приятел). Колкото по-истинска и голяма е близостта, толкова по-преплетени са положителните и отрицателните емоции. Обичаш някого с цялото си сърце, но това не пречи да му се гневиш, да се разстройваш от негови действия, да се чувстваш неразбран, да искаш да избягаш от него понякога... Близост и отдалечаване се редуват, за да оформят съзидателност и пълнокръвие.

Животът е спортна кола – предоставя ти невероятни усещания и същевременно може да те убие. Разликата от чувството за величие до пълния крах е на разстояние един миг, дори не ден.

Животът е надежда. Крепи ни с вяра, смисъл и илюзии. Понякога е единственото спасение, понякога ни предава по-лошо от всеки друг.

Животът е виенско колело, среща с непознат, участие в телевизионно шоу, шоколадова торта, опит за летене. Той е тук, за да те остави без дъх. И все пак ти решаваш колко от дъха си да влагаш в него.

Животът е като самия човек – ангел и демон в едно, а често и – роботизиран индивид. Многолик и сложен, човекът винаги има още и още пластове за разкриване. Колкото повече го обичаш, толкова по-задълбочено търсиш в него. Колкото повече научаваш за него, толкова повече го обичаш. Човекът е вселена – променлива и непредвидима. В това е чарът му...

Животът е захарен памук в ръката на дете. Животът е първа целувка между влюбени, смях до болки в корема, глътка свобода след ограничение. Животът е страст и страстта е живот. Той бълбука из вените, когато следваш мечтата си, изригва в сърцето ти, когато се влюбиш, и притихва галантно зад заспали детски очи.

Животът е победа над страха, животът е мирисът на люляк, животът е топлината на прегръдка. Животът е музика, цветове, идеи, красота. Той е в усмивката на щастлива жена и в дързостта на силен мъж. Животът е морска вълна и слънчева ласка. Той е златиста коричка хляб в скъп детски спомен. Животът е хубав роман, чрез който живееш назаем. Животът е любопитство, предизвикателство, вдъхновение, надскачане на себе си.

Животът е онзи див импулс за вик в нощта, за танц в дъжда, за снежен ангел до пътя... Животът е в минутите след жарък секс; животът е емоция, копнеж, желание...

Обичам живота! А вие?

Вижте повече за Антония Нотева и още статии от нея

Вижте още: ЖИВОТЪТ Е ПРЕКРАСЕН!


ДВЕ КНИГИ, КОИТО ЩЕ ВИ ПОМОГНАТ ДА УПРАВЛЯВАТЕ СЪДБАТА СИ: "СТРЕСЪТ - ПРИЯТЕЛ ИЛИ ВРАГ" И "ИНСТИНКТЪТ НА ВОЛЯТА" ОТ КЕЛИ МАКГОНИГЪЛ - СЕГА С 30% ОТСТЪПКА!

Ако фразите "Нямам воля" и "Стресът ме убива" тровят живота ви, тези книги са за вас! Две практически ръководства, основани на авангардни научни изследвания, от д-р Кели Макгонигъл!

animiran promopaket kelly mcgonigal

Кели Макгонигъл e доктор на науките, психолог, изследовател, преподавател в Станфордския университет и автор и водещ на два от най-популярните курсове в Станфорд – „Наука за силата на волята“ и „Новата наука за стреса“.

 


ЗИМНА ПРОМОЦИЯ - 30% ОТСТЪПКА ЗА КНИГИТЕ НА ИЗДАТЕЛСТВО "ГНЕЗДОТО"!

"Не съществува трудност, която един час четене да не смекчи." Шарл дьо Монтескьо

zimna promociq min
Промоцията продължава до 28 февруари 2023 г.

 


ВСЕКИ ДЕН ДО 28 ФЕВРУАРИ 2023 Г. - ДВЕ КНИГИ НА ЦЕНАТА НА ЕДНА!

"Да четеш хубава книга е като непрекъснат диалог, в който книгата говори, а душата отговаря…" Андре Мороа

kniga s podaryk animiran new price

Посетете нашата Фейсбук страница за още интересни статии.

 
 

Още публикации от категория "ВДЪХНОВЕНИЕ"

vig vsi4ki