Logo
Печат на тази страница
5 модерни приказки за живота в 21 век

5 модерни приказки за живота в 21 век

5 вълнуващи пътешествия, които ще ви отведат в космополитния Лондон, в магична Барселона, в далечна Австралия и в едно малко крайбрежно селце в Испания.

5 истории за любовта, за надеждата, за изкуството да живеем заедно, за приятелството, за смисъла, за магията на случайността...

5 модерни приказки за живота в 21 век, в които може би ще откриете своята история...

5 романа за студените есенни дни.

„Гнездото“ ви предлага
5 великолепни романа с 50% отстъпка.

"В книгите се крие особено очарование – те ни носят наслаждение, говорят с нас, дават ни добър съвет и стават наши приятели." Франческо Петрарка

За очарованието да бъдеш човек и да търсиш любовта

Вярвате ли в сродните души? Ейдън вярва. И смята, че може да помогне на Джен да намери „мъжа, създаден за нея“. А дали може човек да срещне сродната си душа с помощта на компютърен софтуер? Ейдън е убеден в това. Просто защото самият той Е софтуер.
Джен е на 34, привлекателна, без да е ослепителна красавица. Жена, която мечтае за спокойна връзка и деца. Но внезапно изоставена от своя приятел след двегодишна връзка, тя се оказва в задънена улица.
Как да продължи нататък? Дали ще се появи правилният мъж в живота ѝ? Тя е сигурна, че когато го срещне, ще го познае, защото „всяка негова дума звучи като песен, която само ти можеш да чуеш“.
Но как да го намери? Или може би ще я намери той?
Ейдън знае всички отговори.

Две човешки същества са оплетени в очарователна, романтична любовна история, която е ловко направлявана от „избягали“ в интернет изкуствени интелекти. Машините се намесват в техния живот и се опитват да им помогнат в търсенето на любовта. Дали е възможно това? Ще могат ли да се ориентират в сложния пъзел на човешките емоции и да проумеят щастието на човешките същества?

„Щастието на човешките същества“ е забавна, увлекателна и пълна с неочаквани обрати история, която ще ви накара да се вгледате в онези красиви и прелестни емоции, в онези малки мигове на щастие, които ни правят човешки същества.

Купи „Щастието на човешките същества“ с 50% отстъпка. Само от 1 до 5 ноември 17.95 лв. 8.98 лв.!

Една история, която може да промени живота ви

Два свята. Светът на ултрабогатите и светът на обикновените хора. Едните протестират в двора на катедралата „Свети Павел“, а другите ги наблюдават от върха на стъклените кули в Лондонското сити. Могат ли да се срещнат тези два толкова различни свята?

Провокативният и топъл глас на романа „Проблемът с емпатията“ ни кани в тези два свята и ни разказва една затрогваща и увлекателна история за живота в 21 век.
Дяволски красив и неимоверно богат, мениджър на мултимилиарден хедж фонд, Гейбриъл принадлежи към онзи 1 процент, който управлява парите на света. Той е циничен, арогантен и безчувствен. А всички останали за него са нищожни и глупави хора, чиито чувства и проблеми не съществуват.
Но един ден приказният живот на Гейбриъл е помрачен от „дребно неудобство“ – мозъчен тумор. И с него започват да се случват необясними неща... изблик на емоции, неканени сълзи, наченки на необяснима съпричастност... А когато „невзрачна“ цигуларка се изпречва на пътя му, егоцентричният милионер за пръв път изпитва нещо, което прилича на любов...
Какво се случва с него? Защо изведнъж започва да забелязва другите и да се вълнува от съдбата им? Ще успее ли да компенсира поне малко последствията от предишния си начин на живот? Възможно ли е и той да има душа, която да се опита да откупи от жестокия и примамлив свят на парите? Твърде късно ли е да промени живота си?

Отговорът е някъде там, в сърцето. Защото рано или късно душата започва да се бунтува, пъзелът на живота се преподрежда и всички се изправяме пред въпроса: Това ли е животът, който си струва да живея?
Роман, който ще помните дълго...

Купи „Проблемът с емпатията“ с 50% отстъпка. Само от 1 до 5 ноември 16.90 лв. 8.45 лв.!

