Gnezdoto.net

Как един бездомник похарчи дарените му 100 долара

Това е една страхотна история, която за броени дни обиколи мрежата. Една история с неочаван край, която трогна милиони хора. Една история, която ще ви накара да преосмислите много от клишетата на нашия модерен свят.

Какво би направил един бездомник, ако изненадващо получи цели 100 долара? Моментално ще отиде в най-близкия магазин и ще купи алкохол, бихме отговорили ние. Със същото подозрение започва и експериментът на американеца Джош Лин дни преди Коледа, който той заснема със скрита камера и качва в своя YouTube канал.

Джош дава 100 долара на бездомен мъж и започва да го следва със своята камера. Да, мисли си той, ще се окажа прав. Томас се запътва точно към магазин за алкохол и след малко излиза с пълна чанта. По-късно обаче, Джош остава изумен от неочаквания развой на събитията. Оказва се, че бездомникът е похарчил цялата сума за другите бездомници. Чантата му е пълна с храна и дребни подаръци, които той раздава на своите братя по съдба.

Торгнат от добротата на Томас, Джош се връща при него и му признава за своя експеримент. На въпроса защо е помислил за другите вместо за себе си, бездомният мъж отговаря просто: „Има неща, които не могат да се купят с пари. Щастлив съм от това, което правя." Томас разказва как се е озовал на улицата. Той е бил принуден да напусне работата си, за да се грижи за болния си баща. После се наложило да продадат и жилището си за покриване на разноските по лечението. „Много хора в моето положение са просто жертви на обстоятелствата", допълва той.

Джош е толкова трогнат от историята на Томас, че стартира кампния за събиране на средства, които да дадат шанс за ново начало на бездомния мъж. Само за няколко дни са събрани над 100 хиляди долара, а видеото е гледано над 23 милиона пъти.

Адресът на кампанията е https://www.indiegogo.com/projects/help-thomas-to-get-a-fresh-start

Посетете нашата Фейсбук страница за още интересни статии.

 
 

Още публикации от категория "ВИДЕО"

vig vsi4ki