Gnezdoto.net

"Ако видиш нещо - КАЖИ нещо!"

Един социален експеримент показва как хората реагират когато видят насилие над жена от мъж и как, когато ролите са разменени и потърпевш е мъжът. Това е проблем за, който трябва да се говори, проблем, от който страдат над 1 милион жени всяка година по света. Но мъжете също са жертви на физическо насилие.
Някой мъж, някъде на всеки 37 секунди става жертва. Но те са твърде засрамени и не споделят, нито говорят открито, че са жертви на насилие от техните партньорки.

Този социален експеримент показва, че обществото е настроено да защити жертвата и да я разбере. Така че няма от какво тя да се срамува, ако не се чувства защитена, ако се чувства пренебрегната и унижавана, тя трябва да си потърси правата и да си помогне.

След като момичето и момчето си смениха ролите и тя започна да го напада и да му посяга – реакцията на случайните минувачи беше коренно различна. Те наблюдаваха отстрани и не посмяха да се намесят.

Трудна е за вярване, че толкова много хора решиха да помогнат на това момиче, че не стояха отстрани и не гледаха цирка и сеира, както може би сме свикнали да се случва. Но когато момчето стана жертва на насилие от страна на своята приятелка, хората само се споглеждаха и отминаваха, никой не помогна.

Защо хората помогнаха на жената, но не и на мъжа?

Ако този експеримент се направи в България, какви според теб ще бъдат резултатите?

Ако си против насилието като цяло, сподели това видео! Нека разпространим тази кауза, нека се говори за този проблем! Той съществува.

Мотото на видеото гласи: „Ако видиш нещо – КАЖИ нещо!"

Вижте още: ДА КАЖЕМ НЕ! НА ДОМАШНОТО НАСИЛИЕ - БЪЛГАРСКИЯТ ВАРИАНТ


НОВА КНИГА! "ПРЕДАЙ НАТАТЪК ЛЮБОВТА" - 150 СЪВРЕМЕННИ ПРИТЧИ ЗА ЧУДОТО НА ЖИВОТА - СЕГА С 30% ОТСТЪПКА!

150 истории със сюжети от нашето съвремие, които споделят мъдрост, подсказват решение, успокояват и вдъхват надежда. И предават своето послание: Не позволявайте огънят на любовта в сърцето ви да загасне. Той ще осветява пътя ви и ще бъде като здрава скала под краката ви в трудни моменти. Раздавайте щедро от този огън на хората около вас. Не прекъсвайте веригата на доброто... Предавайте нататък любовта!

animiran predai natatyk lubovta 650x650

"Не търси любовта, тя е навсякъде. Търси вътре в себе си покривалото, с което сам си я забулил..." Руми

 


ДВЕ КНИГИ! 300 ПРИТЧИ! МЪДРОСТ, ПРЕНЕСЕНА ПРЕЗ ВЕКОВЕТЕ! - СЕГА С 30% ОТСТЪПКА /при поръчка онлайн/

Безценна колекция от 300 притчи - отговори на всички въпроси, които човек си задава през живота си.

2 knigi pritchi promo january 2021 650x650 min

"Най-важната истина може да откриеш с помощта на един прост разказ, както изгубената златна монета - на светлината на най-евтината свещ."

gold button all promo min

Промоцията е валидна при поръчка онлайн!

Посетете нашата Фейсбук страница за още интересни статии.

 
 

Още публикации от категория "ВИДЕО"

vig vsi4ki