Gnezdoto.net
Синди Крауфорд се осмели да покаже истинското тяло на жената! Аплодисменти! снимка: line-mag.com

Синди Крауфорд се осмели да покаже истинското тяло на жената! Аплодисменти!

48-годишната Синди Крауфорд, майка на две деца, която след броени дни (на 20 февруари) има рожден ден, провокира стандартите, наложени от бюти индустрията, показвайки своя снимка, необработена с фотошоп. 

001
снимка: syracuse.com

Фотосесията е за популярното списание Marie Claire. Направена е през 2013 г. за клона му в Мексико и Латинска Америка, но неретушираните снимки ще видят бял свят за първи път през април тази година. "Фотографиите ще покажат, че и манекенките имат недостатъци. Ще покажат, че моделите и знаменитостите са хора като нас", обясняват от редакцията на медията.

"Наистина мисля, че всяка възраст те учи да се чувстваш комфортно в кожата си... Ако жените се отнасяха към себе си със същото приемане и любов, с които се отнасят към близките си, това щеше да е наистина прекрасен дар за всички нас. Тайната, която те прави привлекателен, е увереността. Именно нея виждат хората."
Синди Крауфорд

Бюти индустрията е наложила високи и нереалистични стандарти за моделите. Преди публикация снимките им се обработват основно. Премахват се недостатъците, силуетът се "моделира", кожата се "чисти", променят се формите на лицето... Търси се идеалната визия, макар всички да знаем, че в живота никой и нищо не е идеално.

Това променя генерално представите на мъжете и жените за красотата. Повишава нереалистично очакванията и изискванията на първите и смачква самочувствието и увереността на вторите. И разбира се, е чудесен лост за увеличаване на продажбите на компаниите, произвеждащи всевъзможни продукти за отслабване и разкрасяване. С бясни темпове нараства броят на жените, страдащи от хранителни разстройства и депресия. Едва ли днес има жена, в чийто приятелски кръг да няма поне една жертва на изкривените послания на бюти индустрията.

На фона на тази картина, смелата постъпка на Синди е като глътка свеж въздух. Светлина в края на тунела. Надежда за промяна. За връщане към истината. За откровеност и честност. За оценяване на истинската стойност на женската красота. Благодарим ти, Синди!

Какво мислите за постъпката на Синди Крауфорд? Споделете в коментарите отдолу...

източник: syracuse.com

Извиняваме се на всички за техническата грешка, която бяхме допуснали. Фотосесията е правена през 2013г., а не през 2003г. Надяваме се да ни простите ... 

Вижте още: Реалистични ли са критериите ни за красотата днес?

Посетете нашата Фейсбук страница за още интересни статии.

 
 

Още публикации от категория "ВДЪХНОВЕНИЕ"

vig vsi4ki