Gnezdoto.net
Една книга за дъждовните студени дни...

Една книга за дъждовните студени дни...

Той е млад, дяволски красив и страшно богат. Той управлява милиарди, кара ферари, носи ръчно ушити дрехи и живее в ултрамодерно жилище в един от най-престижните райони на Лондон.

Гейбриъл Вон е интелигентен, притежава остър ум и благодарение на къртовски труд и постоянство успява да се издигне от средната класа до най-високите етажи на финансовата върхушка в Лондон. На 32 години, като един от най-блестящите финансисти в Лондонското сити, вече е висш мениджър на мултимилиарден хедж фонд. Той борави ловко със световните катаклизми и политически проблеми и всичко, което за милиони хора е бедствие, за него се превръща в нови и нови милиони.

И, разбира се, Гейбриъл е циничен, арогантен и безчувствен. За него обикновените хора са незначителни и глупави, а повечето жени са невзрачни и незаслужаващи височайшото му внимание. В неговия живот няма място за сериозна връзка, а единственият му близък човек – баща му – е просто досаден „ангажимент“, с който трябва да поддържа формални отношения.

Неговият ден започва точно в 6:20 всяка сутрин, а основното му „развлечение“ са финансовите новини по телевизията и срещата с луксозна проститутка в петък вечер.

Това е животът на мистър Вон. Това е животът на „младите лъвове“ в Ситито... Една модерната приказка на 21 век, за която мечтае всеки млад мъж.

Но един ден приказният живот на Гейбриъл е помрачен от „дребно неудобство“ – мозъчен тумор. И с него започват да се случват необясними неща. Неуправляем изблик на емоции, неканени сълзи, наченки на необяснима съпричастност...

Една обикновена „невзрачна“ жена – цигуларката Кейтлин – го привлича по необясним начин. За първи път в живота си Гейбриъл изпитва нещо, което прилича на привързаност и любов... За първи път егоцентричният финансист започва да забелязва лицата на хората около себе си – на своя анонимен шофьор, на секретарката си, на полицая на улицата. Започва да се вслушва в гласовете им, да се вълнува от съдбата им. А перфектният му и лишен от емоции живот започва да му изглежда студен и потискащ.

Нещо разбърква съставките на сложния коктейл от емоции в главата му. Туморът ли е виновникът? Или нещо се случва със самия него?

Изведнъж той се вглежда в собствения си 32-годишен живот. И някъде дълбоко в душата му кънтят въпросите: Това ли беше животът, който трябваше да живея? Добър човек ли съм аз? Какво направих за света, който обитавам? Имам ли време за втори шанс?

Тези въпроси вероятно си задава всеки от нас в даден момент от живота си – независимо каква професия има, коя точка на планетата обитава и колко нули има в банковото си извлечение.

Защото рано или късно нещо се случва и душата започва да се „бунтува“, пъстрите късчета от пъзела на живота се преподреждат. И тогава изведнъж виждаме това, за което си струва да живеем...

Ако тази история ви е заинтригувала, не пропускайте вълнуващото пътешествие, на което ще ви отведе романът „Проблемът с емпатията“. Ще се разходите в сърцето на Лондон в годината след катастрофалната финансова криза от 2008-а. Ще срещнете ярки и живи герои, ще преосмислите проблемите на нашето време.

Със своя остроумен и топъл глас Гавин Екстенс ще ви разкаже една чудесна история, която ще помните дълго. А може би и ще промени из основи живота ви.

Един роман, с който денят ви ще премине като миг!

Вижте мнения и отзиви за романа:  www.goodreads.com


СЕГА КНИГИТЕ НА ГАВИН ЕКСТЕНС СА С 30% ОТСТЪПКА /до 31 май 2020 г./

"Никога не се отказвай от правото си да вземаш решения според собствените си принципи." Гавин Екстенс

mai june vselenata sreshtu alex 650x650 2020 min

 


НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НАЙ-НОВАТА КНИГА НА ИЗДАТЕЛСТВО ГНЕЗДОТО "ИНСТИНКТЪТ НА ВОЛЯТА" ОТ КЕЛИ МАКГОНИГЪЛ - СЕГА С 30% ОТСТЪПКА /до 31 май 2020 г./

Всички сме родени с воля, но някои я използват повече от други. Хората, които имат по-добър контрол върху вниманието, емоциите и действията си, се справят по-добре във всяко отношение. Те са по-щастливи и по-богати. Любовните им връзки са по-удовлетворяващи и по-дълготрайни. Те печелят повече пари и напредват повече в кариерата. По-добре се справят със стреса, излизат от конфликти и преодоляват нещастията. Те дори живеят по-дълго...

1 animiran instinktyt na volyiata 650x650

Силата на волята е биологичен инстинкт, реакция на ума и тялото, а не добродетел, която отсъства. Как да освободим този инстинкт, за да се справяме с вредните си навици, да спрем да отлагаме важните задачи и да следваме истинските си цели...

Посетете нашата Фейсбук страница за още интересни статии.

 
 

Още публикации от категория "ВДЪХНОВЕНИЕ"

vig vsi4ki