Gnezdoto.net
Чудеса се случват. Просто трябва да опиташ, когато видиш шанса...

Чудеса се случват. Просто трябва да опиташ, когато видиш шанса...

Един бедняк видял в стар вестник обява, която гласяла: „Продава се луксозна къща на 3 етажа с басейн и градина. Цена: 1 долар.“

„Глупости – помислил си той, – сигурно редакторите на вестника са изпуснали няколко нули. Или някой скучаещ богаташ си прави майтап с хората“. И изхвърлил вестника.

Но когато тръгнал да се прибира, на един осветен булевард пред погледа му изникнал билборд с нещо познато. Същата обява! „Шантава работа – казал си човекът. – Явно не е грешка. Значи остава да е някой майтапчия. Но защо пък ще дава толкова пари за реклама само за да се шегува с хората? Е, негова си работа... Но пък къщата наистина е страхотна. Утре ще мина оттам, само да я погледна. Така или иначе никога няма да живея в такава красива къща.“
На другия ден беднякът се запътил към богаташкия квартал, в който се намирала красивата къща от обявата. И когато пристигнал на адреса, видял, че пред входната врата стои табела с надпис: „Продава се. Цена: 1 долар“.

Този път вече любопитството му било сериозно провокирано. „Ще позвъня и ще попитам. Какво толкова. Най-много да ме изгонят.“

Вратата отворила млада привлекателна жена.
– Какво обичате? – казал тя с усмивка на лицето.
– Ами, аз... такова... за обявата. Сигурно има някаква грешка...

– Не, няма грешка.
– Ама наистина ли цената е 1 долар?
– Точно така. Това е цената. Ако искате, влезте да огледате.

Човекът влязъл неуверено, обиколил просторната дневна, надникнал към градината и след малко извадил една смачкана банкнота от джоба си. Жената отново се усмихнала и му стисна ръката.

– Е, вече сте новият собственик на този дом. Утре ще уредим формалностите. Честито!

Бедният човечец още не можел да повярва на късмета си.
– Госпожо, моля ви, кажете ми все пак... Защо продадохте тази разкошна къща за 1 долар. Наистина не разбирам...

– Съпругът ми почина и остави завещание, в което се казва, че трябва да продам къщата, а парите от продажбата да преведа на любовницата му. Не можех да не уважа последната му воля. И между другото, за половин година вие сте единственият, който се отзова на обявата.

„Е, добре, че дойдох и се престраших да позвъня на вратата – помислил си въодушевено мъжът, все още не вярвайки на случващото се. – Явно чудесата се случват. Просто трябва да опиташ, когато видиш шанса... колкото и невероятен да изглежда той...“

Трябва да желаеш, за да действаш, и да действаш, за да бъдеш щастлив.
Клод Адриан Хелвеций

Притчата е част от сборника "Предай нататък любовта. 150 истории за чудото на живота"

Ако тихият глас на сърцето ви е заглушен от хилядите незначителни и безсмислени неща, с които е пълен животът ни, тази книга ще ви помогне да си припомните онези истински и важни неща, които са в най-съкровените кътчета на сърцето. Защото те съществуват и винаги са били там.
Книга, която ще зареди деня ви с енергия, ще стопли сърцето ви и ще успокои вечерта ви след дългия ден...


ТРИ КНИГИ! 450 ПРИТЧИ! МЪДРОСТ, ПРЕНЕСЕНА ПРЕЗ ВЕКОВЕТЕ! СЕГА С 30% ОТСТЪПКА! БЕЗЦЕННИ КНИГИ ЗА ВСЕКИ ДОМ!

Безценна колекция от 450 притчи - отговори на всички въпроси, които човек си задава през живота си.

3 knigi pritchi promo 01 new 2022 650x650 min

"Най-важната истина може да откриеш с помощта на един прост разказ, както изгубената златна монета - на светлината на най-евтината свещ."

 


НЕ ПРОПУСКАЙТЕ "КАЛЕЙДОСКОП НА ЖИВОТА" ОТ АННА КИРЯНОВА - НАЙ-НОВАТА КНИГА НА ИЗДАТЕЛСТВО "ГНЕЗДОТО". СЕГА С 30% ОТСТЪПКА!

Как да живеем? Да приемем ли Съдбата, или да се борим с нея? Как да обичаме и да градим отношенията си с другите? Как да бъдем щастливи? Каква е личната ни мисия? Как да преживеем труден период от живота си? Как да започнем да ценим и уважаваме самите себе си?

kaleidoskop na jivota gif

Анна Кирянова е известен психотерапевт и философ, писател и автор на уникални методи за решаване на психологически проблеми. Нейните дълбоки и мъдри истории ще ви помогнат да погледнете на света по нов начин.

 


ЕСЕННА ПРОМОЦИЯ - 30% ОТСТЪПКА ЗА КНИГИТЕ НА ИЗДАТЕЛСТВО "ГНЕЗДОТО"!

"Не съществува трудност, която един час четене да не смекчи." Шарл дьо Монтескьо

1 esenna promocia 2022 650x650 min
Промоцията продължава до 31 октомври 2023 г.

Посетете нашата Фейсбук страница за още интересни статии.

 
 

Още публикации от категория "ВДЪХНОВЕНИЕ"

vig vsi4ki