Оценяваме живота, когато сме на път да го загубим

Началото на този социален експеримент е типично. Двама непознати сядат един до друг, разделени от стена. Никой не знае кой се намира на отсрещната страна. На всеки един от тях се задава един въпрос. Двамата трябва да отговорят един след друг. „Ако имате едно желание, какво би било то?" и „Какво ви прави щастливи?"

Тези вдясно отговарят като повечето от нас. Те искат да имат по-добра работа, да пътуват повече, да са успешни.
Когато чуят обаче отговорите на хората от другата страна на стената, на лицата им се изписва неизбежната изненада.

Хората вляво отговарят: „Щастлива ме прави това да мога да видя улицата, да изляза на разходка сама и да се наслаждавам на цветята", „Иска ми се да нямаше болести в света", „Ще съм щастлива да се събудя и да видя, че сестра ми е добре", „Иска ми се да са открити лекарства за всички болести...", „Единственото ми желание е да ходя... Щастието е въздухът да докосва лицето ми..."

Това видео, продуцирано от испанската фотографка Паола Каласанч, съпоставя желанията на хората, които са здрави (вдясно) с тези, които са болни от рак (вляво) или имат болни роднини. Разликата е поразителна.

Каласанч иска да покаже как една смъртоносна болест променя цялата перспектива за живота и нашата оценка за него. И да демонстрира простата истина, че оценяваме живота едва тогава, когато чувстваме, че ще го изгубим.

Затова, отделете миг от времето си, за да оцените малките неща от живота и винаги поставяйте здравето си на преден план!

Вижте цялото видео:

Източник: obekti.bg

Вижте още: ЖИВОТЪТ Е ТВЪРДЕ КРАТЪК - НЕ ГО ПИЛЕЙ!


НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НАЙ-НОВАТА КНИГА НА ИЗДАТЕЛСТВО ГНЕЗДОТО "ИНСТИНКТЪТ НА ВОЛЯТА" ОТ КЕЛИ МАКГОНИГЪЛ - СЕГА С 30% ОТСТЪПКА /до 31 май 2020 г./

Всички сме родени с воля, но някои я използват повече от други. Хората, които имат по-добър контрол върху вниманието, емоциите и действията си, се справят по-добре във всяко отношение. Те са по-щастливи и по-богати. Любовните им връзки са по-удовлетворяващи и по-дълготрайни. Те печелят повече пари и напредват повече в кариерата. По-добре се справят със стреса, излизат от конфликти и преодоляват нещастията. Те дори живеят по-дълго...

1 animiran instinktyt na volyiata 650x650

Силата на волята е биологичен инстинкт, реакция на ума и тялото, а не добродетел, която отсъства. Как да освободим този инстинкт, за да се справяме с вредните си навици, да спрем да отлагаме важните задачи и да следваме истинските си цели...

 


ГОЛЯМОТО ЧЕТЕНЕ ПРОДЪЛЖАВА... 30% ОТСТЪПКА ЗА КНИГИТЕ НА ГНЕЗДОТО!

"Не съществува трудност, която един час четене да не смекчи." Шарл дьо Монтескьо

animiran chetene 2020

Промоцията е валидна до 31 май 2020 г. или до изчерпване на наличните количества! /само при поръчка онлайн/ 

Посетете нашата Фейсбук страница за още интересни статии.