Gnezdoto.net
Ако можех да съм човек, щях да бъда по-благодарен!

Ако можех да съм човек, щях да бъда по-благодарен!

Не знам колко градуса е, но усещам, че козината ми е замръзнала. Свил съм в един ъгъл на огромна сграда. От време на време минава някаква кола, която издава много силен звук. Чувал съм от хората, наричат я снегорин. Всеки път щом чуя познатия звук, знам, че ще бъда затрупан от сняг.

Дори нямам сила да гоня котката, която също като мен търси място, което е малко по-топло. Реших да я поканя при мен. Козините ни се допряха, стана малко по-уютно.

Понякога виждам такива като мен да се показват на прозорците. Изглеждат пухкави и щастливи. Не знам как се казвам, най-често хората ме наричат "Помияр", но не ми харесва. Минават покрай мен, гледат ме все едно съм им направил нещо, а аз си стоя кротко в ъгълчето. Стомахът ми е почти празен, но ако сега тръгна да търся храна, ще изплаша малките деца. Ще почакам до вечерта.

Вчера чух момче да говори на някакво устройство, което беше сложило до ухото си. Казваше, че не може да живее в такъв ад. Видях го, беше облечен с много дрехи и на краката имаше пухкави и топли обувки. В ръката си държеше от вкусното нещо, което ми мятат понякога и на мен. Явно това устройство го ядоса и усетих как кракът му се заби в тялото ми. Заболя ме, но почти съм свикнал, правят го много често.

След него две момичета се оплакваха, че трябва да си сменят диваните, защото не им подхожда на стаята. Аз преди години съм спал на диван, спомням си, че беше много по-приятно от този ъгъл.

Иска ми се да съм човек. Те си имат всичко. Дом, където да се приберат. Когато е студено си обличат много дрехи и топли обувки. Също и храна си имат. Ако можех да съм човек, нямаше да съм като тях. Щях да бъда по-благодарен и добър, щях да споделям и на тези, които си нямат. Ако можех... но не мога. Аз съм просто куче.

автор: Татяна Петлова; източник: highviewart


НЕ ПРОПУСКАЙТЕ "КАЛЕЙДОСКОП НА ЖИВОТА" ОТ АННА КИРЯНОВА - НАЙ-НОВАТА КНИГА НА ИЗДАТЕЛСТВО "ГНЕЗДОТО". СЕГА С 30% ОТСТЪПКА!

Как да живеем? Да приемем ли Съдбата, или да се борим с нея? Как да обичаме и да градим отношенията си с другите? Как да бъдем щастливи? Каква е личната ни мисия? Как да преживеем труден период от живота си? Как да започнем да ценим и уважаваме самите себе си?

kaleidoskop na jivota gif

Анна Кирянова е известен психотерапевт и философ, писател и автор на уникални методи за решаване на психологически проблеми. Нейните дълбоки и мъдри истории ще ви помогнат да погледнете на света по нов начин.

 


ЕСЕННА ПРОМОЦИЯ - 30% ОТСТЪПКА ЗА КНИГИТЕ НА ИЗДАТЕЛСТВО "ГНЕЗДОТО"!

"Не съществува трудност, която един час четене да не смекчи." Шарл дьо Монтескьо

1 esenna promocia 2022 650x650 min

 


ДВЕ ПРЕКРАСНИ КНИГИ ОТ Д-Р ЛИСА РАНКИН, КОИТО ЩЕ ВИ ПОМОГНАТ ПО ПЪТЯ КЪМ ИЗЦЕЛЕНИЕТО!: "ИЗЦЕЛЕНИЕ ОТ СТРАХА" И "ПОБЕДА НА УМА НАД МЕДИЦИНАТА" - СЕГА С 30% ОТСТЪПКА!

„В самоизцелението няма нищо мистично и свръхестествено! Всичко е най-проста биохимия. Просто в човешкия организъм е заложен механизъм за самовъзстановяване и той очаква само да му създадем подходящи условия да направи това, което му е присъщо по природа – да твори чудеса!“ д-р Кели Макгонигъл!

2 knigi lisa rankin

Методи за лечение без лекарства! Научни доказателства за това, че човешкият организъм е способен да се излекува сам! 

Промоцията продължава до 31 октомври 2023 г.

Посетете нашата Фейсбук страница за още интересни статии.

 
 

Още публикации от категория "ВДЪХНОВЕНИЕ"

vig vsi4ki