Gnezdoto.net
15 неща, които научих за 60 години

15 неща, които научих за 60 години

Дейв Бари е американски журналист - носител на награда "Пулицър". Той е известен със забавните си цитати за нещата от живота. Вижте някои от неговите остроумни и духовити прозрения през годините.

Никога, при никакви обстоятелства, не вземайте хапче за сън и разхлабително в една и съща нощ.

Ако трябва да се определи с една дума причината, поради която човечеството не е постигнало и никога няма да постигне пълния си потенциал, то тази дума би била "съвещания".

Има много тънка граница между "хоби" и "умствено заболяване".

Хората, които искат да споделят религиозните си възгледи с теб, почти никога не искат ти да споделиш твоите с тях.

Човек не трябва да бърка кариерата си с живота си.

На никой не му пука можеш ли да танцуваш добре. Просто стани и танцувай.

Никога не облизвай нож за пържоли.

Най-деструктивната сила във Вселената е клюката.

Никога няма да откриете човек, който да ви даде ясно и задоволително обяснение защо наблюдаваме преминаването към лятно часово време.

Идва момент, когато човек трябва да спре да очаква други хора да обръщат внимание на рождения му ден. Това време е на 11-годишна възраст.

Това едно единствено нещо, което обединява човешките същества, независимо от възрастта им, пола, религията, икономическия статут или етническия произход, е че някъде там, дълбоко в себе си, ние всички вярваме, че сме шофьори над средното ниво.

Човек, който е мил и добър с теб, но е груб със сервитьора, не е мил и добър човек. (Това е много важно. Обърнете внимание. Винаги е валидно.)

Приятелите ти те харесват всякак.

Никога не се страхувайте да изпробвате нещо ново. Спомнете си, един самотен аматьор е построил Ковчега. Голяма група професионалисти са изградили "Титаник".

Мъжете са като хубавото вино. Започват като грозде и зависи от жените дали ще ги смачкат хубаво, за да се превърнат в нещо приемливо, с което може да се вечеря.

автор: Дейв Бари; източник: manager.bg


НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НАЙ-НОВАТА КНИГА НА ИЗДАТЕЛСТВО ГНЕЗДОТО "ИНСТИНКТЪТ НА ВОЛЯТА" ОТ КЕЛИ МАКГОНИГЪЛ - СЕГА С 30% ОТСТЪПКА /до 31 май 2020 г./

Всички сме родени с воля, но някои я използват повече от други. Хората, които имат по-добър контрол върху вниманието, емоциите и действията си, се справят по-добре във всяко отношение. Те са по-щастливи и по-богати. Любовните им връзки са по-удовлетворяващи и по-дълготрайни. Те печелят повече пари и напредват повече в кариерата. По-добре се справят със стреса, излизат от конфликти и преодоляват нещастията. Те дори живеят по-дълго...

1 animiran instinktyt na volyiata 650x650

Силата на волята е биологичен инстинкт, реакция на ума и тялото, а не добродетел, която отсъства. Как да освободим този инстинкт, за да се справяме с вредните си навици, да спрем да отлагаме важните задачи и да следваме истинските си цели...

 


ГОЛЯМОТО ЧЕТЕНЕ ПРОДЪЛЖАВА... 30% ОТСТЪПКА ЗА КНИГИТЕ НА ГНЕЗДОТО!

"Не съществува трудност, която един час четене да не смекчи." Шарл дьо Монтескьо

animiran chetene 2020

Промоцията е валидна до 31 май 2020 г. или до изчерпване на наличните количества! /само при поръчка онлайн/ 

Посетете нашата Фейсбук страница за още интересни статии.

 
 

Още публикации от категория "ВДЪХНОВЕНИЕ"

vig vsi4ki