За силата на малките действия и магията на случайността

На 1 януари сутринта Самуел е връхлетян от потискащо чувство на самота, убеден, че новата година няма да му донесе нищо ново и вълнуващо. Но когато в апартамента му се вмъква бездомният котарак Мишима и той му предлага чинийка с мляко, се оказва, че тази малка добрина отключва цяла верига от свързани събития, случайни срещи и неочаквани приятелства. А един красив детски спомен се озовава на пътя на Самуел и запалва искрата на потънала в миналото любов.
Самуел открива как малки и незначителни действия, подобно на ефекта на пеперудата, могат да отключат ураган от чувства и неочаквани преживявания. Цялата верига от причини и следствия, която той нарича „любов с малки букви“, започва от една малка добрина, за да стигне до безразсъдната надежда: любовта на Габриела. Тръгвайки по стъпките на тази поредица от случайности и дребни случки, самотният преподавател променя живота си и разчупва бронята на своя затворен свят. Защото животът е незабравимо пътешествие, което не трябва да изживяваме сами.

„Любов с малки букви“ е очарователна история за силата на малките действия и за магията на случайността, която ще ви отведе на една пъстра и интригуваща разходка из Барселона. А заедно със Самуел и още ред ексцентрични герои ще откриете, че светът е пълен с ежедневни чудеса и в него има достатъчно любов и надежда за всички.

Купи „Любов с малки букви“ с 50% отстъпка. Само от 1 до 5 ноември 13.90 лв. 6.95 лв.!

Тъжната история на милиони жени. Не отвръщайте очи!

За външния свят те са идеалната двойка. Дейвид е успешен бизнесмен с блестяща репутация. Привлекателен, обаятелен събеседник и галантен джентълмен. Оливия е уважаван ветеринарен хирург. Интелигентна, образована и добронамерена млада жена. А когато се ражда дъщеричката им Зоуи, техният живот изглежда съвършен.
Но само изглежда. И то само за външния свят...
Оливия знае, че в безупречния ѝ брак има нещо дълбоко нередно. Тя живее в страх, изолация и манипулация. Лута се между любовта, вината и унижението. И е поставена в почти невъзможна ситуация, в която няма никакъв приемлив и разумен ход.
Нейният живот е белязан от две думи: домашно насилие.

Колко тежки могат да бъдат пораженията в живота на една жена, подложена на емоционален и физически тормоз? Докъде може да стигне ескалацията на този проблем? Възможно ли е да се справи сама? Как един мъж се превръща в деспот и насилник? И защо проблемът много често тлее в перфектните семейства?
„Изповедта на една майка“ е едно вълнуващо емоционално пътешествие, което дълбоко ще ви разтърси. Ще видите борбата на една жена да върне живота си. И за първи път ще чуете един много важен разказ – на майката на насилника.

Не затваряйте очи за проблема с домашното насилие. Той може да съществува някъде съвсем близо до вас. И знайте, че той е дълбоко маскиран. А жертвата не може да си тръгне. Тя има нужда от помощ. Може би от вашата помощ.
Не пропускайте тази история. Говорете за нея. Тя може да спаси една жена и да ѝ помогне да върне живота си обратно...

Купи „Изповедта на една майка“ с 50% отстъпка. Само от 1 до 5 ноември 16.90 лв. 8.45 лв.!

Една топла история за мрачните дни, в които нищо не върви...

Декември е. Туристите отдавна са си тръгнали от малкото рибарско селище Пуерто Анил. Улиците пустеят. Светят единствено прозорците на „Кафе Търнър“.
А там случайността събира четирима непознати. Всички са в задънена улица и... май няма никаква надежда. Животът на всеки от тях прилича на горяща къща, в която не е останало почти нищо, само тишина и горящи отломки...
Тогава един от тях задава въпроса: „Представи си, че животът ти е сграда, в която избухва пожар. Какво би спасил от огъня? Може би нещо, което е давало смисъл на живота ти...“
Всички трябва да разровят жаравата, да извадят болезнените спомни и да потърсят своя отговор.
Но разговорът, започнал като игра, неусетно преплита съдбите им и ги повежда по напълно непознати пътища. Които може би ще променят живота им...

„Лъч надежда“ е още една вълшебна история от прекрасния каталунски разказвач Франсеск Миралес. Съвременна приказка за невидимите нишки на приятелството и любовта, благодарение на които можем да видим крехката светлина на надеждата в края на тунела...

Купи „Лъч надежда“ с 50% отстъпка. Само от 1 до 5 ноември 11.95 лв. 5.98 лв.!

Посетете нашата Фейсбук страница за още интересни статии.


©2020 -2021 GneZdoto. Всички права запазени