Gnezdoto.net
Как се раждат идеите?

Как се раждат идеите?

Преди години, когато започнах да пиша поезия, си мислех, че най- хубавите стихотворения ще се родят, ако просто седна и мисля с часове, чакайки просветлението да се появи. С течение на времето, осъзнах, че музата не чака удобен момент. Тя търси вдъхновение, връхлита те неочаквано и когато дойде, започваш да пишеш и не можеш да спреш. Писала съм къде ли не - по салфетки в заведения, в автобуси, в парка, дори съм се събуждала в 4 сутринта с цяла поема в главата си.

Така се раждат и идеите. Просто те връхлитат изведнъж и си казваш "Еврика", ето това е.

От къде да черпим вдъхновение и как да сме сигурни, че нашите идеи ще са наистина велики?

Лично аз, изключително се зареждам от историите и постиженията на по-успели от мен хора. Толкова съм щастлива, че ги имам в обкръжението си.

А дали собственото ви хрумване ще се превърне в нещо велико? Да! Ако е продиктувано от вашата мисъл, почувствано и родено от този гений във вас, който крещи "Ей, тук съм. Искам да създавам, имам толкова много потенциал. Недей да черпиш от замисъла на другите. Това не би ти помогнало. Разчитай единствено на собственото си творение."

И, да, всяко нещо, което се ражда в полза на хората около теб, с единствената подбуда да направи света за всички по-красив и уютен, е гениално, велико и заслужава адмирации.

Автори: Ваня и Нина / Positive Psychology Net.

Вижте повече за Ваня и Нина и още статии от тях

Вижте още: ПОВИШЕТЕ КРЕАТИВНОСТТА И ПРОДУКТИВНОСТТА СИ С 8 ЛЕСНИ СТЪПКИ


НЕ ПРОПУСКАЙТЕ "КАЛЕЙДОСКОП НА ЖИВОТА" ОТ АННА КИРЯНОВА - НАЙ-НОВАТА КНИГА НА ИЗДАТЕЛСТВО "ГНЕЗДОТО". СЕГА С 30% ОТСТЪПКА!

Как да живеем? Да приемем ли Съдбата, или да се борим с нея? Как да обичаме и да градим отношенията си с другите? Как да бъдем щастливи? Каква е личната ни мисия? Как да преживеем труден период от живота си? Как да започнем да ценим и уважаваме самите себе си?

kaleidoskop na jivota gif

Анна Кирянова е известен психотерапевт и философ, писател и автор на уникални методи за решаване на психологически проблеми. Нейните дълбоки и мъдри истории ще ви помогнат да погледнете на света по нов начин.

 


ПРОМОЦИЯ - 30% ОТСТЪПКА ЗА КНИГИТЕ НА ИЗДАТЕЛСТВО "ГНЕЗДОТО"!

"Не съществува трудност, която един час четене да не смекчи." Шарл дьо Монтескьо

promociq june 2023 min

 


ДВЕ ПРЕКРАСНИ КНИГИ ОТ Д-Р ЛИСА РАНКИН, КОИТО ЩЕ ВИ ПОМОГНАТ ПО ПЪТЯ КЪМ ИЗЦЕЛЕНИЕТО!: "ИЗЦЕЛЕНИЕ ОТ СТРАХА" И "ПОБЕДА НА УМА НАД МЕДИЦИНАТА" - СЕГА С 30% ОТСТЪПКА!

„В самоизцелението няма нищо мистично и свръхестествено! Всичко е най-проста биохимия. Просто в човешкия организъм е заложен механизъм за самовъзстановяване и той очаква само да му създадем подходящи условия да направи това, което му е присъщо по природа – да твори чудеса!“ д-р Кели Макгонигъл!

2 knigi lisa rankin

Методи за лечение без лекарства! Научни доказателства за това, че човешкият организъм е способен да се излекува сам! 

Промоцията продължава до 12 юни 2023 г.

Посетете нашата Фейсбук страница за още интересни статии.

 
 

Още публикации от категория "ВДЪХНОВЕНИЕ"

vig vsi4ki