Gnezdoto.net
Радостта, която мислиш, че си изгубил...

Радостта, която мислиш, че си изгубил...

Помниш ли кога за последен път изпита радост? Когато те повишиха в работата? Или пък когато паркира луксозен автомобил пред дома си?

Дали не беше една прекрасна сутрин в планината, когато те целунаха първите слънчеви лъчи? Или когато случайно срещна онзи любим приятел от детството, с когото се смяхте от сърце? Помниш ли усещането... и мисълта, която се прокрадна в ума ти: Животът е прекрасен!

Ето това е радостта. Неуловима. Светла. И непретенциозна. Тя преминава през деня ти като лъч и озарява всичко наоколо. Тя е умиротворение, възторг и благодарност. Тя е като дъгата, която се появява след бурята. Не можеш да я докоснеш, не можеш да откъснеш очи от нея, но знаеш, че е там. И те кара да усещаш тържеството на живота!

Това ни напомня книгата „Покана за радост“ на Франсеск Миралес и Алекс Ровира. Тази книга ще те хване за ръка и ще те преведе през 30 стъпки, с които да откриеш радостта...

Радостта, която мислиш, че си изгубил...

Но тя не е изгубена. Тя винаги е била в теб. Радостта е скъпоценен дар, с който се раждаш. Но с годините затрупваш под пластовете суета, очаквания и разочарования, ненужни вещи, безсмислени тревоги и изисквания.

Не оставяй малката, крехка радост скрита под тях, напомнят ни Франсеск Миралес и Алекс Ровира.

Радостта е проста. И обича простотата. Затова – разчисти живота си. Преразгледай убежденията си, освободи се от токсичните връзки и негативни приятелства. Изхвърли ненужните вещи. Забави ход. Наслаждавай се на малките неща. Движѝ се с лекота и любопитство. И изведнъж ще видиш, че онази чиста и искрена радост, която си изпитвал като дете, ще заблести отново и постепенно ще озари всеки твой ден. А после и целия ти живот.

Научи се от децата. Поспри се до едно малко дете и го наблюдавай. То се смее, пляска с ръце, оглежда се и съзерцава света с удивление и любопитство. За него всяко е нещо е чудо – и мравката, и прелитащият в небето самолет.

Радостта е непретенциозна. Радостта не знае кой си. Може да си президент или пастир, стар или млад, богат или беден. Може животът ти да е подреден, уреден и успешен, но в него да отсъства радостта. Защото тя няма нищо общо с чувството на задоволство. Нито с удовлетворението от житейските придобивки и успехи.

Радостта е най-неуловимата човешка емоция. Никой не може да я опише, нито да я анализира. Тя е много различна от щастието. Ти просто я усещаш. Радостта може да е тиха и светла, или пък шумна и искряща. Тя живее в миг усамотение сред природата, в срещата с приятел, в птичата песен, в дъжда, в красотата, в малките неща... Тя е усмивка или бурен смях, докосване или любовен екстаз...

Радостта е незабележима, но силна. Величествена и сияйна. Светлинка, която може да озари и най-трудния ти ден. Цвят, който да проблесне в сивото небе.

И тя ще бликне от най-дълбоката ти същност само ако ти ѝ позволиш. Ако я направиш свой съзнателен избор.
Тя е в теб. И те очаква. За да ти позволи да празнуваш живота.

Една книга отправя покана към теб – покана за радост! Покана да се върнеш към изконната си радост, за да заблести животът ти във всички багри. За да се наслаждаваш на всеки свой ден.
30 писма до центъра на душата ти... живителна глътка свеж въздух, лъч светлина, който ще разсее мрака в душата ти и ще ти даде криле да полетиш.

Една книга, която ще те подкрепя в трудни дни, ще пречисти душата ти и ще ти помогне да цениш всеки скъпоценен миг от живота си. И да го живееш с радост!

Виж повече: "Покана за радост" на Франсеск Миралес и Алекс Ровира


НЕ ПРОПУСКАЙТЕ "КАЛЕЙДОСКОП НА ЖИВОТА" ОТ АННА КИРЯНОВА - НАЙ-НОВАТА КНИГА НА ИЗДАТЕЛСТВО "ГНЕЗДОТО". СЕГА С 30% ОТСТЪПКА!

Как да живеем? Да приемем ли Съдбата, или да се борим с нея? Как да обичаме и да градим отношенията си с другите? Как да бъдем щастливи? Каква е личната ни мисия? Как да преживеем труден период от живота си? Как да започнем да ценим и уважаваме самите себе си?

kaleidoskop na jivota gif

Анна Кирянова е известен психотерапевт и философ, писател и автор на уникални методи за решаване на психологически проблеми. Нейните дълбоки и мъдри истории ще ви помогнат да погледнете на света по нов начин.

 


ЕСЕННА ПРОМОЦИЯ - 30% ОТСТЪПКА ЗА КНИГИТЕ НА ИЗДАТЕЛСТВО "ГНЕЗДОТО"!

"Не съществува трудност, която един час четене да не смекчи." Шарл дьо Монтескьо

1 esenna promocia 2022 650x650 min

 


ДВЕ ПРЕКРАСНИ КНИГИ ОТ Д-Р ЛИСА РАНКИН, КОИТО ЩЕ ВИ ПОМОГНАТ ПО ПЪТЯ КЪМ ИЗЦЕЛЕНИЕТО!: "ИЗЦЕЛЕНИЕ ОТ СТРАХА" И "ПОБЕДА НА УМА НАД МЕДИЦИНАТА" - СЕГА С 30% ОТСТЪПКА!

„В самоизцелението няма нищо мистично и свръхестествено! Всичко е най-проста биохимия. Просто в човешкия организъм е заложен механизъм за самовъзстановяване и той очаква само да му създадем подходящи условия да направи това, което му е присъщо по природа – да твори чудеса!“ д-р Кели Макгонигъл!

2 knigi lisa rankin new pr 650x650 30 min

Методи за лечение без лекарства! Научни доказателства за това, че човешкият организъм е способен да се излекува сам! 

Промоцията продължава до 30 ноември 2023 г.

Посетете нашата Фейсбук страница за още интересни статии.

 
 

Още публикации от категория "ВДЪХНОВЕНИЕ"

vig vsi4ki